Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 18 Ιανουαρίου 2018

Ιερώνυμος μετά τη συνάντηση με Τσίπρα: Δεν χρειάζονται συλλαλητήρια για το Σκοπιανό

Παρασκευή, 19 Ιανουαρίου, 2018

Ευχόμαστε να μην έβγαλε “offside τον Ιερώνυμο

Σε κλίμα αμοιβαίας κατανόησης φαίνεται πως έγινε η συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο για το Σκοπιανό, σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε στη συνέχεια η Αρχιεπισκοπή.
Το πιο ενδιαφέρον μάλιστα είναι πως ο Αρχιεπίσκοπος κατά τη συνομιλία του με τον πρωθυπουργό τάχθηκε ουσιαστικά κατά των συλλαλητηρίων, ανταποκρινόμενος έτσι στο αίτημα Τσίπρα να συμβάλει στη διασφάλιση κλίματος εθνικής ομοψυχίας “χωρίς κραυγές”, γεγονός που προφανώς ικανοποιεί την κυβέρνηση, ενόψει της κινητοποίησης της Κυριακής στη Θεσσαλονίκη.
Ο κ.Ιερώνυμος διετύπωσε τις θέσεις της Εκκλησίας για το ζήτημα, αναγνώρισε ωστόσο ότι αρμόδια για το χειρισμό των εθνικών θεμάτων είναι η κυβέρνηση. Αλλά και από την πλευρά του ο κ.Τσίπρας δήλωσε ότι σέβεται τις ανησυχίες της Εκκλησίας της Ελλάδος και έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την εκκλησιαστική πτυχή του ζητήματος, που αφορά στην ονομασία της σχισματικής Εκκλησίας των Σκοπίων.
Η ανακοίνωση της Αρχιεπισκοπής έχει ως εξής:
«Ο Πρωθυπουργός κ.Αλέξης Τσίπρας συναντήθηκε σήμερα το απόγευμα στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών με τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.Ιερώνυμο και τον ενημέρωσε για την πορεία των διαπραγματεύσεων σχετικά  με την ονομασία της Π.Γ.Δ.Μ. Ο Πρωθυπουργός άκουσε με μεγάλη προσοχή τις απόψεις του Αρχιεπισκόπου, ενώ έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την εκκλησιαστική πτυχή του όλου ζητήματος, που αφορά στην ονομασία της σχισματικής Εκκλησίας των Σκοπίων. Ο Πρωθυπουργός επανέλαβε τον σεβασμό του τις τοποθετήσεις και τις ανησυχίες της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος και διαβεβαίωσε τον Αρχιεπίσκοπο ότι θα τον κρατά ενήμερο για την πορεία των διαπραγματεύσεων. Του ζήτησε δε να συμβάλει, ώστε να διασφαλιστεί κλίμα εθνικής ομοψυχίας και υπευθυνότητας, χωρίς κραυγές και άγονες αντιπαραθέσεις. Από την πλευρά του, ο Αρχιεπίσκοπος διετύπωσε τις θέσεις της Εκκλησίας της Ελλάδος και δεν παρέλειψε να επισημάνει την εμπιστοσύνη του προς τους,εκ του Συντάγματος, καθ’ύλην αρμόδιους, να χειριστούν τα εθνικά μας ζητήματα με αίσθημα ευθύνης. Υπογράμμισε μάλιστα ότι αυτή την ώρα δεν χρειάζονται συλλαλητήρια και φωνές, αλλά εθνική συναίνεση, συνεννόηση και ομοψυχία».
Πηγή: news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου