Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 5 Ιανουαρίου 2018

Πόλεμος για το βιβλίο με τις αποκαλύψεις που «καίνε» τον Τραμπ

Παρασκευή, 5 Ιανουαρίου, 2018
Οι δικηγόροι του προέδρου των ΗΠΑ απαιτούν να σταματήσει κάθε δημοσίευση
Πόλεμος για το βιβλίο με τις αποκαλύψεις που «καίνε» τον Τραμπ
Σφίγγει ο κλοιός των αποκαλύψεων για την κυβέρνηση Τραμπ, με την επικείμενη κυκλοφορία του βιβλίου του δημοσιογράφου Μάικλ Γουόλφ, «Fire and Fury: Inside the Trump White House», να ενισχύει τον πονοκέφαλο στους κόλπους του ρεπουμπλικανικού κόμματος.

Οι δικηγόροι του αμερικανού προέδρου απαίτησαν να «σταματήσει αμέσως» κάθε περαιτέρω δημοσίευση του βιβλίου, αποσπάσματα του οποίου έχουν ήδη δημοσιευτεί σε μέσα ενημέρωσης.

Σε επιστολή τους, καταγγέλλουν τις «ψευδείς και αβάσιμες» αναφορές που περιέχονται στο βιβλίο και απαιτούν ο συγγραφέας Μάικλ Γουόλφ και ο εκδότης να «σταματήσουν αμέσως» κάθε περαιτέρω δημοσίευση του βιβλίου, που αναμένεται στις 9 Ιανουαρίου. Ταυτόχρονα απαίτησαν να ζητήσουν επισήμως συγγνώμη.

Το βιβλίο, του οποίου την εγκυρότητα αμφισβητεί ο Λευκός Οίκος, βασιζεται σε περισσότερες από 200 συνεντεύξεις.

Στις σελίδες του ο αναγνώστης θα διαβάσει για την ομάδα του Τραμπ που τρομοκρατήθηκε με την νίκη του, για την Μελάνια που έκλεγε από λύπη τη νύχτα της νίκης, τον οργισμένο πρόεδρο με τους γνωστούς ηθοποιούς που δεν παρεβρέθηκαν στην ορκωμοσία του και τον τρόπο με τον οποίο βλέπει την νέα του κατοικία.

«Λίγο τρομακτικός» είναι ο συγκεκριμένος χώρος για τον πλανητάρχη αναφέρεται στο βιβλίο, που δεν αφήνει εκτός σχολιασμού την αγαπημένη του κόρη Ιβάνκα που αναμιγνύεται σε μεγάλο βαθμό στις πολιτικές υποθέσεις του πατέρα της και κατέχει βασικό ρόλο στο κυβερνητικό του επιτελείο.

Όπως αποκαλύπτει το βιβλίο, η Ιβάνκα σχεδίαζε με τον σύζυγό της, Τζάρεντ Κούσνερ, να γίνει η πρώτη γυναίκα πλανητάρχης.

«Ο Στιβ Μπάνον έχασε το μυαλό του αφότου έφυγε από τον Λευκό Οίκο» δήλωσε ο αμερικανός πρόεδρος εκτοξεύοντας τα πυρά του στον πρώην σύμβουλο, Στιβ Μπάνον. Νωρίτερα ο Μπάνον κατηγόρησε για «προδοσία» τον Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ καθώς «συναντήθηκε με ρωσίδα δικηγόρο που θα του παρέδιδε επιβαρυντικές για τη Χίλαρι Κλίντον πληροφορίες πριν από τις αμερικανικές εκλογές».

Ο Τραμπ απέρριψε τους ισχυρισμούς του πρώην συμβούλου, που θα φιλοξενηθούν σε βιβλίο του δημοσιογράφου Μάικλ Γουόλφ το οποίο θα αφορά και στην υπόθεση της ρωσικής ανάμιξης.

«Ο Στιβ Μπάνον δεν έχει καμία σχέση με εμένα ή με την προεδρία μου. Όταν απολύθηκε, δεν έχασε μόνο τη δουλειά αλλά και το μυαλό του» τόνισε ο Τραμπ σε δήλωσή του την Τετάρτη.

«Ο Στιβ εργαζόταν για μένα αφότου είχα κερδίσει την υποψηφιότητα νικώντας 17 υποψηφίους. Τώρα που είναι μόνος του, μαθαίνει ότι η νίκη δεν είναι τόσο εύκολη όσο φαίνεται» τόνισε ο αμερικανός πρόεδρος αναφέροντας ότι ο Μπάνον δεν συνέβαλε ιδιαίτερα στην «ιστορική νίκη» του το 2016.

Τον Αύγουστο του 2017, πάντως, ο Τραμπ με σχόλιό του στο Twitter ευχαρίστησε τον Μπάνον για τη «συμμετοχή του ενάντια στην ανέντιμη Χίλαρι Κλίντον».

Διευθύνων σύμβουλος της εκστρατείας του Τραμπ διετέλεσε ο Μπάνον τους τελευταίους τρεις μήνες πριν από την νίκη του ρεπουμπλικανικού κόμματος στις εκλογές, ενώ για πάνω από μισό χρόνο υπηρέτησε στον Λευκό Οίκος ως επικεφαλής στρατηγικού σχεδιασμού.

Αναμένεται, πάντως, με αγωνία η απάντηση του Μπάνον, ενός από τους πιο στενούς και ισχυρούς σε επιροή συμβούλους του αμερικανού προέδρου, στις εμπρηστικές δηλώσεις Τραμπ.

Μετά την απόλυσή του, ο Μπάνον είχε αφήσει να εννοηθεί ότι θα αποκτούσε μεγαλύτερη δύναμη εκτός Λευκού Οίκου.

Ορισμένοι αναγνωρίζουν στον πρώην σύμβουλο του Τραμπ σημάδια που μαρτυρούν την απόκτηση μεγαλύτερης επιρροής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου