Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα


Αγαπητοί Αναγνώστες, Αναγνώστριες

Λόγο των πολλών ειδήσεων ΝΕΑ της ημέρας μπορεί να είναι και κάτω δεξιά που γράφουμε “παλαιότερες αναρτήσεις” κάνετε “κλικ” πάνω σε αυτές τις δύο λέξεις και θα δείτε και πολλά άλλα άρθρα.

Επίσης, λίγο αριστερά σε αυτή τη πρώτη σελίδα θα δείτε “Translate” και ακριβώς από κάτω “Επιλογή Γλώσσας”. Κάνοντας “κλικ” πάνω στο Επιλογής Γλώσσας μπορείτε να μεταφράσετε όλη την ιστοσελίδα στη γλώσσα της αρεσκείας σας. Εάν έχετε συγγενείς και φίλους που δεν μπορούν να διαβάσουν Ελληνικά πέστε τους για αυτή τη δυνατότητα.


Σάββατο, 6 Ιανουαρίου 2018

ΗΠΑ: Πάγωσαν την οικονομική βοήθεια στους Παλαιστίνιους

Υψους 125 εκατομμυρίων δολαρίων

ΗΠΑ: Πάγωσαν την οικονομική βοήθεια στους Παλαιστίνιους
Διαδήλωση Παλαιστινίων για καλύτερες συνθήκες διαβίωσης στον προσφυγικό καταυλισμό Τζαμπαλίγια, στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας.Πηγή: ANA
Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής πάγωσαν οικονομική βοήθεια ύψους 125 εκατομμυρίων δολαρίων στην Υπηρεσία Αρωγής και Εργων των Ηνωμένων Εθνών για τους Παλαιστίνιους Πρόσφυγες στην Εγγύς Ανατολή (UNRWA), μετέδωσαν την Παρασκευή αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, λίγες μέρες μετά την απειλή του αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ να διακόψει την αμερικανική χρηματοδότηση προς τους Παλαιστίνιους, αν οι τελευταίοι αρνηθούν να διαπραγματευθούν με το Ισραήλ.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι ο μεγαλύτερος χρηματοδότης της Υπηρεσίας αυτής με δέσμευση για ποσό που ανερχόταν στα 370 εκατομμύρια δολάρια το 2016, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της UNRWA.
Το ποσό των 125 εκατομμυρίων δολαρίων – που αντιστοιχεί στο ένα τρίτο της ετήσιας αμερικανικής χρηματοδότησης στην UNRWA - προβλεπόταν να χορηγηθεί έως την 1η Ιανουαρίου αλλά ανεστάλη, έως ότου η αμερικανική κυβέρνηση ολοκληρώσει την αξιολόγηση της βοήθειας προς την Παλαιστινιακή Αρχή, ανέφεραν ο ειδησεογραφικός ιστότοπος Axios και το τηλεοπτικό δίκτυο Channel 10 News, επικαλούμενα τρεις δυτικούς διπλωμάτες, που μίλησαν υπό τον όρο να μην κατονομαστούν.

Οι διπλωμάτες πρόσθεσαν ότι αμερικανοί αξιωματούχοι ενημέρωσαν τις τελευταίες δύο μέρες αξιωματούχους του ΟΗΕ πως ο αμερικανός πρόεδρος εξετάζει τη διακοπή οικονομικής βοήθειας ύψους 180 εκατομμυρίων δολαρίων στην UNRWA.

«Πληρώνουμε τους Παλαιστίνιους ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΔΟΛΑΡΙΑ τον χρόνο, χωρίς καμία αναγνώριση ή σεβασμό» από πλευράς τους, είχε τονίσει την Τετάρτη σε ανάρτησή του στο Twitter ο Τραμπ, συμπληρώνοντας ότι: «αφού οι Παλαιστίνιοι δε θέλουν πια να μιλήσουν για την ειρήνη, γιατί οφείλουμε να συνεχίσουμε να τους κάνουμε αυτές τις τεράστιες πληρωμές στο μέλλον;».
Πηγή TA NEA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου