Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 7 Ιανουαρίου 2018

Πολική βόμβα στις ΗΠΑ – Ασφυκτικός καύσωνας στην Αυστραλία

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:
Δευτέρα, 8 Ιανουαρίου, 2018

Ένα μετά το άλλο έσπαγε τα αρνητικά ρεκόρ ο υδράργυρος σήμερα στο βορειανατολικό τμήμα των ΗΠΑ όπου καταγράφθηκαν πολικές θερμοκρασίες με τη βαρυχειμωνιά να έχει ήδη στοιχίσει τη ζωή σε 22 ανθρώπους, σύμφωνα με τον απολογισμό που έδωσαν στη δημοσιότητα αμερικανικά ΜΜΕ.
Σε ιστορικό χαμηλό βούτηξε σήμερα ο υδράργυρος, στους -15 βαθμούς, στο αεροδρόμιο JFK της Νέας Υόρκης, όπου χθες επικράτησε το χάος εξαιτίας των ακυρώσεων πτήσεων και καθυστερήσεων στις απογειώσεις και προσγειώσεις.
Καμία διεθνής πτήση δεν προσγειώθηκε στο Terminal 1, όπου συνήθως έρχονται οι πτήσεις της Air France, της Japan Airlines, της Korean Air και της Lufthansa. Συνολικά 94 πτήσεις ακυρώθηκαν και 17 πτήσεις εξετράπησαν προς άλλα αεροδρόμια.
Στη Βοστόνη, τα θερμόμετρα έδειξαν σήμερα το πρωί -19 βαθμούς κελσίου, θερμοκρασία ρεκόρ για την 7η Ιανουαρίου από το 1896.
Οι μετεωρολόγοι αναμένουν, πάντως, αύξηση της θερμοκρασίας αργότερα σήμερα.
Στον ανατολικό Καναδά, ναι μεν οι αρχές ήραν τον συναγερμό για πολικό ψύχος, ωστόσο οι μετεωρολόγοι προειδοποιούν ότι η άνοδος του υδράργυρου θα συνοδευτεί με νέες χιονοπτώσεις. Η θερμοκρασία παρέμεινε σήμερα το μεσημέρι στους -20 βαθμούς κελσίου στο Κεμπέκ, όμως προβλέπεται ότι θα αυξηθεί στους -10 βαθμούς κελσίου.

Πάγος στον ποταμό Χάντσον 
Νέες χιονοπτώσεις αναμένονται από το βράδυ της Κυριακής και ενδέχεται να συνεχιστούν έως την Τρίτη, σύμφωνα με το Environnement Canada.
Κόλαση καύσωνα στην Αυστραλία
Αντιθέτως η Αυστραλία βιώνει μερικές από τις πιο ζεστές ημέρες στην ιστορία της. Το θερμόμετρο στο Σίδνεϊ έφτασε στους 47.3 βαθμούς Κελσίου, την πιο υψηλή θερμοκρασία εδώ και 79 χρόνια.
Η ατμόσφαιρα στην ευρύτερη περιοχή ήταν αποπνικτική, ενώ οι Αρχές επέβαλαν αυστηρές απαγορεύσεις μετακινήσεων υπό τον φόβο και των πυρκαϊών. 
Η προηγούμενη αναλόγως υψηλή θερμοκρασία είχε επισυμβεί το 1939 όταν υδράργυρος έφτασε τους 47,8 βαθμούς. 
Από τον Δεκέμβριο του 2016 έως τον Φλεβάρη του 2017 στην Αυστραλία έσπασαν πάνω από 200 μετεωρολογικά ρεκόρ, με κύματα καύσωνα, πλημμύρες, αλλά και πυρκαγιές.
Πηγή: ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου