Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 17 Ιανουαρίου 2018

Αντιδράσεις για την ιδιωτικοποίηση της μαρίνας Αλίμου

Πέμπτη, 18 Ιανουαρίου, 2018

Από τους ιδιοκτήτες επαγγελματικών σκαφών
Αντιδράσεις για την ιδιωτικοποίηση της μαρίνας Αλίμου
Στο ζήτημα της ιδιωτικοποίησης της Μαρίνας Αλίμου στάθηκαν τα μέλη του συνδέσμου ιδιοκτητών τουριστικών επαγγελματικών σκαφών άνευ πληρώματος σε σημερινή εκδήλωσή τους. Όπως τόνισαν, τυχόν πώλησή της από το ΤΑΙΠΕΔ θα σημάνει την καταστροφή του κλάδου των επαγγελματικών σκαφών, που κάθε χρόνο προσφέρει στα τουριστικά έσοδα ύψους 100 εκατ. ευρω κάθε χρόνο.

Οι επαγγελματίες του κλάδου τόνισαν ότι τώρα ένα τιμολόγιο ελλιμενισμού κατά μέσο όρο για ένα σκάφος κοστίζει κατά μέσο όρο από 3.500 έως 5.000 ευρώ για σκάφος 15 μέτρων, με την ιδιωτικοποίηση αυτό το κόστος θα εκτοξευτεί ( τετραπλασιασμος τιμολογίου) σύμφωνα με την πρόεδρο Έλενα Βρυώνη. Κατά συνέπεια η ως άνω εξέλιξη θα οδηγήσει σε έξωση από τη μαρίνα των επαγγελματιών, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τον κλάδο και την ελληνική οικονομία.

Ο σύνδεσμος σημειώνει ότι θα πρέπει η ως άνω μαρίνα να χαρακτηριστεί επαγγελματική και να διατηρηθεί το επαγγελματικό τιμολόγιο. Την ίδια στιγμή οι επαγγελματίες των επαγγελματικών σκαφών δεν είναι αντίθετοι στη χωροθέτηση νέας μαρίνας για τα επαγγελματικά σκάφη. Σε τυχόν πώληση της, τα μέλη προειδοποίησαν για κινητοποιήσεις που θα φτάσουν και μέχρι του κλείσιμου του λιμανιού του Πειραιά με τα ιστιοπλοϊκά των επαγγελματιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου