Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 24 Ιανουαρίου 2018

Νέο αίτημα έκδοσης των 8 Τούρκων στρατιωτικών από την Αγκυρα

Αρνητική η θέση της ελληνικής πλευράς

Νέο αίτημα έκδοσης των 8 Τούρκων στρατιωτικών από την Αγκυρα
Νέο επίσημο αίτημα έκδοσης των Τούρκων αξιωματικών που βρίσκονται υπό καθεστώς διοικητικής κράτησης στη χώρα μας υπέβαλε η Τουρκία

Νέο επίσημο αίτημα έκδοσης των Τούρκων αξιωματικών που βρίσκονται υπό καθεστώς διοικητικής κράτησης στη χώρα μας υπέβαλε η Τουρκία. Η θέση της ελληνική πλευράς, όπως εκφράστηκε από τον υπουργό Δικαιοσύνης Στ. Κοντονή, είναι αρνητική, με δεδομένη βέβαια την αμετάκλητη απόφαση του Αρείου Πάγου, η οποία (και αυτο είναι το πιο σημαντικό) απέρριψε το προηγούμενο αίτημα, όχι γιατί τους θεωρεί αθώους ή ένοχους αλλά γιατί έκρινε κυρίως πως δε θα έχουν δίκαιη δίκη.

Η Τουρική πλευρά είχε το δικαίωμα να επανέλθει με νέο αιτημα, ή ακόμα και αιτήματα, αρκεί αυτά να περιέχουν νέα στοιχεία για τους αξιωματικούς. Εκτιμάται δε ότι αυτό είναι το επομενο βήμα , το οποίο πάντως πιθανότατα θα είναι ατελέσφορο, αφού, όπως δημόσια είπε και ο κ.Κοντονής, ο Αρειος Πάγος πέραν της ουσίας της υπόθεσης στάθηκε κυρίως στο ενδεχόμενο οι Τουρκοι αξιωματικοί να μην έχουν δίκαιη δίκη και αποφάνθηκε πως «δε θα έχουν». Συνεπώς τίποτα δεν εμπόδιζε (νομικά) τους Τουρκους να υποβάλλουν το νέο αιτημα εκδοσης,οπως και έπραξαν, πλην αυτό θα είναι μια κίνηση με ελάχιστες πιθανότητες να ευδοκιμήσει για τους ίδιους. Η διαδικασία που θα ακολουθηθεί τώρα είναι η ίδια οπως την προηγουμενη φορά, δηλαδή η υποθεση θα εισαχθει στο συμβούλιο εφετών με πιθανότητα εκ νέου να καταλήξει τον Αρειο Πάγο. 
TA NEA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου