Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Τρίτη, 23 Ιανουαρίου 2018

ΗΠΑ: Ψηφίστηκε η άρση του λουκέτου έως τις 8 Φεβρουαρίου από τους "επαγγελματίες" πολιτικούς

Από τη Γερουσία και τη Βουλή

ΗΠΑ: Ψηφίστηκε η άρση του λουκέτου έως τις 8 Φεβρουαρίου
Με το νέο μέτρο απλώς εξασφαλίζεται η χρηματοδότηση της λειτουργίας του αμερικανικού κράτους ως τις 8 Φεβρουαρίου.Πηγή: ANA
Το σχέδιο νόμου για την προσωρινή χρηματοδότηση του ομοσπονδιακού κράτους, το οποίο αναμένεται να τερματίσει τη μερική παράλυση δημοσίων υπηρεσιών που κράτησε τρεις ημέρες, εγκρίθηκε και από τη Βουλή των Αντιπροσώπων.
Με ψήφους 266-150, η Βουλή που ελέγχεται από τους Ρεπουμπλικανούς, ψήφισε πριν από λίγο το σχέδιο, το οποίο προβλέπει εξαετή χρηματοδότηση για πρόγραμμα ασφάλισης υγείας εκατοντάδων χιλιάδων παιδιών (Children's Health Insurance Program ή CHIP), ικανοποιώντας ένα από τα αιτήματα των Δημοκρατικών.
Νωρίτερα, το σχέδιο νόμου είχε εγκριθεί και από τη Γερουσία (80 υπέρ, 18 κατά) και τώρα αναμένεται να επικυρωθεί από τον αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος ήδη έκανε λόγο περί «νίκης». 
Το μέτρο, με το οποίο απλώς εξασφαλίζεται η χρηματοδότηση της λειτουργίας του αμερικανικού κράτους ως τις 8 Φεβρουαρίου, είχε γίνει αποδεκτό από τους γερουσιαστές των Δημοκρατικών μετά τη συμβιβαστική πρόταση της ρεπουμπλικανικής πλειοψηφίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου