Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 7 Ιανουαρίου 2018

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Κυριακή, 7 Ιανουαρίου, 2018

  • Οι ταξιδιωτικοί πράκτορες προετοιμάζονται για το «Sunshine Saturday» - την πιο πολυσύχναστη μέρα του έτους για την κράτηση των διακοπών. Οι ταξιδιωτικοί πράκτορες αναμένουν την πιο πολυσύχναστη ημέρα των διακοπών του έτους αυτό το Σαββατοκύριακο, που ονομάστηκε εξαιτίας των πολλών κρατήσεων που πραγματοποιούνται «Sunshine Saturday».
  • Οι Τουρκοκύπριοι, που ψηφίζουν την Κυριακή, λένε ότι ο πολιτισμός τους απειλείται από τον σφιχτό εναγκαλισμό της Άγκυρας, γράφει η βρετανική εφημερίδα Guardian.
  • Σε κλίμα κατάνυξης πραγματοποιήθηκε και φέτος ο αγιασμός των υδάτων στην παραλία της Σμύρνης από τον σεβ. Μητροπολίτη Σμύρνης Βαρθολομαίο.
  • Η γυναίκα εντοπίστηκε λίγο μετά τις 17:00 και μεταφέρεται με φορείο στο καταφύγιο «Γ. Αποστολίδη» και αναμένεται αύριο το πρωί να επιστρέψει το super puma προκειμένου να διακομιστεί στο κοντινότερο νοσοκομείο.
  • Ένα περιστέρι που… δεν πέταξε ποτέ, αλλά και ένας καβγάς χουλιγκανικού χαρακτήρα που ξεκίνησε με αφορμή τον σταυρό συνθέτουν τα ευτράπελα της ημέρας των Θεοφανείων.

Κόσμος

  • Απεβίωσε σε ηλικία 87 ετών ο Αμερικανός αστροναύτης Τζον Γιανγκ, που περπάτησε στη Σελήνη το 1972 και έβαλε στα κρυφά ένα σάντουιτς με παστό μοσχαρίσιο κρέας σε τροχιά, κατά τη διάρκεια μιας καριέρας που τον ανέδειξε στο μοναδικό πρόσωπο το οποίο πέταξε σε τρία διαστημικά προγράμματα της NASA.
  • Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι «οπωσδήποτε» θα ήταν διατεθειμένος να μιλήσει στο τηλέφωνο με τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν κι ότι
  • Πολλές χιλιάδες Κούρδοι διαδήλωσαν σήμερα στο Παρίσι αξιώνοντας να μαθευτεί η «αλήθεια» και να αποδοθεί «δικαιοσύνη» στην υπόθεση της δολοφονίας το 2013 στη γαλλική πρωτεύουσα τριών γυναικών, Κουρδισσών ακτιβιστριών, ενώ κατήγγειλαν τη «σιωπή» των γαλλικών αρχών επί αυτού του θέματος.
  • Το κύμα ψύχους και οι πολικές θερμοκρασίες «παρέλυσαν» σήμερα το βορειοανατολικό τμήμα των ΗΠΑ, προκαλώντας σοβαρά προβλήματα στις αερομεταφορές.
  • Σύμφωνα με δημοσίευμα των New York Times εισαγγελείς εισέβαλαν στο γραφείο και στο σπίτι του δισεκατομμυριούχου Μάικλ Στάινχαρτ στο Μανχάταν, κατάσχοντας πολλά αρχαία έργα που όπως λένε, έχουν κλαπεί από την Ελλάδα και την Ιταλία.

Οικονομία

  • Ρεπορτάζ με τίτλο «Ευφορία στην Ακρόπολη» δημοσιεύεται στην Die Welt. Όπως τονίζει η γερμανική εφημερίδα: «Το 2017 η ελληνική οικονομία σημείωσε για πρώτη φορά και πάλι ανάπτυξη, και φέτος ίσως η ανάπτυξη αυτή συνεχιστεί. Ξαφνικά, ακόμη και το πρόβλημα του χρέους μοιάζει εφικτό να επιλυθεί. Κάποιοι μάλιστα βλέπουν την Ελλάδα να ξεπερνά κάθε προσδοκία»
  • Οι δηλώσεις του γερμανού υπουργού Εξωτερικών Ζίγκμαρ Γκάμπριελ στις οποίες εμφανιζόταν να εξαρτά το «ξεπάγωμα» των πωλήσεων τεθωρακισμένων προς την Τουρκία από την αποφυλάκιση του γερμανοτούρκου δημοσιογράφου Ντενίζ Γιουτζέλ, μία μόλις μέρα πριν από την συνάντησή του με τον τούρκο ομόλογό του Μεβλούτ Τσαβούσογλου, έγινε αφορμή για αντιδράσεις, αλλά ακόμη και για σχόλια που κάνουν λόγο για «βρώμικο ντιλ» με την 'Αγκυρα.
  • Τον σχεδιασμό της κυβέρνησης για την ανάπτυξη της λεγόμενης «Οικονομίας της Γνώσης», αναλύει ο αναπληρωτής υπουργός Έρευνας και Καινοτομίας, Κώστας Φωτάκης, σε συνέντευξή του σε κυριακάτικη εφημερίδα.
  • Ο Τατσούρο Τογιόντα, ο πρώην πρόεδρος της Toyota που οδήγησε την εταιρεία σε μια από τις κορυφαίες αυτοκινητοβιομηχανίες στον κόσμο, απεβίωσε σε ηλικία 88 ετών.
  • Η κυβέρνηση της Σερβίας, σε έκτακτη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε χθες βράδυ, αποφάσισε να αποδεχθεί την προσφορά της γαλλικής εταιρείας Vinci Airports για την εκμετάλλευση του διεθνούς αεροδρομίου «Νίκολα Τέσλα». Όπως αναφέρει το σερβικό πρακτορείο ειδήσεων Tanjug, στη χθεσινοβραδινή συνεδρίαση εξετάστηκαν οι δεσμευτικές προσφορές τεσσάρων εταιρειών ή κοινοπραξιών και κρίθηκε πιο συμφέρουσα η προσφορά της γαλλικής εταιρείας.

Αθλητισμός

  • Η Ατλέτικο Μαδρίτης επιβεβαίωσε τα προγνωστικά και νίκησε με 2-0 τη Χετάφε, στο παιχνίδι με το οποίο άνοιξε η «αυλαία» της 18ης αγωνιστικής στο ισπανικό πρωτάθλημα. Η Βαλένθια πήρε δύσκολη νίκη με 2-1 επί της Τζιρόνα και διατηρήθηκε στην 3η θέση της κατάταξης με 37 βαθμούς, πίσω από την πρωτοπόρο Μπαρτσελόνα και την Ατλέτικο Μαδρίτης. Η Έιμπαρ πέρασε νικηφόρα, με ανατροπή μάλιστα, από το «Gran Canaria», επικρατώντας 2-1 της ουραγού Λας Πάλμας. Σεβίλη και Μπέτις διαφήμισαν το ποδόσφαιρο στο ντέρμπι της πόλης και της Ανδαλουσίας, που έληξε νικηφόρα για τους φιλοξενούμενους «βερδιμπλάνκος» με το... αγγλικό 5-3.
  • Ασταμάτητος ήταν ο Τσίρο Ιμόμπιλε, ο οποίος οδήγησε τη Λάτσιο σε εντυπωσιακή νίκη 2-5 στην έδρα της ΣΠΑΛ, πετυχαίνοντας τέσσερα γκολ! Ο Ιταλος στράικερ ολοκλήρωσε το «πόκερ» μέσα σε μισή ώρα παιχνιδιού υπογράφοντας... φαρδιά πλατιά την 20η αγωνιστική της Serie A.
  • Την Κυριακή το βράδυ στις 22:00 αναμένεται να φτάσει στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» το νέο μεταγραφικό απόκτημα του Ολυμπιακού, Κέβιν Μιραλάς, ώστε να ολοκληρώσει τα διαδικαστικά και να υπογράψει το συμβόλαιο του.
  • Η Κόβεντρι πέτυχε τη μεγαλύτερη έκπληξη στον 3ο γύρο του FA Cup καθώς απέκλεισε την Στόουκ. Μην σαν ξεγελάει το όνομα. Η Κόβεντρι έχει κατρακυλήσει πλέον στην 4η κατηγορία του αγγλικού ποδοσφαίρου (League Two) γι΄αυτό και αποτελεί «βόμβα» η νίκη της επί ομάδας της Premier League.
  • Το μεγάλο deal ολοκληρώθηκε... Ο Φιλίπε Κουτίνιο ανήκει στην Μπαρτσελόνα με κάθε επισημότητα, στη δεύτερη πιο ακριβή μεταγραφή στην Ιστορία του ποδοσφαίρου. Η μεταγραφή, που αποτελεί και ρεκόρ συλλόγου, υπερέβη κατά πολύ τα 105 εκατομμύρια ευρώ που οι «μπλαουγκράνα» πλήρωσαν στην Μπορούσια Ντόρτμουντ για τον Γάλλο Ουσμάν Ντεμπελέ, τον περασμένο Αύγουστο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου