Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 6 Ιανουαρίου 2018

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Σάββατο, 6 Ιανουαρίου, 2018

  • Πυρκαγιά ξέσπασε στις καμπίνες και των δυο γερανών που βρίσκονται στο εργοτάξιο του μετρό στη διασταύρωση της οδού Εγνατίας με την Εθνικής Αμύνης, στη Θεσσαλονίκη.
  • Επιθέσεις με μολότοφ σημειώθηκαν αργά το βράδυ της Παρασκευής σε δρόμους γύρω από το Πολυτεχνείο με στόχο τις διμοιρίες των ΜΑΤ που σταθμεύουν στην περιοχή.
  • Ανοίγει ξανά ο φάκελος της υπόθεσης που αφορά στο τροχαίο δυστύχημα του Παντελή Παντελίδη στη Λεωφόρο Βουλιαγμένης.
  • Βολές κατά της συντρόφου του πρωθυπουργού Μπέτυς Μπαζιάνα, με αφορμή τη συνέντευξή της, εκτόξευσε η επικεφαλής του κόμματος «Πλεύση Ελευθερίας» Ζωή Κωνσταντοπούλου.
  • Άνοδο 30% σημείωσε το 2017 η ηλεκτρονική πύλη e-kyklades.gr προσελκύοντας 640.000 επισκέπτες από 182 χώρες του κόσμου, αγγίζοντας τις 5,9 εκατομμύρια προβολές, με τα νησιά Πάρος, Σύρος και Νάξος να είναι τα πρώτα σε αναζητήσεις.

Κόσμος

  • Η εταιρεία Twitter Inc επανέλαβε την Παρασκευή την κατ’ αρχήν θέση της ότι οι λογαριασμοί στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης που ανήκουν σε παγκόσμιους ηγέτες υπάγονται σε ειδικό καθεστώς, αντικρούοντας αιτήματα χρηστών που ζητούσαν από την εταιρεία να απενεργοποιήσει τον επίσημο λογαριασμό του αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.
  • Η συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών με θέμα τις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις στο Ιράν ήταν ακόμη μια «γκάφα» της εξωτερικής πολιτικής της κυβέρνησης του αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, δήλωσε με ανάρτησή του στο Twitter ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν Μοχαμάντ Τζαβάντ Ζαρίφ.
  • Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής πάγωσαν οικονομική βοήθεια ύψους 125 εκατομμυρίων δολαρίων στην Υπηρεσία Αρωγής και Εργων των Ηνωμένων Εθνών για τους Παλαιστίνιους Πρόσφυγες στην Εγγύς Ανατολή (UNRWA).
  • Εντονες ήταν οι παρεμβάσεις εκπροσώπων κρατών-μελών στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, το οποίο συνεδρίασε το βράδυ της Παρασκευής κατόπιν αιτήματος των ΗΠΑ για να συζητήσει την κατάσταση στο Ιράν. Εντύπωση προκάλεσε η δήλωση του γάλλου πρεσβευτή στα Ηνωμένα Εθνη που επέκρινε εμμέσως τις ΗΠΑ για τη διεξαγωγή της συνεδρίασης.
  • Ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας Ρεξ Τίλερσον δήλωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN ότι δεν έθεσε ποτέ υπό αμφισβήτηση την ικανότητα του Ντόναλντ Τραμπ να ασκήσει τα καθήκοντά του, την ώρα που συνεχίζεται η διαμάχη στις ΗΠΑ για το βιβλίο που κυκλοφόρησε σήμερα, Παρασκευή, του συγγραφέα Μάικλ Γουόλφ με επίκεντρο τον μεγιστάνα.

Οικονομία

  • Απαραίτητη χαρακτηρίζει την αύξηση του κατώτατου μισθού και την επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων μετά την έξοδο της χώρας από τα μνημόνια, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας Αλ.Χαρίτσης. Επισης, αναγνωρίζοντας ότι λόγω των μνημονιακών υποχρεώσεων, συγκεκριμένα τμήματα των μεσαίων στρωμάτων έχουν επιβαρυνθεί υπέρμετρα, αναφέρει ότι για την επόμενη πενταετία προβλέπονται στοχευμένες φοροελαφρύνσεις ύψους 3,5 δισ. ευρώ.
  • Τη νέα συλλογική σύμβαση που υπεγράφη μεταξύ εκπροσώπων του υπαλληλικού προσωπικού των εργαζομένων στην ΟΛΠ Α.Ε. και της διοίκησης της εταιρίας χαιρετίζει και επικροτεί με σημερινή του ανακοίνωση ο υπουργός Ναυτιλίας, Παναγιώτης Κουρουμπλής.
  • Μειώθηκαν τον Νοέμβριο στα 3,141 δισ. ευρώ οι ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις της γενικής κυβέρνησης προς τους ιδιώτες έναντι του ποσού των 3,460 δισ. ευρώ στο οποίο ανέρχονταν τον Οκτώβριο. Μείωση σημείωσαν τον Νοέμβριο και οι εκκρεμείς επιστροφές φόρων στο ποσό των 776 εκατομμυρίων ευρώ έναντι 832 εκατ. ευρώ που ήταν τον Οκτώβριο.
  • Την συνέχιση της οικονομικής άνθισης του 2017 και την επόμενη χρονιά για την ευρωζώνη προεξοφλεί το Bloomberg, σημειώνοντας σε άρθρο του πως η χρονιά που μόλις ξεκίνησε μπορεί να γεμίσει αισιοδοξία της χώρες της Ευρώπης.
  • Το φράγμα των 100 δισ. ευρώ έσπασαν ένα μήνα πριν το τέλος του 2017 τα συνολικά χρέη (παλαιά πριν του 2017 και νέα) νοικοκυριών και επιχειρήσεων προς την Εφορία. Μόνο τον Νοέμβριο οι απλήρωτες οφειλές αυξήθηκαν κατά 1,187 δισ. ευρώ έναντι του προηγούμενου μήνα, ένδειξη της εξάντλησης της φοροδοτικής ικανότητας των πολιτών. Συνολικά 4,2 εκατ. άτομα έχουν χρέη προς την Εφορία. Τον ίδιο μήνα η ΑΑΔΕ πάτησε ακόμη περισσότερο το γκάζι των κατασχέσεων.

Αθλητισμός

  • Ο Ροντρίγο Μολέδο έδωσε το παρών στην προπόνηση της Παρασκευής στο Κορωπί και ο Βραζιλιάνος κεντρικός αμυντικός, αποκάλυψε στους συμπαίκτες του πως έχει αποφασίσει να επιστρέψει στην Βραζιλία.
  • Η ΠΑΕ Ολυμπιακός ανακοίνωσε την έναρξη της συνεργασίας της με τον 44χρονο προπονητή, κ. Όσκαρ Γκαρθία. Στο Κύπελλο με τον Πλατανιά το ντεμπούτο του.
  • Η «πράσινη» ΠΑΕ ανακοίνωσε ότι ολοκληρώθηκε η διαδικασία της αποστολής προτάσεων οικονομικής διαχείρισης προς τους πιστωτές.
  • Μπορεί Μπαρτσελόνα και Λιονέλ Μέσι να συμφώνησαν στην επέκταση της συνεργασίας τους μέχρι το 2021, ωστόσο ο παίκτης θα μείνει ελεύθερος αν η Καταλονία αποσχιστεί από την Ισπανία.
  • Το βράδυ της Πέμπτης η ΠΑΕ Ολυμπιακός ανακοίνωσε την λύση της συνεργασίας με τον Τάκη Λεμονή και πλέον είναι έτοιμη να περάσει στη νέα εποχή. Σήμερα η ανακοίνωση του νέου προπονητή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου