Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 5 Ιανουαρίου 2018

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Παρασκευή, 5 Ιανουαρίου, 2018

  • Πρόσκαιρες βροχές και καταιγίδες στα ανατολικά και νότια τις πρωινές ώρες αναμένεται να σημειωθούν αύριο, Παρασκευή. Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 6 με 8 μποφόρ στα ανατολικά με γρήγορη εξασθένηση, ενώ παγετός θα εμφανιστεί τη νύχτα και το πρωί στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.
  • Απορρίπτει με νέα του τοποθέτηση ο Ανδρέας Λοβέρδος τον ισχυρισμό του ΓΕΝ ότι καθυστέρησε να διεξάγει νηοψία στο τουρκικό αλιευτικό σκάφος MURAT TERZI, επειδή οι καιρικές συνθήκες ήταν απαγορευτικές.
  • Αντιδράσεις έχει προκαλέσει η επικείμενη επίσκεψη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα την ημέρα των Θεοφανείων για τον αγιασμό των υδάτων στο νησί της Καλύμνου. Κι αυτό γιατί, όπως καταγγέλλεται από τον Δήμο της Κω, «το λιμάνι μετατρέπεται σε χωματερή για να μη χαλάει το ντεκόρ Τσίπρα - Καμμένου».
  • Υπό έλεγχο τέθηκε πλέον η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε απόψε σε διώροφη οικία στη συμβολή των οδών Λουλουδιών και Σύρου στην Αρτέμιδα Αττικής.
  • Οι κληρωθέντες-εισες το πρωί της Παρασκευής, θα πραγματοποιήσουν κατάδυση στον κόλπο των Μεγάρων με το πλέον σύγχρονο υποβρύχιο του Στόλου.

Κόσμος

  • Η Βόρεια και η Νότια Κορέα θα πραγματοποιήσουν επίσημες συνομιλίες στις 9 Ιανουαρίου, έγινε γνωστό σήμερα Παρασκευή από το υπουργείο Ενοποίησης της Νότιας Κορέας, μετά την αποστολή από την Πιονγιάνγκ δήλωσης αποδοχής της πρότασης που της είχε γίνει από τη Σεούλ.
  • Λιγότερο δημοφιλής από ποτέ είναι ο αρχηγός των Σοσιαλδημοκρατών (SPD) Μάρτιν Σουλτς, ενώ το 52% (-3) θεωρεί καλό να παραμείνει καγκελάριος η Ανγκελα Μέρκελ, δείχνει δημοσκόπηση, η οποία αναδεικνύει μεταξύ άλλων και τη σύγχυση που επικρατεί, περισσότερες από 100 ημέρες μετά τις εκλογές του Σεπτεμβρίου.
  • Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου απευθύνει έκκληση να γίνει νέα αρχή στη θυελλώδη σχέση της χώρας του με τη Γερμανία κι υπόσχεται στενότερη διμερή οικονομική συνεργασία, ιδίως σε τομείς όπως οι μεταφορές και η ενέργεια, εάν οι σχέσεις βελτιωθούν.
  • Το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών συγκαλείται εκτάκτως, κατόπιν αιτήματος των ΗΠΑ, για να συζητήσει σχετικά με το Ιράν, σήμερα Παρασκευή, 5η Ιανουαρίου, στις 15:00 τοπική ώρα (22:00 ώρα Ελλάδας), όπως δήλωσαν διπλωμάτες και ανακοίνωσε η προεδρία του ΣΑ του ΟΗΕ.
  • Την κινητοποίηση της αστυνομίας του Ντένβερ έχουν προκαλέσει αναφορές για πυροβολισμούς στο κέντρο της πόλης, έξω από το Καπιτώλιο του Κολοράντο.

Οικονομία

  • Η Ουάσιγκτον ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι επιβάλλει οικονομικές κυρώσεις σε ιρανικούς βιομηχανικούς ομίλους που κατηγορεί ότι εμπλέκονται στο πρόγραμμα κατασκευής βαλλιστικών πυραύλων της Τεχεράνης.
  • Με την ισχυρή ώθηση από τα στοιχεία για την αγορά εργασίας στον ιδιωτικό τομέα στις ΗΠΑ και από τις ενδείξεις για ισχυρή ανάπτυξη στις μεγάλες οικονομίες του πλανήτη, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones ξεπέρασε σήμερα, Πέμπτη, για πρώτη φορά το όριο των 25.000 μονάδων στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης.
  • Για τα προβληματα που προκύπτουν σε ό,τι αφορά την αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών και τους τρόπους αντιμετώπισής τους μίλησε η υφυπουργός Οικονομικών Κ.Παπανάτσιου. Όπως εξήγησε η φετινή διαδικασία, που επιλέχθηκε ακριβώς γιατί όλα πρέπει να είναι έτοιμα μέχρι τον Μάρτιο, δεν θα επαναληφθεί.
  • Για προχειρότητα κατηγορεί την κυβέρνηση ο τομεάρχης Εργασίας της ΝΔ Γιάννης Βρούτσης, τονίζοντας ότι δύο χρόνια μετά την ψήφιση του νόμου Κατρουγκαλο δεκάδες προβλήματα παραμένουν άλυτα. Κάνοντας λόγο για άδικες επιβαρύνσεις ελεύθερων επαγγελματιών και αγροτών, που εξακολουθούν να υφίστανται, τόνιζει ότι μοναδικός στόχος της κυβέρνησης «είναι η φορολογική και ασφαλιστική αφαίμαξη των πολιτών».
  • Την αδειοδότηση 14 ναυτιλιακών εταιρειών για εγκατάσταση στον Πειραιά υπέγραψε ο Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Αθλητισμός

  • Παρελθόν από τον πάγκο του Ολυμπιακού και επισήμως αποτελεί ο Τάκης Λεμονής. Η Ερυθρόλευκη ΠΑΕ ανακοίνωσε τη λύση της συνεργασίας της με τον έμπειρο τεχνικό, στον οποίο προτάθηκε να παραμείνει στην οικογένεια της ομάδας από άλλο πόστο. Άμεσες αναμένεται να είναι οι εξελίξεις στο θέμα του αντικαταστάτη του, ο οποίος θα ανακοινωθεί την Παρασκευή, ενώ στον πάγκο του Ολυμπιακού στο ματς με τη Λάρισα θα καθίσει ο Χρήστος Κόντης.
  • Παίκτης της Άρσεναλ και επισήμως είναι από την Πέμπτη ο Κωνσταντίνος Μαυροπάνος. Ο 20χρονος αμυντικός του ΠΑΣ Γιάννινα υπέγραψε συμβόλαιο με τους Κανονιέρηδες έχοντας τον Αρσέν Βενγκέρ στο πλάι του και στη συνέχεια φωτογραφήθηκε στις εγκαταστάσεις της λονδρέζικης ομάδας. Για την πώληση του Μαυροπάνου, ο ΠΑΣ Γιάννινα έβαλε στα ταμεία του το ποσό των 2.1 εκατ. ευρώ. Ανακοίνωση εξέδωσε και ο ΠΑΣ Γιάννινα αναφέροντας: «Ζήσε το όνειρό σου Ντίνο».
  • Καθοριστικό για το μέλλον του Παναθηναϊκού θεωρεί το μήνα Ιανουάριο ο Μαρίνος Ουζουνίδης. Ο τεχνικός των «πρασίνων», με δηλώσεις του στο συνδρομητικό κανάλι της NOVA, τόνισε ότι μέσα στον τρέχοντα μήνα θα κριθούν πάρα πολλά στο «τριφύλλι», ξεκαθάρισε πως θα υπάρξουν κι άλλες αποδεσμεύσεις μέσα στις επόμενες ημέρες, ενώ τόνισε πως οι παίκτες που θα μείνουν στο ρόστερ θα τα δίνουν όλα σε κάθε παιχνίδι.
  • Την απόκτηση του Φόνσι Ναδάλες ανακοίνωσε ο Απόλλων Σμύρνης. Ο 31χρονος Ισπανός αριστερός αμυντικός έμεινε ελεύθερος από τον ΠΑΣ Γιάννινα μετά από ένα επεισοδιακό «διαζύγιο» και δεν άργησε να βρεί τον επόμενο σταθμό της καριέρας του.
  • Πρεμιέρα 2018 χωρίς Οτζίτζα για τον Ολυμπιακό. Ο Βέλγος μέσος δεν κατάφερε να προπονηθεί ούτε σήμερα, και η πρώτη εκτίμηση για τις ενοχλήσεις κάνουν λόγο για θλάση. Όπερ σημαίνει τρεις εβδομάδες απουσίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου