Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Δευτέρα, 15 Ιανουαρίου 2018

Σεισμική δόνηση 4,4 βαθμών στην Αττική - Επίκεντρο η περιοχή του Μαραθώνα

Σεισμική δόνηση 4,4 βαθμών στην Αττική - Επίκεντρο η περιοχή του ΜαραθώναΤρίτη, 16 Ιανουαρίου, 2018

Εγινε ιδιαίτερα αισθητός στην Αθήνα

Σεισμική δόνηση 4,4 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ στην Αττική, με επίκεντρο την περιοχή μεταξύ Μαραθώνα και Σχοινιά σημειώθηκε το βράδυ της Δευτέρας (22:24).

Σύμφωνα με το Σεισμολογικό Κέντρο του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Αθηνών ήταν της τάξης των 4,4 βαθμών (προκαταρκτική μέτρηση). Ο σεισμός ήταν επιφανειακός και εντοπίζεται στα 5 χλμ. βάθος.

Η δόνηση προέρχεται από τον ίδιο εστιακό χώρο που έδωσε από τις 2 Ιανουαρίου σεισμική ακολουθία μεταξύ 1 και 2,7 βαθμών. Οι σεισμολόγοι παρακολουθούν στενά το φαινόμενο.


Μέχρι στιγμής η Πυροσβστική δεν έχει δεχθεί κλήσεις για βοήθεια. Για προληπτικούς λόγους οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας «περιπολούν» σε Σταμάτα, Νέα Μάκρη, Σχοινιά και Μαραθώνα, ώστε αν χρειαστεί να επέμβουν άμεσα.

Ανακοίνωση της ΓΓ Πολιτικής Προστασίας 

Σεισμική δόνηση μεγέθους 4.4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 22.24΄ στην Ανατολική Αττική. Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται 24χλμ ΒΑ της Αθήνας, κοντά στην περιοχή της Σταμάτας. Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί ζημιές στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Αττικής και Εύβοιας.
Πηγή: ΤΟ ΒΗΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου