Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 4 Ιανουαρίου 2018

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Πέμπτη, 4 Ιανουαρίου, 2018

  • Σχολικές εκδρομές μόνο στο εσωτερικό της χώρας και στο εξωτερικό, μόνο κατόπιν έγκρισης του υπουργείου Παιδείας και αυστηρά για περιπτώσεις εκπαιδευτικών προγραμμάτων ή συμμετοχής μαθητών σε διαγωνισμούς , θα επιτρέπονται εφεξής από το υπουργείο Παιδείας . Ο στόχος, σύμφωνα με το υπουργείο, να μην αδικούνται μαθητές που δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν οικονομικά στα έξοδα για προορισμούς εκτός Ελλάδας
  • Βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν σήμερα Πέμπτη στις περισσότερες περιοχές της χώρας, ενώ στα ορεινά και ημιορεινά θα έχουμε τοπικά πυκνές χιονοπτώσεις.
  • Σε διπλό ταμπλό ασκεί την κριτική της στην κυβέρνηση η ΝΔ. Σε αυτή την ιδιότυπη και μακρά προεκλογική περίοδο, με σχεδόν όλα τα μεγάλα θέματα ανοιχτά, η αξιωματική αντιπολίτευση παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις στα εθνικά θέματα, και έχει σηκώσει τους τόνους στο Σκοπιανό, δεν σκοπεύει όμως να αφήσει σε δεύτερη μοίρα τα θέματα της καθημερινότητας και των αναγκαίων μεταρρυθμίσεων, τα οποία αποτελούν αιχμή του δόρατος στο πρόγραμμά της. Μάλιστα τις προσεχείς ημέρες ο Κυριάκος Μητσοτάκης προγραμματίζει περιοδεία στη Βόρειο Ελλάδα.
  • Η αισιοδοξία που εκπέμπει η κυβέρνηση για το ζήτημα της ονομασίας της πΓΔΜ δεν μπορεί να καλύψει ούτε τις εσωτερικές διαφωνίες με τους ΑΝΕΛ ούτε την εν τοις πράγμασι αδυναμία του Μαξίμου να τοποθετηθεί καθαρά για την πρόταση που ήδη συζητά παρασκηνιακά με τη γείτονα χώρα.
  • Σεισμική δόνηση 4,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε την 00:15 της Πέμπτης, νότια της Κρήτης.

Κόσμος

  • Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες εξέφρασε ικανοποίηση για την επανέναρξη της λειτουργίας ενός διαύλου επικοινωνίας ανάμεσα στη Βόρεια Κορέα και τη Νότια Κορέα, σημείωσε την Τετάρτη ένας εκπρόσωπος των Ηνωμένων Εθνών.
  • Πενήντα ένας άνθρωποι, ανάμεσά τους έξι παιδιά, σκοτώθηκαν στο Περού όταν λεωφορείο συγκρούστηκε με φορτηγό, εξετράπη από την πορεία του κι έπεσε σε μια απόκρημνη χαράδρα 100 μέτρων, πριν καταλήξει διαλυμένο σε μια ακτή που βρέχεται από τον Ειρηνικό την Τρίτη. Οι περουβιανές αρχές επισήμαναν ότι επρόκειτο για ένα από τα πλέον πολύνεκρα τροχαία δυστυχήματα στην ιστορία της χώρας.
  • Μια επίθεση βομβιστή-καμικάζι που αποδόθηκε στην τζιχαντιστική οργάνωση Μπόκο Χαράμ στοχοθέτησε πιστούς μέσα σε τέμενος σε μια πόλη στα σύνορα της Νιγηρίας και του Καμερούν και είχε αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον 14 άνθρωποι το πρωί της Τετάρτης, ανέφεραν συγκλίνουσες πηγές προσκείμενες στα σώματα ασφαλείας.
  • Ο υπουργός Αμυνας του Περού Χόρχε Νιέτο υπέβαλε την παραίτησή του την Τετάρτη σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη χάρη που απένειμε ο αρχηγός του κράτους Πέδρο Πάμπλο Κουτσίνσκι στον πρώην πρόεδρο Αλμπέρτο Φουχιμόρι, ο οποίος είχε καταδικαστεί για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας.
  • Οι επικεφαλής των Κοινοβουλευτικών Ομάδων των Δημοκρατικών στο αμερικανικό Κογκρέσο διαβεβαίωσαν την Τετάρτη ότι διεξήγαγαν «εποικοδομητικές» συνομιλίες με τους επικεφαλής της ρεπουμπλικανικής πλειοψηφίας και δύο απεσταλμένους του Λευκού Οίκου ως προς τις δημόσιες δαπάνες.

Οικονομία

  • Κανονικά θα συνεχίσει να καταβάλλεται στο Δημόσιο το επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας μέχρι νεωτέρας. Σύμφωνα με έγγραφό του υπουργείου Οικονομικών οι υπηρεσίες εκκαθάρισης των αποδοχών θα συνεχίσουν να καταβάλλουν το επίδομα αυτό στους δικαιούχους υπαλλήλους στο ίδιο ύψος, με τους ίδιους όρους και τις ίδιες προϋποθέσεις.
  • Με άνοδο ολοκλήρωσαν τη συνεδρίαση οι δείκτες Dow Jones, Nasdaq και Standard and Poor's 500.
  • Στον γερμανό επενδυτή Γιόχεν Μίλερ (Jochen Muller) μεταβίβασαν οι Dubai Group Ltd και Dubai Financial Group το μερίδιο συμμετοχής τους στη Marfin Investment Group (MIG).
  • Η κυβέρνηση υπέγραψε την υπουργική απόφαση για την έγκριση χωροθέτησης του επενδυτικού σχεδίου αξιοποίησης του Αστέρα Βουλιαγμένης.
  • Διετή Συλλογική Σύμβαση Εργασίας υπέγραψαν οι εργαζόμενοι και η διοίκηση του ΟΛΠ, με τον κατώτατο μισθό να ορίζεται στα 1.100 ευρώ.

Αθλητισμός

  • Το Juventus Arena έκανε ξανά τη διαφορά και η «Γηραιά Κυρία» ήταν η νικήτρια στο ντέρμπι του Τορίνο, για τους προημιτελικούς του κυπέλλου Ιταλίας. Η «Γιούβε» επικράτησε 2-0 της Τορίνο και πήρε το εισιτήριο για τους «4» όπου θα αντιμετωπίσει την Αταλάντα.
  • Με γκολ του Εκτορ Μπεγερίν στο 2ο λεπτό των καθυστερήσεων, η Αρσεναλ απέφυγε την εντός έδρας ήττα από την Τσέλσι (2-2) στο ντέρμπι το Λονδίνου. Νωρίτερα, οι πρωταθλητές είχαν καταφέρει να «γυρίσουν» το ματς και να... αγγίξουν μια σπουδαία νίκη, όμως ο Ισπανός μπακ ήταν αυτός που μίλησε τελευταίος.
  • Ο Ντιέγκο Κόστα φόρεσε για πρώτη φορά τη φανέλα της Ατλέτικο Μαδρίτης, 3,5 χρόνια μετά την αποχώρησή του το καλοκαίρι του 2014. Μπήκε ως αλλαγή στο 64΄ του αγώνα κυπέλλου με τη Γέιδα και χρειάστηκε μόλις πέντε λεπτά για να... ανοίξει λογαριασμό σημειώνοντας το τρίτο γκολ των «ροχιμπλάνκος» στο 4-0 για το Κύπελλο Ισπανίας.
  • Σε αναμονή της άφιξης στη Θεσσαλονίκη του Μάρσιο Αζεβέδο είναι ο ΠΑΟΚ. Ο Βραζιλιάνος αριστερός αμυντικός, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, θα βρίσκεται στην πόλη την Παρασκευή (5/1), προκειμένου να έχει την τελική επαφή με τους διοικούντες την ΠΑΕ, που θα οδηγήσουν στην ένταξή του στο δυναμικό της ομάδας, σε πρώτο χρόνο, ως το καλοκαίρι. Ο ποδοσφαιριστής, υπενθυμίζεται, προέρχεται από θητεία στη Σαχτάρ Ντόνετσκ, τελευταία παρουσία με τη φανέλα της οποίας είχε στις αρχές Δεκεμβρίου.
  • Νέα αρνητική εξέλιξη για τον Παναθηναϊκό την Τετάρτη. Ο Γιώργος Κουτρουμπής απέσυρε την προσφυγή που είχε κάνει κατά του Παναθηναϊκού με την οποία αξίωνε 310.000 ευρώ και κατέθεσε νέα με την οποία ζητεί να του καταβληθεί το ποσό των 475.000 ευρώ! Μάλιστα, όπως και στην πρώτη προσφυγή, ο παίκτης ζητεί να επιβληθεί απαγόρευση μεταγραφών στους Πράσινους και αφαίρεση βαθμών στην περίπτωση που δεν είναι συνεπείς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου