Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 3 Ιανουαρίου 2018

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Τετάρτη, 3 Ιανουαρίου, 2017

  • Να καταθέσει η κυβέρνηση ενιαία πρόταση για το Σκοπιανό ζήτησε η εκπρόσωπος της ΝΔ Μαρία Σπυράκη και πρόσθεσε ότι η ενιαία πρόταση αποτελεί προϋπόθεση για να συνεχιστεί ο δημόσιος διάλογος για το θέμα.
  • Ο γερμανικός οργανισμός προστασίας των ζώων ProWal, μέλη του οποίου επισκέφθηκαν το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο και είδαν το πρόγραμμα με τα δελφίνια, θα καταθέσει μήνυση για εγκληματική συμπεριφορά.
  • «Πιστεύω ότι θα έχουμε ευρήματα από τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων, οι οποίες έγιναν στις σορούς του άνδρα και της γυναίκας, που βρέθηκαν νεκροί στην κοινότητα Βλαχάτα της Κεφαλονιάς», εκτίμησε η ιατροδικαστής, που διενήργησε τις νεκροτομές στις δύο σορούς. Για τα αποτελέσματα της νεκροτομής, είπε ότι «τα τραύματα, τόσο στη γυναίκα όσο και στον άνδρα, ήταν συμβατά με τα αντικείμενα που βρέθηκαν στο χώρο του σπιτιού, δηλαδή τις δύο φαλτσέτες και το ένα μαχαίρι».
  • Σεβασμό του διεθνούς δικαίου και των δικαστικών αποφάσεων «συστήνει» ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Δημήτρης Βερβεσός, σε δήλωση-παρέμβαση του για την υπόθεση παροχής ασύλου σ' έναν από τους οκτώ Τούρκους αξιωματικούς.
  • Επιδείνωση του καιρού, με βροχές, καταιγίδες και χιονοπτώσεις ακόμα και σε πεδινές περιοχές προβλέπει το έκτακτο δελτίο της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας.

Κόσμος

  • Ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ απείλησε την Τρίτη να διακόψει την οικονομική βοήθεια που χορηγεί εμμέσως η κυβέρνηση των ΗΠΑ στους Παλαιστίνιους, η οποία ξεπερνά σήμερα τα 300 εκατομμύρια δολάρια σε ετήσια βάση.
  • Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, απαντώντας στον ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν, έγραψε στο Twitter πως το δικό του κουμπί για τα πυρηνικά είναι «μεγαλύτερο, ισχυρότερο και λειτουργεί!».
  • Πυρκαγιά εκδηλώθηκε τα ξημερώματα της Τρίτης σε κτίριο διαμερισμάτων στο Μπρονξ της Νέας Υόρκης, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν 23 άνθρωποι, ανάμεσά τους εννιά παιδιά, μόλις μερικές ημέρες μετά τη φωτιά που προκάλεσε 12 θανάτους στην ίδια συνοικία.
  • Ο γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν εξέφρασε στον Ιρανό ομόλογό του Χασάν Ροχανί την «ανησυχία» του για τον «αριθμό των θυμάτων» στις πρόσφατες αντικυβερνητικές διαδηλώσεις στο Ιράν και κάλεσε σε «αυτοσυγκράτηση», σύμφωνα με ανακοίνωση της γαλλικής προεδρίας.
  • Η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Χέδερ Νάουερτ, δήλωσε ότι εναπόκειται στην Νότια Κορέα να διεξάγει συνομιλίες με τη Βόρεια Κορέα, αλλά ότι η Ουάσιγκτον είναι επιφυλακτική για την ειλικρίνεια του βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν για την πραγματοποίση των συνομιλιών.

Οικονομία

  • Σε ισχύ τίθεται από τις 3 Ιανουαρίου το δεύτερο κύμα των μεταρρυθμίσεων της ΕΕ αναφορικά με τις αγορές μετοχών, ομολόγων, εμπορευμάτων και παραγώγων. Η οδηγία MiFID II (Markets in Financial Instruments Directive II) επεκτείνει σε μεγάλη έκταση το σύνολο των κανόνων που είχαν θεσπισθεί το 2007, διευρύνοντας τις απαιτήσεις για διαφάνεια πέραν των αγορών μετοχών, στις αγορές ομολόγων, εμπορευμάτων και παραγώγων.
  • Η έξοδος της Ελλάδας από το μνημόνιο μέσα στη χρονιά είναι μια από τις μεγάλες προκλήσεις της ευρωζώνης αλλά και της ΕΕ, μαζί φυσικά με το Brexit, την αναθεώρηση του Κανονισμού του Δουβλίνου, την πολωνική κρίση κ.ά.
  • Αρχίζει την Τετάρτη η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για την προκήρυξη 1Γ/2017, που αφορά στη διεξαγωγή γραπτού διαγωνισμού για 548 μόνιμες θέσεις πανεπιστημιακής εκπαίδευσης στην Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ).
  • «Η αποτυχημένη κυβερνητική συνταγή της υπερφορολόγησης και των περικοπών συνεχίζεται και το 2018» δήλωσε ο σύμβουλος δημοσιονομικής πολιτικής του Κυριάκου Μητσοτάκη, Στέλιος Πέτσας.
  • Ο πρόεδρος της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας, Βασίλης Κορκίδης τόνισε πως οι ενδείξεις είναι θετικές για τη νέα χρονιά, ωστόσο σημείωσε πως θα πρέπει να γίνουν αρκετά βήματα για να αφήσει πίσω της την κρίση η χώρα.

Αθλητισμός

  • Η Μάντσεστερ Σίτι συνεχίζει το δικό της... τροπάριο και το 2018. Η αρμάδα του Γκουαρντιόλα φαίνεται ότι δεν αποσυντονίστηκε από τις γιορτές και νίκησε 3-1 την Γουότφορντ. Σπουδαία εκτός έδρας νίκη πήρε η Κρίσταλ Πάλας επί της Σαουθάμπτον με 2-1, ενώ και η Τότεναμ επικράτησε με 2-0 στην έδρα τής Σουόνσι.
  • Τεράστια έκπληξη πραγματοποίησε η Αταλάντα που επικράτησε με 2-1 της Νάπολι στα προημιτελικά του Κυπέλλου Ιταλίας και πήρε πανηγυρική πρόκριση για την επόμενη φάση. Η Αταλάντα μπορεί να ήταν το αουτσάιντερ, αλλά με μεγάλη εμφάνιση επικράτησε εκτός έδρας της πρωτοπόρου της Serie A.
  • Αγωνία για τον Ροντρίγκο Μολέδο στον Παναθηναϊκό. Ο Βραζιλιάνος κεντρικός αμυντικός τραυματίστηκε την τελευταία προπόνηση των «πρασίνων» και η συμμετοχή του στον αγώνα με τον Πλατανιά είναι αμφίβολη. Ο Μολέδο υπέστη ελαφρύ διάστρεμμα και η συμμετοχή του θα κριθεί τις επόμενες ημέρες. Στις τάξεις των «πρασίνων» πάντως θεωρούν ότι θα είναι έτοιμος για τον πρώτο αγώνα του 2018.
  • Η ΠΑΕ ΟΦΗ αποχαιρέτησε τον Ευγένιο Γκέραρντ, ο οποίος απεβίωσε σε ηλικία 78 ετών, ανεβάζοντας στην ιστοσελίδα της ομάδας ένα βίντεο, το οποίο είχε ετοιμάσει για την εκδήλωση μετονομασίας της «Θύρας 9» σε θύρα «Ευγένιος Γκέραρντ» πριν από λίγους μήνες. Διαβάστε την ανακοίνωση του ΟΦΗ.
  • Η ΠΑΕ Ολυμπιακός διαψεύδει επισήμως μέσω του υπεύθυνου επικοινωνίας, Κώστα Καραπαπά, ότι υπάρχει θέμα προπονητή, διαψεύδοντας ουσιαστικά τα σενάρια που έχουν φέρει τον Όσκαρ Γκαρσία προ των πυλών των Ερυθρολεύκων. Ο κ.Καραπαπάς, με ανάρτησή του στο Facebook, ξεκαθαρίζει ότι το μόνο που νοιάζει όλους στον Ολυμπιακό είναι το ματς πρωταθλήματος με τη Λάρισα που ακολουθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου