Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 23 Ιανουαρίου 2018

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Τρίτη, 23 Ιανουαρίου, 2018

  • Τρίτη, 23 Ιανουαρίου, 2018Ενέκρινε τη δόση 6,7 δισ. ευρώ το Eurogroup, χαιρετίζοντας την υλοποίηση «σχεδόν όλων των προαπαιτουμένων» της γ' αξιολόγησης. Ωστόσο, όπως ήταν αναμενόμενο, συνδέει την εκταμίευση με το κλείσιμο των εκκρεμμοτήτων, καλώντας τις ελληνικές αρχές να εντύνουν τους πληστιριασμούς.  Αντε, με 6,7 δις ευρώ βλέπω να είναι η ίδια κυβέρνηση για 2-3 μήνες ακόμα, μετά βλέπουμε.  Θα πουλήσουν κάποια φιλέτα, κάποιες παραλίες, κάποιες νησίδες και βλέπουμε.  Οπότε οι εκλογές θα γίνουν μάλλον Σεπτέμβριο - Οκτώβριο!  Ίσως και νωρίτερα εάν κάνουν το Μέγα Λάθος με το όνομα Μακεδονία, οπότε... νέο Γουδί;

  •  Μυστήριο καλύπτει την πτώση άντρα στο κενό από τον πέμπτο όροφο ξενοδοχείου της Ομόνοιας, με τις πρώτες πληροφορίες να κάνουν λόγο για απόπειρα αυτοκτονίας.
  • Θέματα συνεργασιών των μητροπόλεων με τις περιφέρειες, στο επίκεντρο της συνάντησης του Αρχιεπισκόπου Αθηνών με τους περιφερειάρχες.
  • Με την έντονη παρουσία της Χρυσής Αυγής πραγματοποιήθηκε την Κυριακή το συλλαλητήριο στο Αίγιο για τη Μακεδονία, ύστερα από πρωτοβουλία του μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, Αμβροσίου. Μιλώντας στους πιστούς, ο μητροπολίτης Αμβρόσιος σε μια αποστροφή του λόγου του είπε πως κάποιοι τον έχουν χαρακτηρίσει ναζιστή, χουντικό, χρυσαυγίτη και φασίστα, χαρακτηρισμούς που, όπως είπε προτιμά από εκείνους του αριστερού, του άθεου ή του αντάρτη.
  • Σοβαρές ζημίες στον ιερό ναό Αγίας Παρασκευής Πραμάντων, ο οποίος έχει χαρακτηριστεί μνημείο, προκάλεσε η πυρκαγιά που ξέσπασε σήμερα το μεσημέρι από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία.
  • Για ένα ακόμα βήμα εξόδου από τα μνημόνια κάνει λόγο ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, σχολιάζοντας τις αποφάσεις του Eurogroup.

Κόσμος

  • Αυτοκτόνησε πριν από λίγο ο άνδρας που δολοφόνησε το απόγευμα της Δευτέρας με κυνηγετικό όπλο τη σύζυγό του και κατόπιν τραυμάτισε πέντε γείτονες στην πόλη Καζέρτα της Κάτω Ιταλίας.
  • Το σχέδιο νόμου για την προσωρινή χρηματοδότηση του ομοσπονδιακού κράτους, το οποίο αναμένεται να τερματίσει τη μερική παράλυση δημοσίων υπηρεσιών που κράτησε τρεις ημέρες, εγκρίθηκε και από τη Βουλή των Αντιπροσώπων.
  • Αξιωματούχοι των σύρων Κούρδων πιθανώς δεν θα παρευρεθούν στο Συνέδριο Ειρήνης για τη Συρία που πρόκειται να διεξαχθεί στις 29 και 30 Ιανουαρίου στο ρωσικό θέρετρο του Σότσι, επειδή κατέστησαν ανούσιες έπειτα από τη «ρωσική συμπαιγνία» με την Τουρκία στην στρατιωτική επιχείρηση που εξαπέλυσε η Αγκυρα στην επαρχία Αφρίν, δήλωσε τη Δευτέρα σύρο-κούρδος πολιτικός.
  • Το νωρίτερο στο τέλος της εβδομάδας αναμένεται να αρχίσει η διαδικασία των διαπραγματεύσεων για τη συγκρότηση κυβερνητικού συνασπισμού μεταξύ της Χριστιανικής Ένωσης (CDU/CSU) και του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD) και την κατάρτιση κυβερνητικού προγράμματος, καθώς στο SPD διαπιστώνονται νέα προβλήματα.
  • Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκονται από σήμερα οι αρχές της Ελβετίας για τον κίνδυνο σχηματισμού χιονοστιβάδων καθώς νέες χιονοπτώσεις σημειώθηκαν στην περιοχή των Άλπεων μία ημέρα πριν από την έναρξη των εργασιών του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ του Νταβός.

Οικονομία

  • Η παγίωση του συστήματος των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών είναι εκ των ων ουκ άνευ για την εκταμίευση της δεύτερης υποδόσης ύψους 1 δισ. ευρώ, ανέφερε ο Π.Μοσκοβισί. Η δήλωση αυτή μάλλον δεν συνάδει... με τη διαβεβαίωση του ΥΠΟΙΚ ότι η υποδόση σχετίζεται μόνο με την πρόοδο στην αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων. Το δεύτερο «χτύπημα» στην κυβέρνηση από Μοσκοβισί -που αναμφισβήτητα το είπε για καλό- ήταν ότι δεν διαπιστώνει καμία διστακτικότητα για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς.
  • «Νομίζω ότι ήταν ένα πολύ καλό Eurogroup για την Ελλάδα. Δόθηκε η πολιτική στήριξη στη συμφωνία για το κλείσιμο της αξιολόγησης και απομένουν μόνο ορισμένα τεχνικά ζητήματα που θα πρέπει να επιλυθούν» δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Ευ.Τσακαλώτος. Τόνισε ότι η προσοχή του στρέφεται τώρα στο θέμα της ρύθμισης του χρέους, παραπέμποντας στο ανακοινωθέν του Eurogroup για τη ρήτρα σύνδεσης του χρέους με την ανάπτυξη.
  • Ενέκρινε τη δόση 6,7 δισ. ευρώ το Eurogroup, ωστόσο, όπως ήταν αναμενόμενο, συνδέει την εκταμίευση με το κλείσιμο των εκκρεμοτήτων, καλώντας την Αθήνα να τις ολοκληρώσει «επειγόντως». Το τσεκάρισμα θα κάνει το EWG, δίνοντας έμφαση στην πορεία των πλειστηριασμών και των ιδιωτικοποιήσεων. Σχεδιάζεται αναπτυξιακή στρατηγική με «ελληνική ιδιοκτησία», ενώ ξεκινά και η τεχνική συζήτηση για το χρέος. Φεβρουάριο η εκταμίευση των 5,7 δισ. ευρώ. Για καλά νέα μιλούν Σεντένο και Μοσκοβισί.
  • Επιδείνωση της πορείας του ελληνικού χρέους, σε σχέση με την προβλεπόμενη λίγους μήνες νωρίτερα, προβλέπει ανάλυση της Κομισιόν για τη βιωσιμότητα του χρέους, την οποία έχει στη διάθεσή του το Bloomberg. Ως εκ τούτου θέτει και θέμα αύξησης του «μαξιλαριού ασφαλείας» για τη μεταμνημονιακή περίοδο, υπολογίζοντας στα 17 δισ. ευρώ το ποσό που χρειάζεται για την κάλυψη των χρηματοδοτικών αναγκών για έναν χρόνο μετά το τέλος του προγράμματος.
  • Την τελευταία θέση ανάμεσα στις αναπτυγμένες οικονομίες καταλαμβάνει η ελληνική οικονομία σύμφωνα με τον Δείκτη Δίκαιης Ανάπτυξης του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ, συνεχίζοντας την αρνητική πορεία των τελευταίων ετών. Η έρευνα μέσα από μια σειρά δεικτών επιχειρεί να δείξει την «ποιότητα» της ανάπτυξης σε κάθε χώρα.

Αθλητισμός

  • Δημοσίευμα του εξωτερικού αποκαλύπτει πως η UEFA έχει στείλει άνθρωπο στην Ελλάδα για να «καθαρίσει» το χάος με τους ορισμούς των διαιτητών σε συγκεκριμένα παιχνίδια.
  • Το θερμό χειροκρότημα των φιλάθλων των πρωταθλητών για τον προπονητή της ομάδας τους, Όσκαρ Γκαρθία ήταν μια κίνηση που -αν μη τι άλλο- φανερώνει την ικανοποίηση του κόσμου.
  • Με γεμάτο «οπλοστάσιο» προετοιμάζει ο Μανόλο Χιμένεθ την ΑΕΚ για την πρώτη αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό, την Τετάρτη στο Φάληρο. Ο μοναδικός που δεν συμμετέχει στις προπονήσεις είναι ο Ουρος Τσόσιτς που συνεχίζει θεραπεία και ατομικό πρόγραμμα και πλέον συμπεριλαμβάνεται στους μακροχρόνια απόντες μαζί με τους Μάνταλο, Γιόχανσον. Ο Σέρβος έχει παίξει μόλις 45 λεπτά εναντίον του Πλατανιά τους τελευταίους 2,5 μήνες και συνεπώς θα αργήσει να βρεθεί σε επίπεδο αγωνιστικής ετοιμότητας.
  • Πολύ δύσκολο, αν όχι απίθανο, κρίνεται το να προλάβουν το ματς του Κυπέλλου με την ΑΕΚ ο Οτζίτζα Οφόε και ο Ομάρ Ελαμπντελαουί.
  • Ο Ερνέστο Βαλβέρδε αποθέωσε για ακόμη μία φορά τον Λιονέλ Μέσι. Η νέα εντυπωσιακή εμφάνιση του Αργεντινού σούπερ σταρ στην ευρεία εκτός έδρας νίκη (0-5) της Μπαρτσελόνα στην Ανδαλουσία απέναντι στην Μπέτις, «ανάγκασε» τον Βάσκο πρώην προπονητή του Ολυμπιακού σε υπόκλιση στον αστέρα του. Αφορμή αυτή την φορά, τα δύο γκολ και η ασίστ σε εκείνο που σημείωσε ο Σουάρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου