Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 20 Ιανουαρίου 2018

ΤΑ ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Σάββατο, 20 Ιανουαρίου, 2018

  • Τρία αυτοκίνητα έκαψαν άγνωστοι τα ξημερώματα του Σαββάτου, τα οποία βρίσκονταν σταθμευμένα κοντά στην πρεσβεία της Ουκρανίας, στην οδό 28ης Οκτωβρίου 1, στο Ψυχικό.
  • Σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση του Λιμενικού της Ηγουμενίτσας σε παραλία της Πάργας μετά τον εντοπισμό ιστιοφόρου σκάφους, το οποίο επρόκειτο να μεταφέρει δεκάδες παράτυπους μετανάστες από τις ηπειρωτικές ακτές στην Ιταλία.
  • Απεγνωσμένη προσπάθεια «να δικαιολογηθεί στον αριστερό κόσμο που τον ψήφισε», για το γεγονός ότι «έχει καταντήσει η "αριστερά" της Ε.Ε., του ΝΑΤΟ και του ΣΕΒ και υλοποιεί τα βρώμικα σχέδια του κεφαλαίου», καταλογίζει στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα το ΚΚE, με αφορμή την ομιλία του στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ.
  • Αιχμηρό ήταν το σχόλιο του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκου Παππά, στην απάντηση που έστειλε ο Αντώνης Σαμαράς στις δηλώσεις που έκανε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας για εκείνον κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ.
  • «Πυρά» εναντίον του Αλέξη Τσίπρα για την ομιλία που πραγματοποίησε στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε η Νέα Δημοκρατία, τονίζοντας το γεγονός πως δεν έδωσε σαφή απάντηση για τη θέση της κυβέρνησης στο θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ.

Κόσμος

  • Έρευνα σε βάρος ενός δεύτερου προσώπου που πιθανόν εμπλέκεται στο μακελειό που εκτυλίχθηκε στο Λας Βέγκας ξεκίνησε το FBI.
  • Τη συνάντηση του προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, με την πρωθυπουργό της Βρετανίας, Τερέζα Μέι, την ερχόμενη εβδομάδα κατά τη διάρκεια του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ του Νταβός, στην Ελβετία, επιβεβαίωσε η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Σάρα Σάντερς.
  • Σκηνές τρόμου έζησαν οι επιβάτες ενός αεροσκάφους Eurowings Dash8 Q400 στην προσπάθειά του να προσγειωθεί στο αεροδρόμιο Ντίσελντορφ της Γερμανίας, λόγω των άσχημων καιρικών συνθηκών που πλήττουν τη χώρα.
  • Η συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν δεν θα μπορούσε να εφαρμοστεί αν κάποιο από τα υπογράφοντα μέρη αποσυρθεί από αυτή, προειδοποίησε ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ.
  • Έμεινε για ενάμιση μήνα χωρίς πρόσωπο: ένας άνδρας που είχε υποβληθεί σε μεταμόσχευση προσώπου πριν από πολλά χρόνια χρειάστηκε να μπει και πάλι στο χειρουργείο για να αλλάξει ξανά όψη, αφού το σώμα του απέρριψε το πρώτο μόσχευμα, κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά από το 2005, όταν ξεκίνησαν αυτές οι πρωτοποριακές χειρουργικές επεμβάσεις.

Οικονομία

  • Σε αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας κατά μια βαθμίδα προχώρησε η Standard and Poor's. O οίκος αναβάθμισε το ελληνικό αξιόχρεο σε «Β» από «Β-», ενώ έθεσε θετικό outlook στην αξιολόγηση, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο για νέα κίνηση εντός των επόμενων 12 μηνών.
  • «Η συμφωνία αυτή επήλθε με τέτοια αποτελεσματικότητα και με υψηλό βαθμό συνεργασίας, που αν αυτό είχε συμβεί τα τελευταία οκτώ χρόνια δεν θα μιλούσαμε πια για το ζήτημα αυτό», δήλωσε ένας Ευρωπαίος αξιωματούχος γράφει η γαλλική εφημερίδα.
  • Αισιόδοξος ότι μετά και το κλείσιμο της τρίτης αξιολόγησης ανοίγει ο δρόμος για το τέλος των μνημονίων εμφανίστηκε από τα Χανιά ο υπουργός Περιβάλλοντος, Γιώργος Σταθάκης. Παράλληλα, αναφέρθηκε στις εξελίξεις για την πορεία των διαπραγματεύσεων στο θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, επισημαίνοντας ότι η κυβέρνηση προσέρχεται ομοθύμως στις διαπραγματεύσεις.
  • Στις προοπτικές ανάπτυξης των περιφερειακών λιμένων της Ελλάδας, βάσει των δραστηριοτήτων τους και της γεωγραφικής τους θέσης, με την διαδικασία των παραχωρήσεων δραστηριοτήτων από το ΤΑΙΠΕΔ, ώστε να ενεργοποιηθούν επενδύσεις που θα προσδίδουν σημαντική προστιθέμενη αξία στους λιμένες, αναφέρθηκε από την Κέρκυρα ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ, 'Αρης Ξενόφος.

Αθλητισμός

  • Στο σπίτι του για να ξεκουραστεί και όχι σε νοσοκομείο βρίσκεται ο Πελέ, όπως διαβεβαίωσε ο εκπρόσωπός του ύστερα από την πληροφορία ότι ο θρύλος του παγκόσμιου ποδοσφαίρου είχε μεταφερθεί στο νοσοκομείο με συμπτώματα εξάντλησης.
  • Ο Ολλανδός διεθνής άσος θα υπογράψει την ερχόμενη Δευτέρα το νέο του συμβόλαιο στην Φέγενορντ, την οποία «υπηρέτησε» από το 1999-2004.
  • Με πολλές απουσίες θα υποδεχθεί το Σάββατο την Κέρκυρα ο Παναθηναϊκός στο πλαίσιο της 19ης αγωνιστικής της Super League. Στα ήδη υπάρχοντα προβλήματα προστέθηκε και ο Πίσπας, ο οποίος έμεινε εκτός αποστολής λόγω ίωσης.
  • Σε νοσοκομείο της Βραζιλίας νοσηλεύεται ο Πελέ, όπως ανακοίνωσε η βρετανική ένωση δημοσιογράφων ποδοσφαίρου (FWA), η οποία επρόκειτο να τιμήσει τον μεγάλο Βραζιλιάνο σταρ του παρελθόντος σε εκδήλωση που θα γίνει το Σάββατο στο Λονδίνο.
  • Απαντες παρόντες στην αποστολή της ΑΕΚ που αναχωρεί το απόγευμα της Παρασκευής για τη Λάρισα. Ο Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι ανάρρωσε από γαστρεντερίτιδα και τέθηκε στη διάθεση του Χιμένεθ για τον Σαββατιάτικο αγώνα (19:30) αγώνα, ενώ παρών είναι και ο Ογκνιεν Βράνιες ο οποίος θα παίξει για πρώτη φορά μετά από 40 ημέρες. Εκτός έμεινε ο Ανταμ Τζανετόπουλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου