Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 2 Ιανουαρίου 2018

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Τρίτη, 2 Ιανουαρίου, 2018

  • Σε ταυτόχρονη αυτοχειρία φέρεται να οφείλεται ο θάνατος του νεαρού ζευγαριού από την Γερμανία, που εντοπίστηκε νεκρό στο διαμέρισμα που είχε νοικιάσει για ολιγοήμερες διακοπές στα Βλαχάτα Κεφαλονιάς. Σύμφωνα με πληροφορίες η ιατροδικαστής, που πήγε στο νησί από την Πάτρα, φέρεται να έχει αποκλείσει κάθε ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας.
  • «Η καινούρια χρονιά είναι χρονιά ελπίδας για να βγούμε από τα μεγάλα προβλήματα των προηγούμενων ετών» ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, στο εορταστικό μήνυμα που απηύθυνε, μέσω ασυρμάτου, προς τους αστυνομικούς οι οποίοι εκτελούσαν υπηρεσία κατά την αλλαγή του χρόνου, από το Κέντρο Επιχειρήσεων της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Αττικής.
  • Ασύλληπτη οικογενειακή τραγωδία σημειώθηκε το μεσημέρι της Πρωτοχρονιάς στον Άγιο Νικόλαο της Μάνης στη Μεσσηνία, όταν 34χρονος άνδρας με ψυχολογικά προβλήματα έκαψε ζωντανό τον παραπληγικό πατριό του, ενώ αποπειράθηκε να κάνει το ίδιο και στην μητέρα του. Πριν παραδοθεί στην Αστυνομία, επιχείρησε να βάλει φωτιά και σε σπίτι γείτονα στην ίδια κοινότητα, άλλα ο ιδιοκτήτης πρόλαβε να την σβήσει, πριν πάρει διαστάσεις.
  • Εντοπίστηκε το αυτοκίνητο που παρέσυρε τον 66χρονο το βράδυ της Κυριακής, στα Χανιά, με τις αστυνομικές αρχές να βρίσκονται στην αναζήτηση του δράστη. Στο μικροσκόπιο έχουν μπει οι κάμερες ασφαλείας που δείχνουν τα φώτα αυτοκινήτου που, ενδεχομένως, είναι αυτό που παρέσυρε τον άτυχο άνδρα.
  • «Αποτέλεσμα θρασυδειλίας και εκτός ευρωπαϊκού πνεύματος» χαρακτήρισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Ανδρέας Λοβέρδος, τις δηλώσεις του αντιπροέδρου της τουρκικής κυβέρνησης, Χακάν Τσαβούσογλου.

Κόσμος

  • Περικοπές των φόρων για τις επιχειρήσεις και περικοπές των επιδομάτων για τους αιτούντες άσυλο απαιτεί από την επόμενη κυβέρνηση η Ενωση Χριστιανοκοινωνιστών (CSU), το αδελφό κόμμα στη Βαυαρία της Ενωσης Χριστιανοδημοκρατών (CDU) της καγκελαρίου Ανγκελα Μέρκελ, αψηφώντας τις θέσεις των Σοσιαλδημοκρατών (SPD) και προβάλλοντας εκείνες που ενδέχεται να περιπλέξουν κι άλλο τις επικείμενες συνομιλίες για τον σχηματισμό νέας κυβέρνησης «μεγάλου συνασπισμού».
  • Τα δημοσιεύματα μέσων ενημέρωσης περί νέας αναβολής της επίσκεψης του αντιπροέδρου των ΗΠΑ Μάικ Πενς στη Μέση Ανατολή δεν αληθεύουν και το ταξίδι θα γίνει μέσα στον Ιανουάριο όπως έχει προγραμματιστεί, διαβεβαίωσε ο προσωπάρχης του, Τζάρεντ Ειγκεν.
  • Εξέγερση κρατουμένων ξέσπασε τη Δευτέρα σε φυλακή της Πολιτείας Γκοϊάς, στο κεντροδυτικό τμήμα της Βραζιλίας, με αποτέλεσμα εννέα από αυτούς να χάσουν τη ζωή τους και δεκατέσσερις άλλοι να τραυματιστούν, μετέδωσαν βραζιλιάνικα μέσα ενημέρωσης.
  • Η Ευρωπαϊκή Ενωση «ελπίζει» πως το δικαίωμα των πολιτών να διαδηλώνουν είναι και θα παραμείνει «εγγυημένο» στο Ιράν, θέατρο εδώ και πέντε ημέρες συχνά βίαιων διαδηλώσεων εναντίον της κυβέρνησης του προέδρου Χασάν Ροχανί με αφορμή τις οικονομικές δυσκολίες.
  • Ο υπουργός Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου Μπόρις Τζόνσον προέτρεψε το βράδυ της Δευτέρας την κυβέρνηση του Ιράν να αρχίσει «ουσιαστικό» διάλογο για τα θέματα που εγείρουν οι πολίτες στις συνεχιζόμενες διαδηλώσεις τους, τα οποία χαρακτήρισε «δικαιολογημένα και σημαντικά», την ώρα που η σοβαρότερη αναταραχή στην Ισλαμική Δημοκρατία εδώ και σχεδόν μία δεκαετία δεν μοιάζει να κοπάζει.

Οικονομία

  • «Αν το 2017 είναι το έτος ανάκαμψης πρωτίστως των εξαγωγών, το 2018 θα είναι το έτος έκρηξης των επενδύσεων»: με τα λόγια αυτά απαντά ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Δημήτρης Παπαδημητρίου στις ανησυχίες που διατύπωσαν για την πορεία των επενδύσεων το Ελληνικό Δημοσιονομικό Συμβούλιο και ο ΣΕΒ.
  • Την αναδρομική χορήγηση αυτοτελούς του νέου κατώτατου ορίου σύνταξης λόγω θανάτου (384 ευρώ για 20 έτη ασφάλισης, μειούμενου κατά 1,25% για κάθε έτος λιγότερο μέχρι τα 360 ευρώ για 15 έτη) τόσο στον επιζώντα ή /και στον διαζευγμένο σύζυγο όσο και στα δικαιοδόχα τέκνα, προβλέπει εγκύκλιος που υπέγραψε ο υφυπουργός Εργασίας, Αναστάσιος Πετρόπουλος.
  • Σαρωτικές αλλαγές επιφυλάσσει η νέα χρονιά για τους τρίτεκνους, τους δικαιούχους του ΕΚΑΣ αλλά και σε όσα νοικοκυριά λαμβάνουν επίδομα θέρμανσης.
  • Η καθιέρωση της Ελλάδας στην κορυφή των προορισμών παγκοσμίως παραμένει το μεγάλο στοίχημα για την πολιτική ηγεσία του τουρισμού για τη νέα χρονιά, όπως άλλωστε δηλώνει και η αρμόδια υπουργός Έλενα Κουντουρά σε κάθε ευκαιρία, με όχημα τη στρατηγική του υπουργείου για τουρισμό 365 ημέρες το χρόνο.
  • Αισιόδοξος ότι το 2018 θα είναι για την Ελλάδα χρονιά ολοκλήρωσης της περιόδου των μνημονίων, εμφανίστηκε ο Ευρωπαίος Επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί, ενώ τόνισε ότι πρέπει να διασφαλιστεί πως το πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί με επιτυχία τον ερχόμενο Αύγουστο, με την Ελλάδα να μπορεί να σταθεί και πάλι στα δικά της πόδια.

Αθλητισμός

  • Το... σίριαλ Όσκαρ Γκαρσία καλά κρατεί στον Ολυμπιακό. Τα ισπανικό ΜΜΕ επιμένουν ότι ο Καταλανός προπονητής βρίσκεται πολύ κοντά σε συμφωνία με τον σύλλογο του Πειραιά, ορισμένα δε από αυτά, αναφέρουν ότι ο Όσκαρ Γκαρσία βρίσκεται ήδη στην Ελλάδα για συζητήσεις.
  • Αήττητη μετά από 21 ματς στην εφετινή Premier League παρέμεινε η Μάντσεστερ Σίτι, μετά τη «λευκή» ισοπαλία εκτός έδρας με την Κρίσταλ Πάλας. Οι «πολίτες» έκλεισαν το 2017 στην πρώτη θέση, με τη διαφορά που τους χωρίζει από την δεύτερη Τσέλσι να είναι στους 14 βαθμούς.
  • Σε προχωρημένες επαφές με τον Όσκαρ Γκαρσία έχει ο Ολυμπιακός, σύμφωνα με ρεπορτάζ της Mundo Deportivo. Ο 44χρονος Καταλανός τεχνικός, πάντα σύμφωνα με τους Ισπανούς, έχει δεχθεί κρούση από τον ελληνικό σύλλογο προκειμένου ν` αναλάβει την τεχνική ηγεσία της ομάδας.
  • Σύμφωνα με δημοσιεύματα του πορτογαλικού Τύπου, η δικαστική αστυνομία ερευνά υποψίες για χρηματισμό ποδοσφαιριστών την περίοδο 2015-2016.
  • Ο Ούρος Τζούρτζεβιτς σκόρπισε πολλά χαμόγελα στου Ρέντη, καθώς ο νεαρός Σέρβος επιθετικός σκόραρε δύο φορές στο φιλικό των ερυθρόλευκων με την ομάδα Νέων του συλλόγου. Το ματς ήταν όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό προπονητικού χαρακτήρα, κάτι που άλλωστε φαίνεται και από το σκορ (4-4), με τον Τάκη Λεμονή να πραγματοποιεί πολλές αλλαγές στο δεύτερο ημίχρονο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου