Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 18 Ιανουαρίου 2018

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Παρασκευή, 19 Ιανουαρίου, 2018

  • Σεισμική δόνηση 3,9 Ρίχτερ αναστάτωσε λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Πέμπτης τους κατοίκους του Βόλου και των γύρω περιοχών.
  • Την εκτίμηση ότι το αντιπολιτευτικό, συντηρητικό κόμμα VMRO-DPMNE της ΠΓΔΜ «προσπαθεί να εμποδίσει την επίλυση της διαφωνίας για το όνομα με την Ελλάδα» εκφράζει δημοσίευμα του ευρωπαϊκού ιστότοπου Euractiv.
  • Μήνυμα ενότητας έστειλε η Ντόρα Μπακογιάννη, σημειώνοντας ότι στόχος της ΝΔ είναι να έρθει όσο το δυνατόν πιο κοντά στους πολίτες.
  • Σε κλίμα έντασης συνεδρίασε η Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για τη διερεύνηση τυχόν σκανδάλων στον χώρο της Υγείας, κατά την εξέταση του προϊστάμενου της δομής του ΚΕΕΛΠΝΟ για τους οροθετικούς και από το 2008 προέδρου των εργαζομένων, Σταμάτη Πουλή.
  • Τη σημασία της διπλωματίας, ως του μοναδικού εργαλείου το οποίο μπορεί να επιφέρει μία εποικοδομητική και διαρκή λύση χωρίς να διαταράξει τις ευαίσθητες γεωπολιτικές ισορροπίες στην περιοχή της κορεατικής χερσονήσου, υπογράμμισε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, στη σύνοδο υπουργών Εξωτερικών για το ζήτημα που διεξήχθη στο Βανκούβερ.

Κόσμος

  • Για βασανιστήρια, κακοποίηση ανηλίκου και ασέλγεια κατηγορούνται οι γονείς που κρατούσαν αιχμάλωτα, κάτω από άθλιες συνθήκες, τα 13 παιδιά τους. Κινδυνεύουν με κάθειρξη έως 94 χρόνια.
  • Xιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν στις κουρδικές περιοχές στη βόρεια Συρία, καταγγέλλοντας τη γειτονική Τουρκία που απειλεί να εξαπολύσει επίθεση εναντίον των προπυργίων των Κούρδων.
  • Μια νέα συμφωνία για τον έλεγχο των συνόρων και της μετανάστευσης υπέγραψαν οι ηγέτες της Γαλλίας και της Βρετανίας.
  • Ο πάπας Φραγκίσκος δήλωσε ότι δεν συνάδει με τις αρχές του χριστιανισμού ο αποκλεισμός των προσφύγων και μεταναστών απευθύνοντας έκκληση στους κυβερνώντες πολλών χωρών να υποδέχονται τους ανθρώπους οι ζωές των οποίων «υποβαθμίστηκαν» από τη φτώχια, την αδικία και την εκμετάλλευση.
  • Μια εμπορική αμαξοστοιχία εκτροχιάστηκε σε μια πυκνοκατοικημένη συνοικία της πόλης του Μεξικού, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον πέντε άνθρωποι, όπως έγινε γνωστό από τις τοπικές αρχές. Το δυστύχημα συνέβη στο Εκατεπέκ, έναν μεγάλο δήμο στην Πόλη του Μεξικού.

Οικονομία

  • Καμπανάκι κινδύνου για ενδεχόμενη επιστροφή σε «παλιές συνήθειες» έκρουσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Χουλιαράκης, αναφερόμενος στην περίοδο μετά την ολοκλήρωση του τρίτου προγράμματος, σημειώνοντας πως «το ρίσκο ενός νέου δημοσιονομικού παραστρατήματος δεν είναι μικρό».
  • Μείωση κατά 320 εκατομμύρια ευρώ σημείωσαν οι ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις του ελληνικού Δημοσίου προς τον ιδιωτικο τομέα τον Νοέμβριο του 2017 συγκριτικά με τον προηγούμενο μήνα Οκτώβριο.
  • Την τροπολογία με την οποία καθορίζεται ο φόρος διαμονής στα ξενοδοχεία κατέθεσε στη Βουλή το υπουργείο Οικονομικών.
  • Όλες τις λεπτομέρειες για τη διαδικασία χορήγησης του νέου, -ψαλιδισμένου σε κάποιες περιπτώσεις, αυξημένου σε άλλες- επιδόματος παιδιού, περιγράφει η απόφαση του υπουργείου Εργασίας που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ. Οι αρμόδιες υπηρεσίες, ο χρόνος και ο τρόπος καταβολής, τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, τα ποσά, οι υποχρεώσεις των δικαιούχων.

Αθλητισμός

  • Δεν είναι από εκείνες τις ομάδες που σου επιτρέπουν να… λες ποτέ. Πόσο μάλλον με το μεταγραφικό παράθυρο ανοιχτό για ακόμη δύο εβδομάδες. Παρά ταύτα μέρα με την μέρα ο Ολυμπιακός ολοένα και πλησιάζει στην εικόνα που επιθυμεί για το δεύτερο μισό της σεζόν. Η απόφαση για δεύτερη ευκαιρία στον Μεντί Καρσελά και η απόκτηση του Ίβιτσα Ίβουσιτς, ουσιαστικά έκλεισε δύο ακόμη υποθέσεις. Ο 5ος winger που θεωρητικά ήταν μεταγραφικό ζητούμενο, και ο 3ος τερματοφύλακας που συμπληρώνει Προτό και Χουτεσιώτη στον «άσο».
  • Από τη στιγμή που απέσυρε το ενδιαφέρον του ο ΠΑΟΚ ο Ροντρίγκο Μολέντο καταλήγει στις ανοικτές αγκάλες της Ιντερνασιονάλ. Σύμφωνα μάλιστα με τα βραζιλιάνικα ΜΜΕ έχει επιτευχθεί ήδη προφορική συμφωνία με τον Παναθηναϊκό για τον άμεσο επαναπατρισμό του παίκτη.
  • Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος διαζυγίου ολοκληρώθηκε και ο Γιώργος Κουτρουμπής είναι πια ελεύθερος από τον Παναθηναϊκό, προκειμένου να αναζητήσει τον επόμενο σταθμό της καριέρας του. Κατά την εκδίκαση της προσφυγής ο δικηγόρος του παίκτη είχε ζητήσει να μείνει ελεύθερος ο πελάτης του το ταχύτερο δυνατόν, προκειμένου να προλάβει τη μεταγραφική περίοδο. Να σημειωθεί πάντως ότι η απόφαση για το ποσό της οφειλής και ο αριθμός των δόσεων θα ανακοινωθεί προσεχώς.
  • Λήξαν θεωρείται το θέμα του Ογκνιέν Βράνιες με την ΑΕΚ, καθώς ο Βόσνιος στόπερ βρέθηκε κανονικά το πρωί της Πέμπτης στα Σπάτα, μετέχοντας στο πλήρες πρόγραμμα της προπόνησης. Μάλιστα, λίγο πριν την έναρξη της προπόνησης ο Χιμένεθ συγκέντρωσε όλη την ομάδα, κάνοντας ένα… καλωσόρισμα στον Βράνιες. Λέγοντας προς τους υπόλοιπους τα εξής: «Από εδώ είναι ο Ογκνιέν, ο νέος σας συμπαίκτης! Ένα καλό παιδί και καλός ποδοσφαιριστής που πιστεύω θα μας βοηθήσει»!
  • Πρόστιμα επιβλήθηκαν από τον αθλητικό δικαστή σε τρεις ΠΑΕ της Super League, τα οποία αφορούν στη συμπεριφορά των φιλάθλων τους σε παιχνίδια της 17ης αγωνιστικής. Η ΠΑΕ Πανιώνιος τιμωρήθηκε με 16.000 ευρώ για τον αγώνα με τον Απόλλωνα Σμύρνης, η ΠΑΕ ΠΑΟΚ με 8.000 ευρώ για το παιχνίδι με την Κέρκυρα και η ΠΑΕ Ολυμπιακός με 7.500 ευρώ για το ματς με τη Λαμία. Επίσης, ο Παναιτωλικός τιμωρήθηκε με πρόστιμο 7.000 ευρώ για το παιχνίδι της 16ης αγωνιστικής με την ΑΕΚ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου