Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 16 Ιανουαρίου 2018

Αιχμάλωτα βρέθηκαν 13 αδέρφια σε «σπίτι τρόμου» κοντά στο ΛΑ – Οι γονείς συνελήφθησαν


Τετάρτη, 17 Ιανουαρίου, 2018



O David Allen Turpin και η Louise Anna Turpin (Riverside County Sheriff’s Department via AP).

ΠΕΡΙΣ, ΚΑΛΙΦΟΡΝΙΑ. Ενας 17χρονο κορίτσι κάλεσε την Αστυνομία αφού διέφυγε από το οικογενειακό της σπίτι, όπου η ίδια και τα 12 αδέρφια της, ήταν κλειδωμένοι υπό άθλιες συνθήκες, ορισμένοι τόσο υποσιτισμένοι, που οι αστυνομικοί στην αρχή πίστευαν πως είναι όλα παιδιά, αν και 7 από αυτά είναι ενήλικες -ηλικίας 18 με 29 ετών- επεσήμανε το «AP». Το μικρότερο παιδί ήταν 2 ετών.
Το κορίτσι, το οποίο ήταν τόσο μικροκαμωμένο πως αρχικά έγινε εκτίμηση πως ήταν μόνο 10 ετών, κάλεσε το 911. Αστυνομικοί την βρήκαν και τις έκαναν ερωτήσεις πριν μεταβούν στο σπίτι της οικογένειάς της, στο Πέρις, περίπου 70 μίλια νοτιοανατολικά του Λος Αντζελες.
Βρήκαν αρκετά παιδιά εκεί, δεμένα στα κρεβάτια τους με αλυσίδες και λουκέτα στο σκοτάδι, με τον περιβάλλοντα χώρο να μυρίζει άσχημα, σύμφωνα με το γραφείο του Σερίφης της Riverside County. «Επαθαν σοκ όταν ανακάλυψαν ότι τα επτά ήταν στην πραγματικότητα ενήλικες», ανέφερε το γραφείο. «Τα θύματα έμοιαζαν υποσιτισμένα και ήταν πολύ βρώμικα».
Οι γονείς των θυμάτων, ο Ντέιβιντ Αλεν Τέρπιν (David Allen Turpin), 57 ετών, και η Λουίζα Αννα Τέρπιν (Louise Anna Turpin), 49 ετών, συνελήφθησαν και τους απαγγέλθηκαν κατηγορίες για βασανιστήρια και διότι έθεσαν τη ζωή παιδιών σε κίνδυνο. Προς το παρόν οι Τέρπιν δεν έχουν δώσει εξηγήσεις για την πράξη τους.
Ολα τα παιδιά έχουν διακομιστεί σε τοπικά νοσοκομεία, ενώ η υπηρεσία προστασίας ανηλίκων έχει ξεκινήσει έρευνα.
Στην οδό Μούιρ Γουντς δεν μπορεί κανείς να πιστέψει τη φρίκη που εκτυλισσόταν στον αριθμό 160. Πρόκειται για ένα όμορφο σπίτι, με τρία αυτοκίνητα και ένα λεωφορειάκι παρκαρισμένα έξω. Οι κουρτίνες είναι τραβηγμένες, όμως από ένα παράθυρο φαίνεται να κρέμεται ένα χριστουγεννιάτικο στολίδι.
Το σπίτι και ο κήπος είναι καθαρά και προσεγμένα και βρίσκονται σε μια γειτονιά όπου τα σπίτια είναι κοντά το ένα στο άλλο. Αν και οι γείτονες ισχυρίζονται ότι δεν είχαν καταλάβει τίποτε, απορούν πώς η οικογένεια κατάφερε να κρύψει αυτό το εφιαλτικό μυστικό για τόσο καιρό.
Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία το ζευγάρι ζούσε στο Πέρις από το 2010, όταν μετακόμισε από το Τέξας.
Ο Τέρπιν είχε κηρύξει πτώχευση δύο φορές. Την περίοδο που κήρυξε πτώχευση για δεύτερη φορά εργαζόταν με σχετικά καλό μισθό ως μηχανικός στην εταιρεία αεροναυπηγικής και αμυντικής τεχνολογίας Northrop Grumman. Ωστόσο με τόσα πολλά παιδιά και τη γυναίκα του να μην εργάζεται, φαίνεται ότι τα έξοδά του ήταν πολύ μεγαλύτερα από τα έσοδα.
Ο Τέρπιν εμφανίζεται ως διευθυντής ενός ιδιωτικού σχολείου στο Πέρις, το οποίο λειτουργούσε στη διεύθυνση της κατοικίας του, όπως αναφέρεται στον ιστότοπο του υπουργείου Παιδείας της πολιτείας της Καλιφόρνιας.
Το σχολείο άνοιξε τον Μάρτιο του 2011 και έχει εγγεγραμμένους έξι μαθητές διαφορετικών ηλικιών. Οι γονείς του Τέρπιν δήλωσαν ότι τα εγγόνια τους λάμβαναν κατ’ οίκον διδασκαλία και ότι δεν είχαν δει την οικογένεια τα τελευταία τέσσερα με πέντε χρόνια.
Στον λογαριασμό του Τέρπιν στο Facebook υπάρχει μια φωτογραφία στην οποία φαίνεται το ζευγάρι μαζί με τα παιδιά του σε ένα γαμήλιο πάρτι.
Η Λουίζ Τέρπιν φορά ένα μακρύ λευκό φόρεμα, ο σύζυγός της κοστούμι και περιστοιχίζονται από τα 13 παιδιά τους, τα οποία είναι όλα ντυμένα με τα ίδια ρούχα, καρό φόρεμα για τα κορίτσια και σκούρο κοστούμι για τα αγόρια.
Σε μια άλλη φωτογραφία, που δημοσιεύθηκε τον Απρίλιου του 2016, τα 13 παιδιά εμφανίζονται μαζί με τους γονείς τους, όλοι τους χαμογελαστοί, να φορούν το ίδιο μπλουζάκι, με το κάθε παιδί να έχει μπροστά του γραμμένο ένα διαφορετικό αριθμό.
«Είχα δει δύο ή τρεις εφήβους πέρυσι να κουρεύουν τους θάμνους και να τοποθετούν χριστουγεννιάτικα στολίδια. Δεν θα πίστευα ποτέ ότι συνέβαινε κάτι τέτοιο», δήλωσε ο Χούλιο Ράιες, ένας 38χρονος γείτονας. «Είμαι σοκαρισμένος», πρόσθεσε. «Δεν τους είχαμε δει ποτέ να πηγαίνουν επίσκεψη ούτε είχαμε δει κανέναν να μπαίνει στο σπίτι», επεσήμανε ένας άλλος γείτονας.
Η 50χρονη Κίμπερλι Μίλιγκαν, που μένει στο απέναντι σπίτι, δήλωσε στους Los Angeles Times ότι η οικογένεια έμοιαζε περίεργη και ότι απορούσε γιατί τα παιδιά δεν έβγαιναν ποτέ να παίξουν στον κήπο. «Γνώριζα ότι λάμβαναν διδασκαλία κατ’ οίκον. Φαινόταν ότι κάτι δεν πάει καλά, όμως δεν θέλεις ποτέ να πιστέψεις κάτι κακό για τους ανθρώπους», πρόσθεσε.
Πηγή: ΑΡ, AFP, ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου