Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 12 Ιανουαρίου 2018

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Παρασκευή, 12 Ιανουαρίου, 2018

  • Αισιόδοξος για το ενδεχόμενο εξεύρεσης λύσης στο θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ δήλωσε ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης και σημείωσε πως είναι μια σημαντική ευκαιρία που δεν πρέπει να χαθεί.
  • «Η Μακεδονία είναι μια και ελληνική, όπως την περιέγραψε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής. Δεν εκχωρούμε τον ελληνικό όρο 'Μακεδονία'. Υπάρχουν σλαβικοί όροι, όπως Βαρντάρσκα, που μπορούν να χρησιμοποιήσουν [...]», τόνισε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Π.Καμμένος. Ούτε new (νέα), ούτε upper (άνω) Μακεδονία, πρόσθεσε χαρακτηριστικά.
  • «Δεν δέχομαι τον όρο Μακεδονία στην ονομασία των Σκοπίων, για μένα η Μακεδονία είναι μια και είναι ελληνική και η θέση μου ταυτίζεται με τη θέση των πολιτικών αρχηγών υπό την προεδρία του αείμνηστου Κωνσταντίνου Καραμανλή το 1992» δήλωσε ο βουλευτής Κοζάνης της ΝΔ Γιώργος Κασαπίδης.
  • Γυναίκα 56χρονών εντοπίστηκε νεκρή κατά την κατάσβεση πυρκαγιάς που προκλήθηκε μετά τα μεσάνυχτα της Πέμπτης σε διώροφο κτίσμα επί της λεωφόρου Ιπποκράτους και Κέκροπος στη Σαλαμίνα.
  • Χωρίς μετρό και τραμ θα μείνει η πρωτεύουσα την Παρασκευή 12 Ιανουαρίου 2017 λόγω της 24ωρης απεργίας των εργαζομένων. Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια λόγω της κινητοποίησης της ΠΝΟ, ενώ τα νοσοκομεία θα λειτουργήσουν με προσωπικό ασφαλείας λόγω της απεργίας των γιατρών (ΕΙΝΑΠ).

Κόσμος

  • Ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ διερωτήθηκε την Πέμπτη γιατί οι ΗΠΑ θα έπρεπε να θέλουν να υποδέχονται μετανάστες από την Αϊτή ή κράτη της Αφρικής, τα οποία χαρακτήρισε «χώρες απόπατους», σύμφωνα με δύο πηγές ενήμερες για τα σχόλια του μεγιστάνα.
  • Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε σήμερα Παρασκευή ότι «πιθανώς» έχει μια πολύ καλή σχέση με τον βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν.
  • Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν ότι προκειμένου να στεφθούν από επιτυχία η Σύνοδος του Σότσι και οι ειρηνευτικές συνομιλίες της Αστάνα θα πρέπει να σταματήσουν οι επιθέσεις του συριακού καθεστώτος στο Ιντλίμπ και την Ανατολική Γούτα, όπως ανέφεραν πηγές της τουρκικής προεδρίας.
  • Ο αμερικανός υπουργός Οικονομικών Στίβεν Μνούτσιν δήλωσε ότι αναμένει ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ να επιβάλει νέες κυρώσεις σε βάρος του Ιράν, λίγες ώρες πριν από τη λήξη της προθεσμίας για την απόφαση του προέδρου των ΗΠΑ εάν θα συνεχίσει να εφαρμόζει την άρση των κυρώσεων των ΗΠΑ σε βάρος της Ισλαμικής Δημοκρατίας, την οποία προέβλεπε η συμφωνία του 2015 για το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης.
  • Περίπου 1,5 εκατομμύρια τουρίστες από ολόκληρο τον κόσμο αναμένεται να κατακλύσουν σε έναν μήνα το Ρίο ντε Τζανέιρο για να ζήσουν από κοντά το διασημότερο ίσως καρναβάλι παγκοσμίως. Ο αριθμός αυτός είναι υψηλότερος κατά 400.000 σε σύγκριση με το περασμένο έτος, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των δημοτικών αρχών.

Οικονομία

  • Πυρά κατά της αντιπολίτευσης εξαπέλυσε η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου για το θέμα των επιδομάτων.
  • Η εισαγωγή ειδικής απαρτίας για κήρυξη απεργίας από επιχειρησιακά πρωτοβάθμια σωματεία, βρέθηκε στο στόχαστρο της ΓΣΕΕ, της ΑΔΕΔΥ και της Ομοσπονδίας Οικοδόμων Ελλάδος στη διαδικασία ακρόασης φορέων. Σε θετική κατεύθυνση χαρακτήρισε τη διάταξη ο ΣΕΒ, που υπογράμμισε όμως πως είναι οριακού χαρακτήρα γιατί υπάρχει ζήτημα εκδημοκρατισμού των διαδικασιών που αφορούν στη λήψη απόφασης για την κήρυξη απεργίας.
  • Η πορεία ολοκλήρωσης της τρίτης αξιολόγησης θα συζητηθεί εκ νέου από τους τεχνοκράτες του Euroworking Group, πριν από το Eurogroup της 22ας Ιανουαρίου. Κι αυτό γιατί επιθυμουν να έχει ολοκληρωθει η ψήφιση του πολυνομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα στη Βουλή, ώστε να ανάψουν το πράσινο φως στους υπουργούς Οικονομικών της Ευρωζώνης. Έτσι το σημερινό EWG δεν χαρακτήρισαν οι αποφάσεις για την Ελλάδα, αλλά η αντικατάσταση του προέδρου του Τ.Βίζερ.
  • Αναλαμβάνει και επισήμως τα καθήκοντά του ο νέος πρόεδρος του Eurogroup, Μάριο Σεντένο την Παρασκευή. Η «τελετή παράδοσης-παραλαβής» θα πραγματοποιηθεί στο Παρίσι, όπου βρίσκεται για επίσημη επίσκεψη ο Μ.Σεντένο και όπου θα μεταβεί γι' αυτόν το σκοπό και ο απερχόμενος πρόεδρος, Γερούν Ντάισελμπλουμ.
  • «Η διάταξη δεν αλλάζει τον τρόπο λήψης απόφασης για απεργία, η οποία λαμβάνεται πάντα με την σχετική πλειοψηφία των παρόντων» τόνισε η Έφη Αχτσιόγλου και διευκρίνισε ότι το "50 συν 1" που προβλέπεται, αφορά στην απαρτία κατά τη Γενική Συνέλευση. Δυο 24ωρα δε μετά την εισβολή συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ στο γραφείο της, η υπουργός πέρασε στην «αντεπίθεση», κατηγορώντας το ΚΚΕ ότι «σκορπίζει την ηττοπάθεια στους εργαζομένους», ενώ από τα πυρά της δεν γλίτωσε ούτε η ΝΔ, την οποία κατηγόρησε για ταύτιση με τις θέσεις του ΔΝΤ.

Αθλητισμός

  • Ο Ατρόμητος συμπλήρωσε το παζλ της προημιτελικής φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας με δύο νίκες επί του Αστέρα, του οποίου μετά την Τρίπολη επιβλήθηκε και στο Περιστέρι με 1-0 (29΄ Καρασαλίδης) και προκρίθηκε στους «οκτώ» της διοργάνωσης, δίνοντας συνέχεια στην εφετινή έξοχη πορεία του.
  • Ενάμισι χρόνο μετά την επιστροφή του ΟΦΗ στις επαγγελματικές κατηγορίες και τη σύσταση νέας ΠΑΕ, οι οφειλές συσσωρεύτηκαν ξανά και η ομάδα αναγκάζεται εν μέσω εσωτερικών αναταράξεων να πορευτεί με διοίκηση Πρωτοδικείου…
  • Επίσημη πρόταση στον Παναθηναϊκό για την απόκτηση του Ουσμάν Κουλιμπαλί κατέθεσε η Μαλίν. Η βελγική ομάδα προσφέρει ένα σημαντικό ποσό στους «πράσινους» για να κάνει δικό της τον Αφρικανό δεξιό μπακ, ο οποίος θα συζητήσει άμεσα με τους ανθρώπους της ΠΑΕ το ενδεχόμενο της παραχώρησής του.
  • Πλησιάζει στον ΠΑΟΚ ο Ροντρίγκο Μολέδο. Οι όποιες διαφωνίες υπήρχαν τις τελευταίες ημέρες ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ φαίνεται ότι ξεπεράστηκαν και ο 30χρονος κεντρικός αμυντικός ετοιμάζεται να «μετακομίσει» στην Θεσσαλονίκη έως το τέλος της περιόδου, με τη μορφή του δανεισμού.
  • Στο νοσοκομείο με πνευμονική εμβολή εισήχθη ο Νίκος Καρέλης, ο οποίος βρίσκεται, ευτυχώς, εκτός κινδύνου. Ο διεθνής επιθετικός της Γκενκ μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο έπειτα από έντονους πόνους που ένιωσε στο στήθος το βράδυ της Τετάρτης. Εκεί υπεβλήθη σε εξετάσεις που έδειξαν ότι υπέστη πνευμονική εμβολή και πλέον νοσηλεύεται εκτός κινδύνου προκειμένου να λάβει θεραπευτική αγωγή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου