Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 1 Ιανουαρίου 2018

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Δευτέρα, 1η Ιανουαρίου, 2018

  • Εφόσον θέλει να τιμά τη θέση του, να σκέφτεται και μετά να ομιλεί, κάλεσαν κυβερνητικοί κύκλοι τον αντιπρόεδρο της τουρκικής κυβέρνησης, Χακάν Τσαβούσογλου, ύστερα από τις δηλώσεις του αναφορικά με την παροχή ασύλου που χορηγήθηκε στον Τούρκο αξιωματικό.
  • Συνολικά 24.970 πρόσφυγες και μετανάστες πέρασαν στα νησιά του βορείου Αιγαίου το 2017. Περισσότεροι από τους μισούς από αυτούς πέρασαν στη Λέσβο (12.506) έναντι 12.464 στα υπόλοιπα νησιά και συγκεκριμένα 7.103 στη Χίο και 5.361 στη Σάμο, με το «κύμα» των αφίξεων να παρουσιάζει μεγάλη αύξηση την περίοδο Αυγούστου - Δεκεμβρίου.
  • Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός αύριο, Δευτέρα, με νεφώσεις να κάνουν την εμφάνισή τους στα δυτικά, ενώ από το απόγευμα θα σημειωθούν και τοπικές βροχές. Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη τις πρωινές και βραδινές ώρες.
  • Σε καταγγελία ότι σκάφος του τουρκικού Λιμενικού εμβόλισε το αλιευτικό του ανοιχτά της Καλύμνου προχώρησε ένας έλληνας ψαράς, το μεσημέρι της Κυριακής.
  • Μια κρίσιμη χρονιά για τις πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις είναι το 2018, με τους κυριότερους σταθμούς για τον Αλέξη Τσίπρα και την κυβέρνησή του να βρίσκονται σε ένα ιδιαίτερα πυκνό πρώτο εξάμηνο. Από την πορεία των πραγμάτων θα εξαρτηθεί άμεσα και ο χρόνος των εκλογών, καθώς όλο και περισσότεροι είναι αυτοί που «βλέπουν» εκλογές το 2018 και όχι το Μάιο ή Σεπτέμβριο του 2019.

Κόσμος

  • Αστυνομικοί συνέλαβαν την Κυριακή έναν άνδρα σε κατάσταση μέθης, ο οποίος διαπιστώθηκε ότι είχε στην κατοχή του πολλά όπλα, μέσα σε ένα ξενοδοχείο του Χιούστον που ετοιμάζεται να οργανώσει ένα μεγάλο πρωτοχρονιάτικο ρεβεγιόν.
  • «Οι διαδηλώσεις στο Ιράν δείχνουν ότι οι πολίτες της χώρας διαφωνούν με τη χρηματοδότηση της τρομοκρατίας εκ μέρους της Τεχεράνης», υποστήριξε με ανάρτησή του στο Twitter ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ.
  • Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δεν ξέχασε ούτε και σήμερα, παραμονή Πρωτοχρονιάς, την καθημερινή συνήθειά του, αναρτώντας άλλη μια σειρά μηνυμάτων στο Twitter, για να γιορτάσει το πρώτο έτος της θητείας του και να θέσει τους στόχους του για τις βουλευτικές εκλογές που θα διεξαχθούν το 2018.
  • Πυροβολισμοί σημειώθηκαν το πρωί της Κυριακής (τοπική ώρα) κοντά στο Ντένβερ των ΗΠΑ, με πληροφορίες που μεταδίδουν τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης να κάνουν λόγο για τραυματισμούς αστυνομικών. Ένας αστυνομικός έπεσε νεκρός ενημέρωσε ο σερίφης της κομητείας με ανακοίνωσή του στο Twitter. Όπως έγραψε, ακόμη, τέσσερις αστυνομικοί και δύο πολίτες τραυματίστηκαν από την επίθεση.
  • Οι ΗΠΑ δεν βρίσκονταν ποτέ «τόσο κοντά» σε έναν πυρηνικό πόλεμο με τη Βόρεια Κορέα, προειδοποιεί ο πρώην αρχηγός του γενικού επιτελείου ενόπλων δυνάμεων, Μάικ Μάλεν, υποστηρίζοντας ότι ο Ντ.Τραμπ έχει δημιουργήσει ένα κλίμα «απίστευτα επικίνδυνο». Η προεδρία του Τραμπ είναι «απίστευτα αποσταθεροποιητική και σίγουρα απρόβλεπτη», τόνισε ο Μάλεν που ήταν αρχηγός του γενικού επιτελείου επί προεδρίας του Τζορτζ Ου. Μπους και παρέμεινε στη θέση του και επί προεδρίας Ομπάμα.

Οικονομία

  • Με την αποστασιοποίηση που εξασφαλίζει ο χρόνος θα έλεγε κανείς ότι το 2017, σε σύγκριση με τα προηγούμενα ταραχώδη χρόνια, κύλησε σχετικά ομαλά για την οικονομία, αποτελώντας μάλιστα το πρώτο εδώ και μια δεκαετία έτος που κλείνει με ανάπτυξη και, αν επαληθευτεί το κυβερνητικό αφήγημα, το τελευταίο μνημονιακό. Αυτό δεν σημαίνει ότι στερήθηκε σε στιγμές αγωνίας, συγκρούσεων με τους δανειστές, κοινωνικών αντιδράσεων για την υπερφορολόγηση και το ακολουθούμενο μείγμα πολιτικής. Ας θυμηθούμε στιγμές και πρόσωπα που ξεχώρισαν.
  • Ομάδα επενδυτών της Aegean Marine Petroleum Network, υπό την ηγεσία του Τάιλερ Μπέιρον, που εκπροσωπεί συλλογικά πάνω από το 12% των μετόχων της εταιρείας, έστειλε επιστολή στον πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας, εκφράζοντας ανησυχίες για τις συνεχιζόμενα φαινόμενα σύγκρουσης συμφερόντων εντός του Διοικητικού Συμβουλίου, την κακή οικονομική διαχείριση και τις ανεπαρκείς πρακτικές εταιρικής διακυβέρνησης.
  • Για τα ψώνια της τελευταίας στιγμής έχουν την ευκαιρία σήμερα οι καταναλωτές, πριν την εκπνοή της χρονιάς. Τα καταστήματα θα είναι ανοιχτά έως τις 5 το απόγευμα, ενώ τα πολυκαταστήματα θα λειτουργήσουν έως τις 20:00.
  • «Το 2018 ξεκινά με καλούς οιωνούς. Η οικονομία κινείται πλέον σε ρυθμούς ανάπτυξης και όλοι οι μακροοικονομικοί δείκτες καταγράφουν σημαντική βελτίωση. Την ίδια στιγμή βαίνουμε σταθερά προς την έξοδο από τα μνημόνια και την επιτροπεία ανακτώντας σημαντικούς βαθμούς οικονομικής και δημοσιονομικής ελευθερίας. Το κρίσιμο τώρα είναι να διασφαλίσουμε ότι η κοινωνία δεν θα ξαναζήσει καταστάσεις σαν και αυτές των προηγούμενων ετών. Να θέσουμε τις βάσεις για βιώσιμη και δίκαιη ανάπτυξη» αναφέρει σε άρθρο του στην εφημερίδα «Νέα Σελίδα» ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλέξης Χαρίτσης.
  • Επί οκτώ σχεδόν χρόνια η ευρωκρίση ταλάνιζε την γηραιά ήπειρο. Την ερχόμενη χρονιά η ΕΕ και τα άλλοτε «προβληματικά» της μέλη ενδέχεται να αφήσουν οριστικά πίσω τους τη μιζέρια. Εντούτοις τα ρίσκα παραμένουν.

Αθλητισμός

  • Αήττητη μετά από 21 ματς στην εφετινή Premier League παρέμεινε η Μάντσεστερ Σίτι, μετά τη «λευκή» ισοπαλία εκτός έδρας με την Κρίσταλ Πάλας. Οι «πολίτες» έκλεισαν το 2017 στην πρώτη θέση, με τη διαφορά που τους χωρίζει από την δεύτερη Τσέλσι να είναι στους 14 βαθμούς.
  • Σε προχωρημένες επαφές με τον Όσκαρ Γκαρσία έχει ο Ολυμπιακός, σύμφωνα με ρεπορτάζ της Mundo Deportivo. Ο 44χρονος Καταλανός τεχνικός, πάντα σύμφωνα με τους Ισπανούς, έχει δεχθεί κρούση από τον ελληνικό σύλλογο προκειμένου ν` αναλάβει την τεχνική ηγεσία της ομάδας.
  • Σύμφωνα με δημοσιεύματα του πορτογαλικού Τύπου, η δικαστική αστυνομία ερευνά υποψίες για χρηματισμό ποδοσφαιριστών την περίοδο 2015-2016.
  • Ο Ούρος Τζούρτζεβιτς σκόρπισε πολλά χαμόγελα στου Ρέντη, καθώς ο νεαρός Σέρβος επιθετικός σκόραρε δύο φορές στο φιλικό των ερυθρόλευκων με την ομάδα Νέων του συλλόγου. Το ματς ήταν όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό προπονητικού χαρακτήρα, κάτι που άλλωστε φαίνεται και από το σκορ (4-4), με τον Τάκη Λεμονή να πραγματοποιεί πολλές αλλαγές στο δεύτερο ημίχρονο.
  • Στις εγκαταστάσεις του Ολυμπιακού στον Ρέντη βρέθηκε το Σάββατο ο Εχσάν Χατζισαφί. Ο Ιρανός μπακ, η μεταγραφή του οποίου στους «ερυθρόλευκους» από τον Πανιώνιο αποτελεί θέμα ωρών, είχε την ευκαιρία να γνωριστεί με το προπονητικό τιμ αλλά και τους νέους του συμπαίκτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου