Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 17 Δεκεμβρίου 2017

Η υπόσχεση για έξοδο από τα Μνημόνια σημαίνει νίκη στις εκλογές;

Δευτέρα, 18 Δεκεμβρίου, 2017

Του Ιορδάνη Χασαπόπουλου
Η κυβέρνηση επενδύει από τώρα στην έξοδο από τα Μνημόνια τον Αύγουστο του 2018, και θεωρεί δεδομένο ότι αυτό το επιχείρημα θα είναι ικανό από μόνο του να της δώσει τη νίκη στις εκλογές, είτε αυτές διεξαχθούν το 2018 είτε το 2019.
Κάτι ανάλογο είχε γίνει και το 2004, όταν η τότε κυβέρνηση Σημίτη πίστευε ότι οι πολίτες θα εκτιμούσαν και θα επιβράβευαν την είσοδο στον «σκληρό πυρήνα» της Ευρώπης, το νέο νόμισμα του ευρώ, τα μεγάλα έργα, την υψηλή ανάπτυξη και τους Ολυμπιακούς Αγώνες.
Και όμως, οι πολίτες όχι μόνο δεν υπερψήφισαν το ΠΑΣΟΚ, αλλά πίστευαν ότι ο επόμενος θα δώσει πολλά παραπάνω.
Και επέλεξαν, τότε, τη Ν.Δ., η οποία εμφάνιζε υψηλά ποσοστά σε όλες τις μετρήσεις πριν τις εκλογές.
Τι νόημα έχει, λοιπόν, τώρα το επιχείρημα «αυτοί σας έβαλαν στα Μνημόνια, εγώ θα σας βγάλω», όταν την ίδια ώρα χιλιάδες άνθρωποι θα έχουν χάσει τα σπίτια τους και τις επιχειρήσεις τους σε πλειστηριασμούς, ή θα τους έχει γίνει κατάσχεση σε λογαριασμούς ακόμη και για 500 ευρώ χρέος στο Δημόσιο;
Τι μπορεί να σημαίνει για έναν μέσο Έλληνα το επιχείρημα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ σάς βγάζει από τα Μνημόνια, όταν τα χρέη του συνεχώς μεγαλώνουν και ο μισθός του δεν πρόκειται να ξεπεράσει τα 600 με 700 ευρώ το μήνα, όσο και αν δουλεύει;
Η έξοδος από τα Μνημόνια έχει προεξοφληθεί δύο φορές στο παρελθόν, γι’ αυτό και δεν «ιδρώνει το αυτί» του ταλαιπωρημένου ψηφοφόρου.
Όλοι ξέρουν ότι τα σκληρά μέτρα θα συνεχιστούν, και τίποτα δεν μπορεί να ξαναγίνει όπως πριν.
Ούτε στους μισθούς, ούτε στις συντάξεις, ούτε στα δάνεια των τραπεζών, αλλά ούτε και στον τζίρο της αγοράς.
Επειδή το μετεκλογικό σκηνικό στήνεται πριν τις εκλογές, όσο και αν προσπαθεί το Μέγαρο Μάξιμου να πείσει πως ο ΣΥΡΙΖΑ δείχνει αντοχές και παραμένει ισχυρός στις δημοσκοπήσεις, η πραγματικότητα και τα γεγονότα, καθημερινά διαψεύδουν αυτές τις προσδοκίες.
Οι πλημμύρες με τα θύματα, οι πλειστηριασμοί σπιτιών και επιχειρήσεων, οι κατασχέσεις λογαριασμών, το γεγονός ότι όλο και περισσότεροι Έλληνες χρωστούν στο Δημόσιο και στις τράπεζες, είναι τα κομμάτια μιας ζοφερής εικόνας που έχει γίνει καθημερινότητα στο μέσο Έλληνα.
Το επιχείρημα ότι και οι προηγούμενοι τα ίδια έκαναν έχει αρχίσει πια να μην πείθει, αφού οι πολίτες ψηφίσαν τον ΣΥΡΙΖΑ για να ξεχρεώσουν τα νοικοκυριά τους και για να μην συνεχίσει η νέα κυβέρνηση τα ίδια με τους προηγουμένους.
Έχουν περάσει τρία χρόνια με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και άλλα 4 με κυβέρνηση Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ, και ο κόσμος έχει αρχίσει να κουράζεται γιατί τα εισοδήματά του συνεχώς μειώνονται, τζίρος στην αγορά δεν υπάρχει για τους επιχειρηματίες, ενώ οι υπάλληλοι αμείβονται με μισθούς που ίσα-ίσα τους καλύπτουν τα βασικά έξοδά τους.
Οι Έλληνες στις εκλογές, καταψηφίζουν.
Έτσι, στις επόμενες οι ψηφοφόροι θα ακολουθήσουν αυτό που έκαναν και σε άλλες εκλογές τα προηγούμενα χρόνια. Θα καταψηφίσουν αυτόν που τους υποσχέθηκε και δεν τους ικανοποίησε.
Δεν θα εξετάσουν τώρα, ύστερα από 7 χρόνια, ποιος τους υπόσχεται ότι θα τους βγάλει από τα Μνημόνια, γιατί ξέρουν ότι, επί της ουσίας, δεν πρόκειται να βγει ποτέ η χώρα από την επιτήρηση.
ΟΙ καιροί άλλαξαν, τα ψέματα και τα διλήμματα τελείωσαν, όπως και οι αυταπάτες…
Πηγή: Βραδυνή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου