Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Επειδή η Πρώτη Σελίδα εδώ που διαβάζετε δεν μπορεί να χωρέσει όλα τα άρθρα σας συμβουλεύουμε να πηγαίνετε κάτω και να πατάτε «παλαιότερες αναρτήσεις». Επίσης η ιστοσελίδα μας μεταφράζεται αυτόματα σε 98 γλώσσες! Εάν κάποιος δικός σας δεν διαβάζει στην Ελληνική πληροφορείστε τους για αυτή την δυνατότητα. Πως γίνετε αυτό; Απλούστατα εδώ αριστερά βλέπετε Translate και ακριβώς από κάτω επιλογή γλώσσας. Κάνε κλικ στο ΕΠΙΛΟΓΗ ΓΛΩΣΣΑΣ αμέσως όλα τα κείμενα/άρθρα μεταφράζονται. Δεν είναι 100 τα 100 ακριβής αλλά βγάζεις νόημα. Ευχαριστούμε για την ανάγνωση και τη συντροφιά σας.

Λαμβάνουμε πάρα πολλά μηνύματα. Όλα τα μηνύματα να τα στέλνετε στο paneliakos@aol.com

You may read this Web Page in 98 languages! You can go herein on the left that says Translate and click under where it says Επιλογή γλώσσας. Choose the language you want and click again. The entire web page will change. Notice, the translation is very close but not 100%.

Παρασκευή, 15 Δεκεμβρίου 2017

Nasa: Ανακαλύφθηκε νέο ηλιακό σύστημα παρόμοιο με το δικό μας!Παρασκευή, 15 Δεκεμβρίου, 2017

Μία σπουδαία ανακάλυψη ανακοίνωσε η Αμερικανική Υπηρεσία Διαστήματος, σε τηλεδιάσκεψη καθώς ανέφερε πως δύο νέοι πλανήτες υπάρχουν γύρω από τον Kepler-90, ένα αστέρι σαν το δικό μας Ήλιο, το οποίο βρίσκεται σε απόσταση 2.545 έτη φωτός μακριά από τη γη.
Όπως ανακοίνωσε η NASA στην επίσημη ιστοσελίδα της η ανακάλυψη των δύο νέων πλανητών γύρω από τον Kepler σημαίνει ότι το μακρινό ηλιακό σύστημα έχει τόσους πλανήτες, όσους το δικό μας.
Για την ανακάλυψη του μακρινού ηλιακού συστήματος οι αστρονόμοι χρησιμοποίησαν τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης της Google.
Ο Πολ Χερτζ, διευθυντής του Τμήματος Αστροφυσικής της NASA στην Ουάσινγκτον, παραδέχθηκε ότι οι επιστήμονες δεν είχαν μέχρι σήμερα τα κατάλληλα «εργαλεία» για μια τέτοια ανακάλυψη αλλά και ότι «για τους επιστήμονες του μέλλοντος η σημερινή ανακάλυψη μπορεί να σημαίνει πως υπάρχουν πλήθος κρυμμένων στοιχείων σε παρατηρήσεις που δεν μπορούσαμε μέχρι τώρα να αποκρυπτογραφήσουμε».
«Το σύστημα του Kepler-90 είναι σαν μία μίνι εκδοχή του δικού μας ηλιακού συστήματος. Έχεις μικρούς πλανήτες μέσα και μεγάλους έξω. Όλα όμως είναι σε μικρότερη κλίμακα», τόνισε ο αστρονόμος του Πανεπιστημίου του Τέξας, Άντριου Βάντενμπουργκ.
Μέχρι σήμερα η ταχύτητα που έχει ανακαλύψει ο άνθρωπος είναι 58,536 km/h; ή 36,373 mph την ώρα. Τώρα για να φτάσει ένα αντικείμενο (δορυφόρος) σε αυτή την απόσταση που είναι 2545 έτη φωτός είναι, καθίστε και κοιτάξτε τα νούμερα:
Το φως τρέχει με 186,000 μίλια το δευτερόλεπτο ή 1,079,252,848.8 (1.07 δισεκατομμύρια χιλιόμετρα) km την ώρα ή 670,616,629 mph.
Πολλαπλασίασε αυτό με 24 ώρες και ότι βγει με 365.25 ημέρες.
Αυτό είναι ένα έτος φωτός: 9,460,730,472,580.8 χιλιόμετρα.
Ο αριθμός που θα βρείτε θα πρέπει να πολλαπλασιαστεί με το 2545 έτη φωτός!

Δηλαδή σε χιλιόμετρα 1,079,252,848.8 χ 24 χ 365.25 χ 2545
Άστα να πάνε... Εγώ λέω να πάω μία βόλτα στην Ελλάδα και άσε το διάστημα!
Η Σύνταξη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου