Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

ΚΤΥΠΑ ΕΔΩ ΣΤΑ ΜΠΛΕ ΓΡΑΜΜΑΤΑ. Κοίτα τι κάνει ο κορωνοϊός σε όλο το κόσμο.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ.

Μετά με το «ποντικάκι» κοιτάξτε τι γίνεται σε κάθε χώρα σε όλο τον κόσμο. Η σελίδα ανανεώνεται τακτικά οπότε κοίταζε όσες φορές θέλεις

Λόγω της κατάστασης με τον κορωνοϊό τα άρθρα που ανεβάζουμε στο panelikos.com καθημερινά είναι περισσότερα από πριν. Όλα τα άρθρα μπορείτε να τα διαβάζετε έστω και εάν δεν είναι στην αρχική σελίδα που είσαστε τώρα. Πάρτε το ποντικάκι και πηγαίνετε κάτω δεξιά και πατήστε Παλαιότερες Αναρτήσεις και θα πάτε στην προηγούμενη σελίδα και εάν κάνετε το ίδιο και στην επόμενη σελίδα-σελίδες θα διαβάζετε όλα τα άρθρα. Σας ευχόμαστε ΥΓΕΙΑ, όλα τα άλλα έρχονται μετά.

Σκότωσε τον κορωνοϊό. Και εσύ μπορείς. Πάρε τα μέτρα σου.

Σάββατο, 9 Δεκεμβρίου 2017

Αφιέρωμα «Boston Magazine» στον ομογενή Μιχάλη Δουκάκη, το ήθος και την απλότητά του

Σάββατο, 9 Δεκεμβρίου, 2017
Ο Μιχάλης Δουκάκης κατά την βράβευση του στην επέτειο των εκατό χρόνων από την ίδρυση της κοινότητας της Κοιμήσεως της Θεοτόκου του Σόμερβιλ τον Οκτώβριο του 2016. Διακρίνεται ο κ. Βασίλης Γαλάτης. Φωτογραφία: «Ε.Κ.»/ Θεόδωρος Καλμούκος.
ΒΟΣΤΩΝΗ. Το περιοδικό «Boston Magazine» αφιέρωσε μακροσκελές άρθρο στον Ελληνοαμερικανό πρώην κυβερνήτη της Μασαχουσέτης και πρώην Προεδρικό υποψήφιο κ. Μιχάλη Δουκάκη, του οποίου πλέκει το εγκώμιο για το ήθος, την ακεραιότητα και την απλότητά του.
Το άρθρο, που υπογράφει ο δημοσιογράφος Ρόμπερτ Χάμπερ, ξεκινά με συζήτηση που είχε ο κ. Χάμπερ με μία γειτόνισσα του κ. Δουκάκη στο Μπρούκλαϊν, η οποία του είπε ότι ο κ. Δουκάκης «είναι ένας θαυμάσιος γείτονας, κόβει ο ίδιος τους θάμνους του».
Είναι γνωστό ότι ο κ. Δουκάκης ζει μία απλή ζωή, πηγαίνει στο πανεπιστήμιο Νορθίστερν με το τραίνο, πηγαίνει ο ίδιος για ψώνια, βγάζει ο ίδιος τα σκουπίδια και μερικές φορές περιμένει στην πόρτα με τις πιτζάμες του για να φέρει ο διανομέας τις εφημερίδες του, τη «New York Times» και την «Boston Globe».
Ο δημοσιογράφος Ρόμπερτ Χάμπερ και ο κ. Δουκάκης περπάτησαν από το Μπρούκλαϊν -όπου διαμένει ο κ. Δουκάκης καθ’ όλη του τη ζωή- στο πανεπιστήμιο Νορθίστερν της Βοστώνης το οποίο απέχει δύο μίλια και στο οποίο διδάσκει επί 27 χρόνια. Αυτή τη διαδρομή την κάνει τις περισσότερες ημέρες της εβδομάδας.
Ο κ. Δουκάκης είπε ότι ο Κένεντι ήταν ο καλύτερος πρόεδρος της ζωής του, ένας φάρος γοητείας, ενέργειας και ευφυίας ο οποίος προκάλεσε τόση πολύ ελπίδα γι’ αυτά που θα μπορούσε να κάνει η κυβέρνηση.


Το ζεύγος Κίτι και Μιχάλη Δουκάκη το οποίο έγραψε τη δική του ιστορία στην δημόσια ζωή της Μασαχουσέτης και στην Προεδρική διαδικασία το 1988 φτάνοντας μέχρι το κατώφλι του Λευκού Οίκου. AP Photo/Elise Amendola.

Ο πιο ταλαντούχος πολιτικός με τον οποίον συνεργάστηκε ο κ. Δουκάκης ήταν ο Μπιλ Κλίντον, ο οποίος τον σύστησε στο συνέδριο των Δημοκρατικών στην Ατλάντα το 1988. Ο Κένεντι και ο Κλίντον μαγνήτιζαν την τηλεόραση κατά τέτοιο τρόπο που ο κ. Δουκάκης δεν μπορούσε να κάνει ποτέ.
Ο κ. Ντεβώλ Πάτρικ πριν θέσει υποψηφιότητα για κυβερνήτης Μασαχουσέτης το 2006 πήγε και είδε τον κ. Δουκάκη, ο οποίος του υπέδειξε πώς να κερδίσει τις εκλογές, αλλά επίσης τον ρώτησε γιατί θέλει να εκλεγεί κυβερνήτης.
Ο κ. Δουκάκης, ο οποίος διανύει το 84ο έτος της ηλικίας του, προσπαθεί να εμπνεύσει νέους ανθρώπους να μπουν στο δημόσιο βίο.
Γνωρίζει όλους τους φοιτητές του στο Νορθίστερν με τα ονόματά τους, από πού κατάγονται, ποια είναι τα ενδιαφέροντά τους διότι ενδιαφέρεται και κάνει την προεργασία του. Ενα από τα πλέον δημοφιλή του θέματα είναι της ασφάλειας για την υγεία.
Κατά τη δεύτερη θητεία του ως κυβερνήτης ψηφίστηκε το σχέδιο «universal healthcare». Κι αν ακόμα ο διάδοχός του ο κ. Μπιλ Γουέλντ δεν το εφάρμοσε, ωστόσο είχε ανοίξει την πόρτα στον Μιτ Ρομνεϊ, ο οποίος το καθιέρωσε με νόμο.
Η πρώτη του επαφή με την πολιτική έγινε το 1960 όταν εκλέχτηκε πολιτειακός βουλευτής αποφασισμένος να καθαρίσει τη διεφθαρμένη παλιά σχολή της πολιτικής του κυβερνείου, η οποία ήταν η ίδια ακαταστασία όταν το 1970 εκλέχτηκε για πρώτη φορά κυβερνήτης της Μασαχουσέτης.
Αντιμετώπισε ωστόσο ένα πρόβλημα, το εξής: Νομίζοντας ότι μόνος αυτός είχε τις απαντήσεις έστρεψε το νομοθετικό σώμα εναντίον του, με αποτέλεσμα να χάσει τις εκλογές στον Εντ Κινγκ. Στο άρθρο αναγράφεται ότι ο κ. Δουκάκης δεν έχει σχέδια για συνταξιοδότηση. Προέρχεται από μία οικογένεια σκληρής εργασίας και μακροζωίας.
Η μητέρα του Ευτέρπη το 1988 στα 85 χρόνια της έκανε προεκλογική εκστρατεία. Μετανάστευσε στις Ηνωμένες Πολιτείες το 1913 από την Ελλάδα στην ηλικία των 9 ετών και ήταν η πρώτη Ελληνοαμερικανίδα η οποία πήγε στο Κολέγιο ασυνόδευτη. Αποφοίτησε από το Κολέγιο Bates του Μέιν.
Ο πατέρας του, ο Πάνος, ήλθε στην Αμερική από την Ελλάδα το 1915 χωρίς να γνωρίζει ούτε μία λέξη στα αγγλικά, αλλά 12 χρόνια αργότερα αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Harvard. Στη συνέχεια είχε το δικό του ιατρείο όπου εργαζόταν εφτά ημέρες την εβδομάδα επί 50 χρόνια.
Τη φιλελεύθερη σκέψη του την ενέπνευσε η μητέρα του Ευτέρπη, η οποία είχε αντιταχθεί στον πόλεμο του Βιετνάμ. Την υποστήριζε σε αυτό και ο πατέρας του.
Πηγή: ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου