Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

ΚΤΥΠΑ ΕΔΩ ΣΤΑ ΜΠΛΕ ΓΡΑΜΜΑΤΑ. Κοίτα τι κάνει ο κορωνοϊός σε όλο το κόσμο.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ.

Μετά με το «ποντικάκι» κοιτάξτε τι γίνεται σε κάθε χώρα σε όλο τον κόσμο. Η σελίδα ανανεώνεται τακτικά οπότε κοίταζε όσες φορές θέλεις

Λόγω της κατάστασης με τον κορωνοϊό τα άρθρα που ανεβάζουμε στο panelikos.com καθημερινά είναι περισσότερα από πριν. Όλα τα άρθρα μπορείτε να τα διαβάζετε έστω και εάν δεν είναι στην αρχική σελίδα που είσαστε τώρα. Πάρτε το ποντικάκι και πηγαίνετε κάτω δεξιά και πατήστε Παλαιότερες Αναρτήσεις και θα πάτε στην προηγούμενη σελίδα και εάν κάνετε το ίδιο και στην επόμενη σελίδα-σελίδες θα διαβάζετε όλα τα άρθρα. Σας ευχόμαστε ΥΓΕΙΑ, όλα τα άλλα έρχονται μετά.

Σκότωσε τον κορωνοϊό. Και εσύ μπορείς. Πάρε τα μέτρα σου.

Παρασκευή, 15 Δεκεμβρίου 2017

Ο π. Καρλούτσος για το κόστος του Αγίου Νικολάου – Γράφει για προσωρινή παύση των εργασιών


Του Θεοδώρου Καλμούκου Ο υπό κατασκευή ιερός ναός του Αγίου Νικολάου. Φωτογραφία: «Εθνικός Κήρυξ» - Κώστας Μπέη.
ΒΟΣΤΩΝΗ. Ο Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου, Αλέξανδρος Καρλούτσος, εξέδωσε μία «Μηνιαία Ενημέρωση» υπό μορφή φυλλαδίου, γύρω από τον Ναό του Αγίου Νικολάου και του Εθνικού Προσκυνήματος στο Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου της Νέας Υόρκης, με τίτλο «Μετρώντας το κόστος».
Ο π. Αλέξανδρος παραθέτει εξηγήσεις γύρω από τα γεγονότα τα οποία προκάλεσαν την παύση των εργασιών του Ναού του Αγίου Νικολάου, όπως είχε δημοσιεύσει αποκλειστικά  ο «Εθνικός Κήρυκας». Ανέφερε στους αναγνώστες στους αναγνώστες του φυλλαδίου πως η παύση των εργασιών είναι προσωρινή και τους διαβεβαίωσε ότι «δεν θα τους αποκαρδιώσει».
Επίσης, πληροφόρησε τους δωρητές και όσους έχουν συνεισφέρει για τον Αγιο Νικόλαο πως «στις επόμενες εβδομάδες και μήνες θα γίνουν έρευνες για το πώς μεταφέρθηκαν χρηματικά ποσά από τον λογαριασμό του Αγίου Νικολάου» και τόνισε πως «δεν υπάρχει αμφιβολία ότι θα επιστραφούν».
Επέρριψε δε ευθύνες για τις αυξήσεις των εξόδων σ’ εκείνους που έκαναν τις αλλαγές στις «δομές» της κατασκευής. Εγραψε ότι «πρέπει επίσης να κατανοήσουμε πως έγιναν αλλαγές των δομών, καθότι αυτό εκδήλως αύξησε την τιμή του κτιρίου. Καθώς θεσπίζεται ηγεσία γύρω από το έργο θα ξεπεράσουμε τις οικονομικές προκλήσεις και οι δωρεές σας προς το Εθνικό Προσκύνημα θα τιμηθούν πλήρως».
Εγραψε ακόμα, ότι «όπως οι περισσότεροι γνωρίζετε, η ειδίκευσή μου ήταν πάντοτε από τη μεριά του εισοδήματος της εξίσωσης και όχι από την πλευρά των εξόδων».
Ολόκληρη η αναφορά του Καρλούτσου σε μετάφραση του «Ε.Κ.» έχει ως εξής:
«Αγαπητοί φίλοι του Εθνικού Προσκυνήματος του Αγίου Νικολάου, καθώς πολλοί από εσάς γνωρίζετε από το Ανακοινωθέν της Αρχιεπισκοπής της 9ης Δεκεμβρίου 2017 και από άλλα Μέσα Ενημέρωσης, η οικοδομή στο Εθνικό μας Προσκύνημα έχει σταματήσει προσωρινά.
Μπορώ να σας διαβεβαιώσω πως αυτή η αναστολή των εργασιών θα είναι πραγματικά προσωρινή, καθώς η Αρχιεπισκοπή προσπαθεί να κάνει τις αναγκαίες αλλαγές οι οποίες έχουν επηρεάσει όχι μόνο το Προσκύνημα, αλλά τη Θεολογική Σχολή και την καθημερινή της λειτουργία.
Εχω μία βαθιά και σταθερή υπόσχεση όχι μόνο σ’ αυτό το έργο -το οποίο είναι το πιο σημαντικό στην ιστορία της Αρχιεπισκοπής- αλλά επίσης προς εσάς τους δωρητές οι οποίοι έχετε κάνει αυτό το όνειρο πραγματικότητα. Με έχετε εμπιστευθεί με τους πολύτιμους πόρους σας, την εμπιστοσύνη και τη φιλία σας.
Δεν θα σας αποκαρδιώσω. Μόλις πριν μερικές εβδομάδες, ενταφιάσαμε σε τόπο αναπαύσεως έναν από τους μεγάλους ευεργέτες του Αγίου Νικολάου, τον Πήτερ Πάππα τον πρεσβύτερο. Ο Πήτερ και η αγαπημένη του σύζυγος, Κάθι, δεν προέβησαν μόνο σε σημαντική δωρεά προς το Προσκύνημα, αλλά ο Πήτερ έπαιξε σημαντικό ρόλο στη δημιουργία του συστήματος κλιματισμού του ναού, το οποίο εξοικονομεί εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια και είναι το πιο αποτελεσματικό και αθόρυβο σύστημα.
Το πιστεύετε ή όχι, ο Πήτερ έκανε λίγο θόρυβο για να ακουστεί με τη λαμπρή του λύση και ίσως το μάθημα για όλους μας είναι πως η διαδικασία του κτιρίου όφειλε να ήταν περισσότερο ανοικτή και να είχε συμπεριλάβει ένα ευρύτερο αριθμό συμβούλων.
Κατά τις επόμενες εβδομάδες και μήνες, θα γίνουν έρευνες για το πώς χρηματικά ποσά μεταβιβάστηκαν από τον λογαριασμό του Αγίου Νικολάου και δεν υπάρχει αμφιβολία ότι θα επιστραφούν.
Πρέπει επίσης να κατανοήσουμε πως έγιναν οι διαδικασίες γύρω από τις αλλαγές των δομών, καθότι εκδήλως αύξησε την τιμή του κτιρίου. Καθώς θεσπίζεται ηγεσία γύρω από το έργο θα ξεπεράσουμε τις οικονομικές προκλήσεις και οι δωρεές σας προς το Εθνικό Προσκύνημα θα τιμηθούν.
Συνάμα όμως θα ακούσετε πολλούς ψιθυρισμούς κι ακόμα κάποια παραπληροφόρηση. Θέλω όλοι σας να γνωρίζετε ότι η τηλεφωνική μου γραμμή είναι πάντοτε ανοικτή για σας (917- 453-0839), για να απαντήσω σ’ οποιαδήποτε ερώτηση έχετε όσο καλύτερα μπορώ. Οπως οι περισσότεροι γνωρίζετε, η ειδίκευσή μου ήταν πάντοτε από τη μεριά του εισοδήματος της εξίσωσης και όχι από την πλευρά των εξόδων.
Εχω αφιερώσει ολοσχερώς τον εαυτό μου στην εξεύρεση των χρηματικών ποσών για την ολοκλήρωση του Αγίου Νικολάου και είχα εμπιστοσύνη ότι η ιδρυματική δομή θα παρακολουθούσε την πραγματική ανοικοδόμηση. Αν και συγκεντρώσαμε αρκετά χρήματα για να ολοκληρώσουμε τον ναό όπως είχε αρχικά οραματισθεί, δομικές αλλαγές και άλλες τροποποιήσεις έχουν περιπλέξει την κατάσταση, αλλά ήδη έχει ξεκινήσει η διορθωτική εργασία.
Ως Αρχιεπισκοπή έχουμε να κάνομε πολλά για να επαναποκτήσουμε την εμπιστοσύνη στην ηγεσία, για να μην επαληθεύσουμε την ιερή προειδοποίηση του Κυρίου μας:
‘Tις γαρ εξ υμών, θέλων πύργον οικοδομήσαι, ουχί πρώτον καθίσας ψηφίζει την δαπάνην, ει έχει τα προς απαρτισμόν ίνα μήποτε, θέντος αυτού θεμέλιον και μη ισχύσαντος εκτελέσαι, πάντες οι θεωρούντες άρξωνται αυτώ εμπαίζειν, λέγοντες ότι ούτος ο άνθρωπος ήρξατο οικοδομείν και ουκ ίσχυσεν εκτελέσαι;’ (Λουκά 14:28-30)
Μέχρι τις 12 Δεκεμβρίου 2017 οι δωρεές έχουν ως εξής:
Σύνολο υπεσχημένων ποσών μέχρι σήμερα: $48.991.760
Σύνολο συγκεντρωθέντων ποσών μέχρι σήμερα: $37.398.316
Υπόλοιπο από τα υπεσχημένα $11.193.443.
Εν τη Πίστει
π. Αλέξανδρος Καρλούτσος»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου