Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 17 Δεκεμβρίου 2017

Σαμαράς: Τους φτύνουν και αυτοί πανηγυρίζουν γιατί νομίζουν ότι βρέχει

Δευτέρα, 18 Δεκεμβρίου, 2017samarasΕΤΙΚΕΔευτέρα, 18 Δεκεμβρίου, 2017Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση άσκησε ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, από το βήμα του 11ου Συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας.
Ο κ. Σαμαράς αναφέρθηκε στις δύσκολες συνθήκες που αντιμετώπισε η κυβέρνησή του και σχολίασε πως «όσοι ψήφισαν τον ΣΥΡΙΖΑ τότε, σήμερα ντρέπονται»
Αναφερόμενος στη δική του θητεία είπε: «Πήραμε πολύ δύσκολες αποφάσεις – αλλά, παρ' όλα αυτά, κρατήσαμε τις δυνάμεις μας! Μέσα στην πιο δύσκολη διακυβέρνηση που έχει υπάρξει ποτέ, είχαμε την μικρότερη κυβερνητική φθορά - λιγότερο από 2 ποσοστιαίες μονάδες!»
«Οι νέες περικοπές που ψήφισαν, είναι ακόμα μπροστά… », είπε ακόμη ασκώντας κριτική στην κυβέρνηση. «Οι νέοι φόροι που έβαλαν, είναι ακόμα μπροστά… Οι πλειστηριασμοί, είναι ακόμα μπροστά… Η απροθυμία τους να εφαρμόσουν όσα ψήφισαν, είναι μπροστά. Και η κατακραυγή του κόσμου που ξεγέλασαν, είναι παντού γύρω τους και τους στοιχειώνει... Εμείς πρωτοστατήσαμε στα δύσκολα και αντέξαμε στα δυσκολότερα...» συμπλήρωσε.
«Είμαστε υπέρ της Ενωμένης Ευρώπης. Αλλά πρέπει και η ίδια η Ευρώπη να πιστέψει στον εαυτό της, και στην Αλληλεγγύη ανάμεσα στα μέλη της.
Είμαστε υπέρ της ανοικτής κοινωνίας και της ανοικτής οικονομίας. Αλλά δεν είμαστε "ξέφραγο αμπέλι"! Έχουμε σύνορα και πρέπει να τα φυλάμε. Όπως κάνουν όλοι οι εταίροι μας. Κι όπως αποδείξαμε στα δυόμιση χρόνια της διακυβέρνησής μας, μπορούμε να φρουρήσουμε τα σύνορά μας! Που είναι και σύνορα της Ευρώπης...», είπε μεταξύ άλλων ο κ. Σαμαράς.
«Είμαστε Φιλελεύθεροι γιατί πιστεύουμε στη δύναμη του Έλληνα επιχειρηματία, μικρού και μεγάλου. Κι είμαστε Συντηρητικοί γιατί πασχίζουμε να συντηρήσουμε τη Δημοκρατία στον τόπο που τη γέννησε και να κρατήσουμε όρθια τη Μεσαία Τάξη, που οι Αριστεροί τη συνθλίβουν…» ανέφερε ο πρώην πρωθυπουργός και προσέθεσε «Είμαστε Φιλελεύθεροι και Συντηρητικοί, κι έχουμε την υποχρέωση να εξαλείψουμε το "κόκκινο παρακράτος" της ανομίας, τα τάγματα εφόδου, τους "Ρουβίκωνες", την τρομοκρατία και τη βία μέσα στα Πανεπιστήμια και τα "άβατα" - στα Εξάρχεια και παντού.»
Συνεχίζοντας σε αυστηρό τόνο την κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ, ο πρώην πρωθυπουργός τόνισε:«Στα δυόμιση χρόνια του ΣΥΡΙΖΑ αποκαλύφθηκε πως αυτοί είναι οι οπισθοδρομικοί! Αυτοί που προσπαθούν να διασώσουν το παλιό... Αυτοί που στήνουν το πελατειακό κράτος και τον κρατισμό.
Αυτοί είναι και οι ανάλγητοι! Αυτοί που έβαλαν αχρείαστους νέους φόρους και επέβαλαν αχρείαστες νέες περικοπές, παντού! Αυτό τους απαντάμε: Εσείς είστε οι οπισθοδρομικοί και οι ανάλγητοι!
Δεν χρειάζεται να απολογούμαστε. Είναι λάθος να απολογούμαστε. Είναι εκείνοι που πρέπει να απολογούνται. Για τα λάθη τους, για τα ψέματά τους, για τα εγκλήματά τους. Είμαστε Κεντροδεξιοί, γιατί εμπνεόμαστε από τις καλύτερες παραδόσεις της Δεξιάς και του Κέντρου. Τελεία και παύλα!»
Στον ίδιο τόνο ο κ. Σαμαράς είπε πως «Είναι εκείνοι που πρέπει να απολογούνται... Και δεν είμαστε το ίδιο με αυτούς... Ο ΣΥΡΙΖΑ έφερε το ψέμα ως «πολιτικό πλεονέκτημα», έφερε την εκδικητικότητα ως κομματική γραμμή, έφερε την απάτη ως υπέρτατη «Πολιτική», και την απαξίωση της χώρας, ως ιδεολογική υποχρέωση. Σίγουρα δεν είμαστε το ίδιο...»
Σχολιάζοντας την επίσκεψη Ερντογάν είπε:«Κατά την εδώ επίσκεψη του, ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ερντογάν είπε πράγματα που τα πίστευε από πάντα, αλλά ποτέ στο παρελθόν, δεν τόλμησε να τα θέσει σε συναντήσεις κορυφής. Τώρα τα έθεσε, γιατί τώρα του δώσαν την ευκαιρία... Ούτε στον Κώστα Καραμανλή, ούτε σε μένα είχε διανοηθεί ποτέ να μιλήσει για «αλλαγή της Συνθήκης της Λωζάνης». Τώρα τα είπε αυτά! Σίγουρα δεν είμαστε το ίδιο...»

Παράλληλα, σχετικά με τη συμφωνία με τη Σαουδική Αραβία σχολίασε: «Οι μεσάζοντες στις αμυντικές προμήθειες έχουν καταργηθεί εδώ και πολλά χρόνια. Σήμερα ποντικοί-μεσάζοντες χορεύουν αγκαλιά με βλήματα. Σίγουρα δεν είμαστε το ίδιο... »
Σχολιάσε ακόμη : «Εμείς δεν έχουμε ψευδαισθήσεις και αυταπάτες. Ούτε γλύφουμε σήμερα εκεί που φτύναμε. Σίγουρα δεν είμαστε το ίδιο… Ήλθε ο κ. Βούτσης προχθές και μας είπε, ούτε λίγο ούτε πολύ, πως το 2015 μας έριξαν, λέει, οι ξένοι δανειστές! Δεν τα θυμάται καλά... Αυτοί που αρνήθηκαν να εκλέξουν Πρόεδρο Δημοκρατίας μας έριξαν! Από μέσα από την Ελλάδα!»
«Και τι ακριβώς, μας λέει σήμερα ο κ. Βούτσης; Ότι τους έβαλαν... οι ξένοι να μας ρίξουν; Ή ότι έπαιξε τότε ο ΣΥΡΙΖΑ το παιγνίδι των «ξένων», χωρίς να το πάρει χαμπάρι; Τι θέλει να μας πει δηλαδή; Ομολογεί ότι υπήρξαν οι ίδιοι... "γερμανοτσολιάδες", παίζοντας το παιγνίδι των ξένων; Ή ομολογεί ότι αποδείχθηκαν απλώς οι χρήσιμοι ηλίθιοι, γιατί δεν κατάλαβαν τι έκαναν τότε;
Στην πραγματικότητα, απλώς τα έχουν χαμένα... Ψευδαισθήσεις είχαν και αυταπάτες έχουν ακόμα. Κι ας εξηγήσουμε, επί τέλους, γιατί τους λένε «μπράβο» οι ξένοι;
Άλλωστε, οι ίδιοι τους το έχουν εξηγήσει: Τους λένε «μπράβο», γιατί διορθώνουν τα εγκλήματα τύπου Βαρουφάκη που έκαναν το πρώτο εξάμηνο της διακυβέρνησής τους. Τους λένε «μπράβο» για την... κολοτούμπα που έκαναν! Παίρνουν και διεθνή βραβεία για την τεράστια κολοτούμπα τους! Τους φτύνουν - κι αυτοί πανηγυρίζουν γιατί νομίζουν ότι... βρέχει!
Αλλά οι ίδιοι ξένοι, τους έχουν πει πολλές φορές μέχρι σήμερα, ότι το 2014 η Ελλάδα έβγαινε από τα μνημόνια. Ενώ τώρα θα παραμείνει σε αυστηρή εποπτεία για πολλά χρόνια. Οι ίδιοι ξένοι τους έχουν πει ότι το Ελληνικό χρέος βρισκόταν στα τέλη του 2014 "σε τροχιά βιωσιμότητας". Ενώ τώρα πια, δεν είναι βιώσιμο... Κι οι ίδιοι οι ξένοι, τώρα που μιλάμε, εκφράζουν τις πιο ζωηρές ανησυχίες γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ ψηφίζει μέτρα, αλλά δεν τα εφαρμόζει! Ψηφίζει αποκρατικοποιήσεις, που ως χθες τις κατήγγελλε, αλλά εξακολουθεί να τις μπλοκάρει. Κι η αλήθεια φαίνεται τώρα, μέσα κι έξω από τη χώρα:
Εμείς βγάζαμε τη χώρα από την κρίση και από τα μνημόνια, χωρίς να τη δέσουμε χειροπόδαρα.»
Ο κ. Σαμάρας είπε επίσης ότι :«Ο ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύτηκε για πρόσθετη λιτότητα ως το 2022, για πρωτογενή πλεονάσματα ως το 2060, υποθήκευσε τη δημόσια περιουσία για 99 χρόνια, και μάλιστα σε Υπερ-ταμείο με ξένη διοίκηση, και έδεσε τη χώρα! Την έδεσε - αλλά... χωρίς να την βγάλει από την αυστηρή εποπτεία και τα μνημόνια!
Και το πιο σημαντικό: Ο κόσμος ολόκληρος, εκτός Ελλάδος, σήμερα μετακινείται σε θέσεις πιο φιλελεύθερες και πιο συντηρητικές ταυτόχρονα. Πιο φιλελεύθερες, στις μεταρρυθμίσεις που δημιουργούν ανταγωνιστικότητα και χτυπούν τον κρατισμό. Αλλά και πιο συντηρητικές ταυτόχρονα, σε ό,τι αφορά την Ασφάλεια, το Νόμο και την Τάξη, το κλείσιμο των εξωτερικών συνόρων και την αντιμετώπιση των κυμάτων λαθρομετανάστευσης.
Όταν σφράγιζα τα σύνορα της χώρας και άνοιγα την "Αμυγδαλέζα", κάποιοι στην Ευρώπη μου γκρίνιαζαν τότε… Τώρα που ήρθε ο ΣΥΡΙΖΑ και άνοιξε τα σύνορα να περάσουν εκατομμύρια λαθρομετανάστες - που μας τους εμφάνιζαν αρχικά ως πρόσφυγες - πολλοί στην Ευρώπη διαμαρτύρονται, και μας ζητούν να φυλάξουμε τα σύνορά μας. Είναι οι ίδιοι, που γκρίνιαζαν προηγουμένως - όταν εμείς τα φυλάγαμε αποτελεσματικά...
Και σήμερα διαπιστώνουν, πως μπροστά στην Κόλαση που επικρατεί στα hot spots, η Αμυγδαλέζα ήταν... "Ξενοδοχείο Πολυτελείας"! Τώρα το κατάλαβαν κι εκείνοι. Μόνον ο ΣΥΡΙΖΑ δεν το κατάλαβε ακόμα...»
Ο κ. Σαμαράς τέλος έστειλε μήνυμα ενότητας εντός της παράταξης, λέγοντας πως «είμαστε σήμερα εδώ, πιο αισιόδοξοι από ποτέ, πιο ενωμένοι από ποτέ, πιο έτοιμοι από ποτέ, συσπειρωμένοι γύρω από τον Πρόεδρό μας, τον Κυριάκο Μητσοτάκη.»
«Ελπίδα για Ανάπτυξη! Για Δικαιοσύνη! Για Αξιοπρέπεια! Για μιαν Ελλάδα υπερήφανη, όπως της αξίζει... Αυτές είναι οι υποθήκες και οι αξίες της Παράταξής μας...
Με αυτές θα νικήσουμε! Με αυτές θα τελειώσουμε οριστικά την κρίση. Με αυτές θα εξαλείψουμε την απογοήτευση, την κατήφεια, τη μιζέρια... Με αυτές θα αναγεννηθεί η Ελλάδα!», είπε τέλος, ο κ. Σαμαράς.
Πηγή: ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου