Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 17 Δεκεμβρίου 2017

Ο πρόεδρος της Θεολογικής Σχολής δεν είναι έτοιμος να μιλήσει για τίποτε


Του Θεοδώρου Καλμούκου


Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Γέρων κ. Δημήτριος με τον π. Χριστόφορο Μητρόπουλου την ημέρα της εγκαθίδρυσης του στην προεδρία της Θεολογικής Σχολής τον Οκτώβριο του 2015. Φωτογραφία αρχείου: «Ε.Κ.» - Θεόδωρος Καλμούκος.
ΒΟΣΤΩΝΗ. Ο πρόεδρος του Ελληνικού Κολεγίου και της Θεολογικής Σχολής του Τιμίου Σταυρού, πρωτοπρεσβύτερος Χριστόφορος Μητρόπουλος, σε τηλεφωνική του συνέντευξη στον «Εθνικό Κήρυκα» διαψεύδει την είδηση που είχε κυκλοφορήσει ευρέως ότι παραιτήθηκε ο κοσμήτορας της Θεολογικής Σχολής κ. Δημήτρης Σκέδρος.
Αρνήθηκε συνάμα να πει εάν τυγχάνει υπό παραίτηση, κάτι το οποίο ο ίδιος ο κ. Σκέδρος είχε αναφέρει ως πρόθεσή του στη Σύγκλητο των καθηγητών της Σχολής, όπως πληροφορήθηκε εγκύρως ο «Εθνικός Κήρυκας». Ο κ. Σκέδρος διορίστηκε στην κοσμητεία της Σχολής τον Μάιο του 2014.
Επίσης, ο π. Μητρόπουλος εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του όσον αφορά την πρόσφατη αποκάλυψη του «Ε.Κ.» για την απόρρητη έκθεση του προέδρου της επιτροπής εγγραφών κ. Δημήτρη Παπακώστα. Ο ίδιος ωστόσο αρνήθηκε να πληροφορήσει την Ομογένεια για τα οικονομικά θέματα της Σχολής και το ύψος του ελλείμματός της, το οποίο τον Ιούνιο, σύμφωνα με την επιστολή του Παπακώστα, θα ανέλθει στα 3,3 εκατομμύρια δολάρια.

Ο κοσμήτορας της Θεολογικής Σχολής Δρ. Τζέιμς Σκέδρος κατά τις εκδηλώσεις αποφοίτησης τον Μάιο του 2014. Φωτογραφία: Εθνικός Κήρυκας-Θεόδωρος Καλμούκος.

Επίσης, αρνήθηκε να αναφερθεί εάν τελικά θα ανεγερθεί ή όχι το καινούργιο κτίριο της Φοιτητικής Λέσχης (Student Union) καθότι οι συγγενείς του κεντρικού δωρητή ο οποίος είχε υποσχεθεί δωρεά ύψους $7,0 εκατομμυρίων δεν θα την καταβάλλουν, ενώ δεν υπάρχει τίποτε εγγράφως. Αναφορικά με την επίσκεψη του Αρχιεπισκόπου στη Σχολή το εσπέρας της Πέμπτης 14 Δεκεμβρίου, είπε ότι ήταν για την τακτική συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής.
Ολόκληρη η συνέντευξη με τον π. Χριστόφορο Μητρόπουλου έχει ως εξής:
«Εθνικός Κήρυκας»: π. Χριστόφορε είναι δυνατόν να μας λέγατε γιατί παραιτήθηκε ο Δρ. Τζέιμς Σκέδρος από την κοσμητεία;
π. Μητρόπουλος: Γελώ διότι μερικοί άνθρωποι αρέσκονται να ζουν μέσα σ’ έναν κόσμο ο οποίος δεν υπάρχει. Δεν έχει παραιτηθεί ο Δρ. Σκέδρος, αυτά είναι όνειρα. Δεν ξέρω από πού βγαίνουν αυτά τα πράγματα.
«Ε.Κ.»: Θα παραιτηθεί στο εγγύς μέλλον;
π. Μητρόπουλος: Αυτό είναι μεταξύ του ιδίου και της Σχολής, δεν είναι κάτι για την πληροφόρηση του κοινού και δεν είναι κάτι το οποίο μπορεί να συζητηθεί στον Τύπο. Εχει συμβόλαιο με τη Σχολή, είναι ένας από τους καθηγητές της και είναι ο κοσμήτωρ μας, αυτό είναι όλο. Δεν υπάρχει αναζήτηση για αντικατάστασή του, δεν υπάρχει τίποτε. Δεν ξέρω πού τα βρίσκουν κάποιοι άνθρωποι αυτά για την παραίτησή του.
«Ε.Κ.»: Θα σχολιάζατε την επιστολή του κ. Δημήτρη Παπακώστα, προέδρου της επιτροπής εγγραφών;
π. Μητρόπουλος: Οταν είμαι έτοιμος, θα το κάνω.
«Ε.Κ.»: Γιατί δεν είσθε έτοιμος;
π. Μητρόπουλος: Οχι τώρα. Δεν υπάρχει λόγος να απαντήσω. Αισθανθήκατε την ανάγκη να το δημοσιεύσετε και το δημοσιεύσατε.
«Ε.Κ.»: Τι έγινε χτες που ήλθε ο Αρχιεπίσκοπος στη Σχολή; Γιατί ήλθε;
π. Μητρόπουλος: Είχαμε την κανονική προγραμματισμένη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής, αυτό ήταν όλο.
«Ε.Κ.»: Δεν θα θέλατε να μας πείτε κάτι από τη συνεδρίαση;
π. Μητρόπουλος: Οχι τώρα, όχι.
«Ε.Κ.»: Τι γίνεται με το κτίριο της Φοιτητικής Λέσχης, θα το κτίσετε ή όχι;
π. Μητρόπουλος: Το έχουμε συζητήσει αυτό το θέμα την προηγούμενη φορά.
«Ε.Κ.»: Ηταν πριν μερικούς μήνες, κάνετέ μας μία ενημέρωση.
π. Μητρόπουλος: Θα το κάνω όταν είμαι έτοιμος.
«Ε.Κ.»: Τι γίνεται με τα οικονομικά της Σχολής; Πόσο είναι το έλλειμμα;
π. Μητρόπουλος: Και πάλι θα σας πω και γι’ αυτό όταν είμαι έτοιμος. Κάποιοι άνθρωποι αρέσκονται να πετούν πράγματα εκεί έξω, να πετούν αριθμούς που είναι καταπληκτικά. Είναι κάτι σαν ξέφρενη τροφοδοσία. Λες ένα πράγμα και γίνεται σαν μακριά ουρά του αλόγου, πολύ λυπηρό.
«Ε.Κ.»: Μας λέτε, δηλαδή, πως ο κ. Δημήτρης Παπακώστας είναι λάθος;
π. Μητρόπουλος: Δεν σας λέγω αυτό. Δεν σας λέγω ούτε ότι είναι σωστός, ούτε ότι είναι λάθος. Αυτά είναι θέματα τα οποία αντιμετωπίζονται μέσα στο Ιδρυμα. Δεν λύνεις τα θέματα μέσω της δημοσίευσής τους στον Τύπο και δεν πετάς σκέψεις εκεί έξω οι οποίες δεν είναι πλήρως ενήμερες.
«Ε.Κ.»: Θέλετε να μας πείτε ότι ο κ. Παπακώστας, πρόεδρος της Επιτροπής Εγγραφών δεν ήξερε τι έλεγε στην επιστολή του;
π. Μητρόπουλος: Δεν το είπα ποτέ αυτό. Βάζετε λόγια στο στόμα μου.
«Ε.Κ.»: Τι υπονοήσατε;
π. Μητρόπουλος: Αυτό που είπα είναι ότι όλα τα θέματα που αφορούν τη Σχολή αντιμετωπίζονται μέσα στη Σχολή, δεν αντιμετωπίζονται στον Τύπο. Κι αυτό είναι το δικαίωμα κάθε Σχολείου, το οποίο δεν μοιράζεται απόρρητες πληροφορίες οι οποίες αφορούν το Σχολείο. Το Σχολείο εργάζεται καθημερινά πολύ σκληρά για να προσφέρουν στους πιστούς της Αμερικής ένα Κολέγιο και μία Θεολογική Σχολή.
«Ε.Κ.»: Είναι καθήκον του «Εθνικού Κήρυκα» να πληροφορεί την Ελληνοαμερικανική Κοινότητα η οποία υποστηρίζει οικονομικώς τη Θεολογική Σχολή.
Πηγή: ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου