Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 3 Δεκεμβρίου 2017

Χαμός σε πτήση Σύρο – Αθήνα: Έβγαλαν εισιτήριο και έφτασαν λιγότεροι και χωρίς αποσκευές


Κυριακή, 3 Δεκεμβρίου, 2017

Μια απίστευτη διπλή περιπέτεια που κατέληξε σε εντάσεις, έζησαν οι επιβάτες πτήσης της SKY EXPRESS από την Σύρο με προορισμό την Αθήνα.
Όλα ξεκίνησαν το μεσημέρι της Παρασκευής και συγκεκριμένα στις 14:05 οπότε και ήταν προγραμματισμένο να απογειωθεί το αεροπλάνο στο οποίο μεταξύ άλλων είχαν προγραμματίσει να ταξιδέψουν περίπου 35 επιβάτες.
Η μέρα δεν άρχισε με τους καλύτερους οιωνούς καθώς οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν με τους ισχυρούς νοτιάδες,  ήταν μόνο η αρχή, με τους επιβάτες να μένουν απαρηγόρητοι στο αεροδρόμιο περιμένοντας 1,5 περίπου ώρα στο αεροδρόμιο της Σύρου.
Το τραγελαφικό της υπόθεσης δεν ήταν απλά μια καθυστέρηση. Σύμφωνα με τους επιβάτες την στιγμή που έφτασε η ώρα να κάνουν check in τους ενημέρωσαν ότι υπάρχει κάποιο πρόβλημα με το βάρος και πρέπει να βρεθούν τρεις εθελοντές άντρες ή τέσσερις γυναίκες για να μείνουν πίσω και να φύγουν την επόμενη μέρα γιατί δεν μπορούσε να γίνει η πτήση.
Όπως γίνεται αντιληπτό αυτό προκάλεσε έντονες αντιδράσεις, καθώς για να φτάσουν οι επιβάτες να ταξιδέψουν με το αεροπλάνο σίγουρα θα είχαν ένα παραπάνω λόγο να φτάσουν πιο άμεσα στο προορισμό τους.
Σε περίπτωση που κανείς δεν θα έκανε… πίσω σε αυτή την πρόταση της εταιρείας θα αναγκαζόντουσαν οι υπάλληλοι του αεροδρομίου να ακολουθήσουν το γράμμα του νόμου και να προηγηθούν επιβάτες με παιδιά, ευπαθείς ομάδες κλπ. Τελικά μετά από πολλές συζητήσεις, βρέθηκαν τέσσερις άνθρωποι που δέχτηκαν να αλλάξουν πτήση και να αναχωρήσουν την επόμενη μέρα.
Ωστόσο θα πρέπει να σημειωθεί ότι στη πτήση ταξίδεψαν 30 επιβάτες και όπως αντιλαμβάνεστε στο αεροσκάφος υπήρχαν δεκάδες κενές θέσεις, κάτι που σημαίνει ότι σε περίπτωση που ο αριθμός των επιβατών ήταν μεγαλύτερος ή στο αεροσκάφος υπήρχαν 50 επιβάτες, ο αριθμός των «εθελοντών» θα ήταν μεγαλύτερος!

Ταλαιπωρία και στο Ελ. Βενιζέλος

Η ταλαιπωρία των επιβατών, όμως, όπως αποδείχθηκε δεν είχε τελειώσει και μάλιστα επαναλήφθηκε μόλις το αεροσκάφος έφτασε το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος.
Το μόνο που άλλαξε ήταν το αεροδρόμιο και το μέρος!  Κι αυτό γιατί η εταιρεία επέλεξε χωρίς να ενημερώσει τους επιβάτες να τους στείλει στο Ελευθέριος Βενιζέλος χωρίς τις αποσκευές τους!
Την ώρα λοιπόν που νόμιζαν ότι δόθηκε τέλος στη ταλαιπωρία τους, ενημερώθηκαν ότι οι αποσκευές τους, δεν ταξίδεψαν με το αεροσκάφος αλλά με το πλοίο  της γραμμής, το οποίο αναχώρησε περίπου μια ώρα αργότερα από την  ώρα που αναχώρησε το αεροσκάφος από την Σύρο και το οποίο θα έφτανε στις 21:00 στο λιμάνι του Πειραιά, με αποτέλεσμα; Καμία αποσκευή να μην ήταν στην Αθήνα και τους επιβάτες να μένουν με το τσουχτερό εισιτήριο στο… χέρι!

Αγωνία για τις αποσκευές

Οι στιγμές που ακολούθησαν ήταν επικές και κωμικοτραγικές. Όπως ήταν φυσικό η εξέλιξη αυτή προκάλεσε την οργή και τον εκνευρισμό, μέχρι του σημείου της αδιαθεσίας ορισμένων επιβατών της πτήσης.
Η εταιρεία τους ενημέρωσε ότι θα αναλάβει να τους παραδώσει τις βαλίτσες την επομένη μέρα ωστόσο οι επιβάτες της πτήσης είχαν διαφορετική άποψη  καθώς μετά απ όλα αυτά σύμφωνα με τα όσα μας δήλωσαν η εμπιστοσύνη τους προς την εταιρεία είχε χαθεί…
«Μετά από τον πανικό στο αεροδρόμιο, καταφέραμε να πάρουμε τις βαλίτσες μας από το πλοίο το βράδυ ενώ η εταιρεία είχε μια απαράδεκτη συμπεριφορά. Επιβάτες με ανταπόκριση για αλλού ταξίδεψαν χωρίς βαλίτσες. Φτάσαμε στο Πειραιά και είδαμε τα πράγμα μας στο πλοίο χωρίς φορτωτική μαζεμένα σε μία γωνία και το μόνο που έκανε η εταιρεία να στείλει κάποιον υπάλληλο να καταγράψει τις αποσκευές» δήλωσε στο Cyclades24 μια επιβάτης της.
Σύμφωνα με πληροφορίες, αρκετοί  επιβάτες θα διαπραγματευθούν την αποζημίωσή τους για τη διπλή αυτή ταλαιπωρία που υπέστησαν μέσα σε λίγες ώρες και για τον τρόπο με τον οποίο τους αντιμετώπισε η εταιρεία, ενώ περιμένουν τους υπευθύνους να ζητήσουν δημόσια συγγνώμη.
Πηγή: news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου