Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Read this blog: www.paneliakos.com in every language.

Click on the left where it says “Τranslate”, “Επιλογή γλώσσας”

Με ένα κλικ με το “ποντικάκι” και η ιστοσελίδα μας www.paneliakos.com μεταφράζετε σε όλες τις γλώσσες.

Αριστερά, που λέει Translate, Select Language και όλη η ιστοσελίδα μπορεί να διαβαστεί σε άλλες γλώσσες.

Τώρα μπορούν να διαβάζουν την ιστοσελίδα μας www.paneliakos.com και συγγενείς σας, φίλοι σας, που δεν ξέρουν καλά την Ελληνική.

------

Για περισσότερες ειδήσεις πήγαινε κάτω στο τέλος της σελίδας

και κάνε “κλικ” στο “Παλαιότερες αναρτήσεις”

Σάββατο, 16 Δεκεμβρίου 2017

Γαβρόγλου: Να ανοίξει η συζήτηση για εκλογή μουφτή υπό προϋποθέσεις


Το ζήτημα της εκλογής μουφτή από τα μέλη της μουσουλμανικής μειονότητας ανοίγει η κυβέρνηση μέσω του υπουργού Παιδείας, Κώστα Γαβρόγλου, ενόψει και της ψήφισης του νομοσχεδίου για την προαιρετική εφαρμογή της Σαρία.
Το ζήτημα της εκλογής μουφτή από τα μέλη της μουσουλμανικής μειονότητας ανοίγει η κυβέρνηση μέσω του υπουργού Παιδείας, Κώστα Γαβρόγλου, ενόψει και της ψήφισης του νομοσχεδίου για την προαιρετική εφαρμογή της Σαρία.
Σάββατο, 16 Δεκεμβρίου, 2017«Θα πρέπει να αρχίσει μια πολύ σοβαρή συζήτηση, με την ίδια τη μειονότητα ως προς το θέμα της ορθολογικοποίησης της εκλογής μουφτήδων» τονίζει ο κ. Γαβρόγλου σε συνέντευξή του σε εκπομπή του Καναλιού της Βουλής («Τι λέει ο νόμος») η οποία θα προβληθεί απόψε στις 21:00. Αναφέρει, μάλιστα, ότι οφείλουμε να εξαντλήσουμε κάθε δυνατότητα που υπάρχει για συζητήσεις ως προς τον «προσδιορισμό του εκλεκτορικού σώματος». «Τον Πατριάρχη δεν τον εκλέγει η ρωμαίικη κοινότητα στην πόλη, δεν τον εκλέγουν καν ιερείς, τον εκλέγουν τα μέλη της Ιεράς Συνόδου. Άρα υπάρχει πάντα στην εκλογή των θρησκευτικών ηγετών, ένα ειδικό εκλεκτορικό σώμα» σημειώνει ο υπουργός τασσόμενος ξεκάθαρα υπέρ εκλεκτορικού σώματος.
Τοποθετούμενος μάλιστα στο θέμα του συζητούμενου νομοσχεδίου για τη Σαρία ο κ. Γαβρόγλου διευκρινίζει ότι μετά τη ψήφιση της νομοθετικής πρωτοβουλίας θα εκδοθεί προεδρικό διάταγμα, με το οποίο θα ορίζονται οι δικονομικές αρμοδιότητες του μουφτή. Στη συνέχεια θα συσταθεί επιστημονική επιτροπή, από νομικούς και ειδικούς επί του Ισλαμικού δικαίου.
Πηγή: NEWS247

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου