Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com


Σάββατο, 16 Δεκεμβρίου 2017

Γαβρόγλου: Να ανοίξει η συζήτηση για εκλογή μουφτή υπό προϋποθέσεις


Το ζήτημα της εκλογής μουφτή από τα μέλη της μουσουλμανικής μειονότητας ανοίγει η κυβέρνηση μέσω του υπουργού Παιδείας, Κώστα Γαβρόγλου, ενόψει και της ψήφισης του νομοσχεδίου για την προαιρετική εφαρμογή της Σαρία.
Το ζήτημα της εκλογής μουφτή από τα μέλη της μουσουλμανικής μειονότητας ανοίγει η κυβέρνηση μέσω του υπουργού Παιδείας, Κώστα Γαβρόγλου, ενόψει και της ψήφισης του νομοσχεδίου για την προαιρετική εφαρμογή της Σαρία.
Σάββατο, 16 Δεκεμβρίου, 2017«Θα πρέπει να αρχίσει μια πολύ σοβαρή συζήτηση, με την ίδια τη μειονότητα ως προς το θέμα της ορθολογικοποίησης της εκλογής μουφτήδων» τονίζει ο κ. Γαβρόγλου σε συνέντευξή του σε εκπομπή του Καναλιού της Βουλής («Τι λέει ο νόμος») η οποία θα προβληθεί απόψε στις 21:00. Αναφέρει, μάλιστα, ότι οφείλουμε να εξαντλήσουμε κάθε δυνατότητα που υπάρχει για συζητήσεις ως προς τον «προσδιορισμό του εκλεκτορικού σώματος». «Τον Πατριάρχη δεν τον εκλέγει η ρωμαίικη κοινότητα στην πόλη, δεν τον εκλέγουν καν ιερείς, τον εκλέγουν τα μέλη της Ιεράς Συνόδου. Άρα υπάρχει πάντα στην εκλογή των θρησκευτικών ηγετών, ένα ειδικό εκλεκτορικό σώμα» σημειώνει ο υπουργός τασσόμενος ξεκάθαρα υπέρ εκλεκτορικού σώματος.
Τοποθετούμενος μάλιστα στο θέμα του συζητούμενου νομοσχεδίου για τη Σαρία ο κ. Γαβρόγλου διευκρινίζει ότι μετά τη ψήφιση της νομοθετικής πρωτοβουλίας θα εκδοθεί προεδρικό διάταγμα, με το οποίο θα ορίζονται οι δικονομικές αρμοδιότητες του μουφτή. Στη συνέχεια θα συσταθεί επιστημονική επιτροπή, από νομικούς και ειδικούς επί του Ισλαμικού δικαίου.
Πηγή: NEWS247

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου