Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

ΚΤΥΠΑ ΕΔΩ ΣΤΑ ΜΠΛΕ ΓΡΑΜΜΑΤΑ. Κοίτα τι κάνει ο κορωνοϊός σε όλο το κόσμο.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ.

Μετά με το «ποντικάκι» κοιτάξτε τι γίνεται σε κάθε χώρα σε όλο τον κόσμο. Η σελίδα ανανεώνεται τακτικά οπότε κοίταζε όσες φορές θέλεις

Λόγω της κατάστασης με τον κορωνοϊό τα άρθρα που ανεβάζουμε στο panelikos.com καθημερινά είναι περισσότερα από πριν. Όλα τα άρθρα μπορείτε να τα διαβάζετε έστω και εάν δεν είναι στην αρχική σελίδα που είσαστε τώρα. Πάρτε το ποντικάκι και πηγαίνετε κάτω δεξιά και πατήστε Παλαιότερες Αναρτήσεις και θα πάτε στην προηγούμενη σελίδα και εάν κάνετε το ίδιο και στην επόμενη σελίδα-σελίδες θα διαβάζετε όλα τα άρθρα. Σας ευχόμαστε ΥΓΕΙΑ, όλα τα άλλα έρχονται μετά.

Σκότωσε τον κορωνοϊό. Και εσύ μπορείς. Πάρε τα μέτρα σου.

Παρασκευή, 15 Δεκεμβρίου 2017

Δίβρη: Βράχος αποκολλήθηκε και κατέληξε στη μέση του δρόμου

Από θαύμα δεν υπήρξαν τραυματίες
Παρασκευή, 15 Δεκεμβρίου, 2017
Τύχη… βουνό, είχε ο αντιδήμαρχος Δ.Ε Λαμπείας Βασίλης Αρβανίτης, αφού κατάφερε να σταματήσει το αυτοκίνητό του λίγα μόλις μέτρα από τον βράχο που αποκολλήθηκε από το βουνό και κατέληξε στο μέσο του δρόμου, την ώρα που διερχόταν από σημείο. Το ίδιο τυχεροί ήταν και οι μαθητές που επέστρεφαν στα σπίτια τους από το σχολείο – με το σχολικό λεωφορείο – αλλά και οι επιβάτες των δυο οχημάτων που πέρασαν μόλις λίγα λεπτά πριν την πτώση του βράχου.
Το περιστατικό συνέβη γύρω στις 2:00 χθες το μεσημέρι, στο τμήμα του δρόμου Δίβρη – Τριπόταμα της Ε.Ο 111, στο ύψος της «Βρύσης Κοσμόπουλου». Η αυξημένη προσοχή του κ.Αρβανίτη που γνωρίζει ότι η πτώση πετρών και βράχων είναι συχνό φαινόμενο, αποδείχθηκε σωτήρια για τον ίδιο, αφού είδε από μακριά την αποκόλληση και την πτώση του βράχου και κατάφερε να ακινητοποιήσει το αυτοκίνητό του. Ο τεραστίων διαστάσεων βράχος – το βάρος του οποίου υπολογίζεται ότι ξεπερνά τους 5 τόνους – σταμάτησε στο μέσο του δρόμου και από καθαρή τύχη δεν σημειώθηκε ατύχημα, αφού η κίνηση στο συγκεκριμένο τμήμα του δρόμου – ειδικά τις μεσημβρινές ώρες – είναι αυξημένη. «Είδα τον βράχο να πέφτει και κατάφερα να σταματήσω. Μπροστά από εμένα, είχε περάσει το σχολικό λεωφορείο μεταφέροντας τους μαθητές στα σπίτια τους από το σχολείο, ενώ από το ρεύμα κυκλοφορίας που κατέληξε ο βράχος, είχαν μόλις  περάσει δυο Ι.Χ» εξήγησε στην εφημ. «Πατρίς» ο κ.Αρβανίτης.
Διεκόπη η κυκλοφορία
Η κυκλοφορία στο σημείο διεκόπη, για μισή περίπου ώρα, όσο διήρκησε και η διαδικασία απομάκρυνσης του βράχου και ο καθαρισμός του δρόμου, με τη συνδρομή ιδιώτη εργολάβου με JCB, που ειδοποιήθηκε από τον κ.Αρβανίτη και έφτασε άμεσα στο σημείο.
Ανάγκη συντήρησης
Το χθεσινό περιστατικό, καταδεικνύει την ανάγκη συντήρησης του δρόμου και λήψης μέτρων για την προστασία των διερχόμενων οδηγών και δη των επισκεπτών που δεν γνωρίζουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η περιοχή. «Έχει γίνει συντήρηση του δρόμου προ 2ετίας από την Περιφέρεια, αλλά το φαινόμενο της πτώσης βράχων είναι συχνό και πρέπει να ληφθούν μέτρα», εξηγεί ο κ.Αρβανίτης, σημειώνοντας επίσης πως έχει ενημερώσει και εγγράφως την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας για τα προβλήματα του δρόμου και τις παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν (συρματοδεσίες, προστατευτικές μπάρες, διαγραμμίσεις, φωτισμός, καθαρισμός ρείθρων κ.α) προκειμένου να προφυλαχθούν όχι μόνο οι κάτοικοι που διέρχονται καθημερινά από το σημείο αλλά και οι επισκέπτες που δεν γνωρίζουν τους κινδύνους του δρόμου και της περιοχής.
Πηγή: ΠΑΤΡΙΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου