Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Συμπληρώνουμε 10 χρόνια – 10 years paneliakos.com

Στις 19 Δεκεμβρίου η ιστοσελίδα μας συμπληρώνει 10 χρόνια. Κοντά ένα εκατομμύριο εξακόσιες χιλιάδες (1,600,000) έχουν μπει στην ιστοσελίδα μας.

Σας ευχαριστούμε για την συντροφιά σας και την συμπαράσταση. Τις ευχές σας και τα μηνύματα μπορείτε να τα στέλνετε στην ηλεκτρονική διεύθυνση paneliakos@aol.com.

Μη ξεχνάτε, για παράπονα… η προθεσμία τελείωσε χθες.

ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ & ΕΥΤΥΧΕΣ ΤΟ 2020

Παρασκευή, 15 Δεκεμβρίου 2017

Αμφίπολη: Ξαφνική… κινητικότητα γύρω από τον αρχαιολογικό χώρο


Παρασκευή, 15 Δεκεμβρίου, 2017

Ο περίφημος αρχαιολογικός χώρος στην Αμφίπολη κάπως αιφνιδιαστικά μπαίνει και πάλι στο επίκεντρο. Πολλούς μήνες την αποκάλυψη του περίφημου τάφου και ενώ τα φώτα της δημοσιότητας είχαν αρχίσει να σβήνουν, κάτι άρχισε να κινείται.

Η είδηση έρχεται απ’ το πρόγραμμα Intereg Ελλάδας – Βουλγαρίας απ’ το οποίο φαίνεται ότι εξασφαλίστηκαν πόροι για τη δημιουργία τριών διαδρόμων που θα βοηθήσουν στην επισκεψιμότητα του χώρου. Άλλωστε στην Αμφίπολη δεν υπάρχει μόνο ο περίφημος τάφος.
Έτσι προβλέπεται η δημιουργία ενός διαδρόμου από το Μουσείο της Αμφίπολης μέχρι το ανατολικό τείχος της πόλης και τον κυκλικό προμαχώνα, ενός δεύτερου από το βόρειο τείχος ως τον πύργο του Μαρμαρίου και την αρχαία ξύλινη γέφυρα, αλλά και ενός στο χώρο των χριστιανικών χρόνων με πρόσβαση στους πέντε ναούς, το αρχαίο γυμνάσιο, την ελληνιστική και τη ρωμαϊκή οικία.
Πηγή: newsit

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου