Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου 2017

Γαβρόγλου: Απίστευτες αυθαιρεσίες ζητούσαν οι θεσμοί

Ανέφερε από την Κέρκυρα

Τις λεπτομέρειες της συμφωνίας του με τους εκπροσώπους των θεσμών ενόψει της τρίτης αξιολόγησης ανέφερε ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου σε συνέντευξη που έδωσε την Τετάρτη στην Κέρκυρα, όπου βρίσκεται για το αναπτυξιακό συνέδριο.

Ο κ. Γαβρόγλου επιτέθηκε εκ νέου εναντίον των εκπροσώπων του Τύπου σχολιάζοντας ότι εκπρόσωποι τους κινδυνολόγησαν σχετικά με το θέμα τις προηγούμενες ημέρες, αλλά εναντίον των θεσμών μιλώντας χαρακτηριστικά «για αντίσταση της κυβέρνησης σε απίστευτες αυθαιρεσίες που ζητούσαν οι θεσμοί».

Ο υπουργός Παιδείας μίλησε για την συμφωνία που έγινε τελικά και περιλαμβάνει την υποχρέωση των εκπαιδευτικών να βρίσκονται στο σχολείο 30 ώρες την εβδομάδα, συγχωνεύσεις σχολείων με κριτήρια που θα τεθούν, επιλογή στελεχών εκπαίδευσης με διαδικασία στην οποία θα συμμετέχει το ΑΣΕΠ, αξιολόγηση στελεχών εκπαίδευσης και αυτοαξιολόγηση σχολικών μονάδων.

Υποστήριξε συγκεκριμένα ότι «έχουμε βγει από μία πολύ σκληρή διαπραγμάτευση και σε θέματα της εκπαίδευσης. Πολλοί έχουν την αυταπάτη ότι ήταν εύκολες αυτές οι διαπραγματεύσεις. Σας διαβεβαιώνω ότι ήταν δύσκολες και μπορώ να σας πω ότι ήταν δυσκολότερες από τις άλλες. Και το κλίμα που δημιουργήθηκε ότι ήταν δήθεν εύκολες οι διαπραγματεύσεις, δημιουργήθηκε ακριβώς για να υποτιμηθεί η αντίσταση της κυβέρνησης σε απίστευτες αυθαιρεσίες που ζητούσαν οι θεσμοί».

Για το θέμα των ωρών διδασκαλίας των εκπαιδευτικών ο υπουργός Παιδείας είπε ότι «οι εκπαιδευτικοί μας, αυτή τη στιγμή, δεν μπορούν να εργαστούν παραπάνω, διότι, όταν μετράμε τις ώρες διδασκαλίας όπως γίνεται και σε όλη την Ευρώπη, δεν μετράμε το γεγονός ότι οι εκπαιδευτικοί μας πάνε τα παιδιά στο διάλειμμα, οι εκπαιδευτικοί μας στήνουν τα πειράματα, οι εκπαιδευτικοί μας κάνουν όλων των ειδών τις διοικητικές εργασίες. Στα ευρωπαϊκά σχολεία, με τα οποία θέλουν να μας συγκρίνουν και οι θεσμοί και ο ΟΟΣΑ, υπάρχουν οι διοικητικοί, υπάρχουν βοηθοί, υπάρχουν τεχνικοί εργαστηρίων κτλ. Όταν, λοιπόν, πάνε να μας συγκρίνουν, δεν μπορούν να συγκρίνουν μήλα με πορτοκάλια. Το έχουμε πει πενήντα φορές».
TA NEA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου