Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Επειδή η Πρώτη Σελίδα εδώ που διαβάζετε δεν μπορεί να χωρέσει όλα τα άρθρα σας συμβουλεύουμε να πηγαίνετε κάτω και να πατάτε «παλαιότερες αναρτήσεις». Επίσης η ιστοσελίδα μας μεταφράζεται αυτόματα σε 98 γλώσσες! Εάν κάποιος δικός σας δεν διαβάζει στην Ελληνική πληροφορείστε τους για αυτή την δυνατότητα. Πως γίνετε αυτό; Απλούστατα εδώ αριστερά βλέπετε Translate και ακριβώς από κάτω επιλογή γλώσσας. Κάνε κλικ στο ΕΠΙΛΟΓΗ ΓΛΩΣΣΑΣ αμέσως όλα τα κείμενα/άρθρα μεταφράζονται. Δεν είναι 100 τα 100 ακριβής αλλά βγάζεις νόημα. Ευχαριστούμε για την ανάγνωση και τη συντροφιά σας.

Λαμβάνουμε πάρα πολλά μηνύματα. Όλα τα μηνύματα να τα στέλνετε στο paneliakos@aol.com

You may read this Web Page in 98 languages! You can go herein on the left that says Translate and click under where it says Επιλογή γλώσσας. Choose the language you want and click again. The entire web page will change. Notice, the translation is very close but not 100%.

Τετάρτη, 13 Δεκεμβρίου 2017

Έτσι θα σταματήσετε να ξεχνάτε. Με αυτόν τον πανεύκολο τρόπο


Τετάρτη, 13 Δεκεμβρίου, 2017
Έχετε σκεφτεί πόσες φορές κοντοσταθήκατε πιάνοντας το κεφάλι σας στην προσπάθεια να θυμηθείτε κάτι; Πόσες φορές φτιάξατε μία φανταστική λίστα στο μυαλό σας με πράγματα που πρέπει να κάνετε και τελικά πάλι κάτι ξεχάσατε από αυτά; Πόσες φορές ξεχάσατε κάτι πραγματικά σημαντικό; Και όταν τελικά φτάσατε στο σημείο να σκεφτείτε όλα τα παραπάνω, δεν αναρωτηθήκατε τι θα μπορούσατε να κάνετε για να σταματήσετε να ξεχνάτε;
Σύμφωνα με μία δημοσίευση του Bradley Busch, ψυχολόγου, συγγραφέα και διευθυντή της Inner Drive, μίας εταιρείας εκπαίδευσης πνευματικών δεξιοτήτων, στο Reasearch Digest της Βρετανική Ψυχολογικής Εταιρείας, ο μόνος τρόπος να μην ξεχνάτε είναι να πείτε αυτό που θέλετε να κάνετε δυνατά. Ο Busch για να υποστηρίξει τη μέθοδο αυτή αναφέρεται σε μία έρευνα που δημοσιεύθηκε πρόσφατα στο περιοδικό Memory στην οποία οι συμμετέχοντες σε ένα τεστ μνήμης έκαναν χρήση τεσσάρων μεθόδων. Μερικοί διάβαζαν δυνατά, άλλοι διάβαζαν σιγανά στον εαυτό τους, και μερικοί άκουγαν ηχογραφημένη τη δική τους φωνή ή κάποια άλλη να διαβάζει.
Όταν ήρθε η στιγμή της αλήθειας, εκείνοι που διάβαζαν δυνατά είχαν τη μεγαλύτερη επιτυχία, ενώ τα χειρότερα αποτελέσματα είχαν όσοι διάβαζαν σιγανά.
Γιατί όμως συμβαίνει αυτό; Σύμφωνα με τη μελέτη η δυνατή ανάγνωση περιλαμβάνει τρεις διανοητικές διεργασίες που είναι: η οπτική (βλέπεις τις πληροφορίες), η κινητήρια (χρησιμοποιείς το στόμα σου για να σχηματίσεις και να πεις δλύνατά τις λέξεις) και η αυτο-αναφορική (ακούς τον εαυτό σου να διαβάζει).
Σύμφωνα με το The Cut, η μελέτη περιγράφει την όλη παραπάνω διαδικασία και το αποτέλεσμά της ως «production effect» καθώς όση περισσότερη προσπάθεια καταβάλλει κάποιος στην παραγωγή μίας πληροφορίες, τόσο περισσότερο εμπλουτίζει τη μνήμη του.
Πηγή: huffingtonpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου