Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Read this blog: www.paneliakos.com in every language.

Click on the left where it says “Τranslate”, “Επιλογή γλώσσας”

Με ένα κλικ με το “ποντικάκι” και η ιστοσελίδα μας www.paneliakos.com μεταφράζετε σε όλες τις γλώσσες.

Αριστερά, που λέει Translate, Select Language και όλη η ιστοσελίδα μπορεί να διαβαστεί σε άλλες γλώσσες.

Τώρα μπορούν να διαβάζουν την ιστοσελίδα μας www.paneliakos.com και συγγενείς σας, φίλοι σας, που δεν ξέρουν καλά την Ελληνική.

------

Για περισσότερες ειδήσεις πήγαινε κάτω στο τέλος της σελίδας

και κάνε “κλικ” στο “Παλαιότερες αναρτήσεις”

Τετάρτη, 13 Δεκεμβρίου 2017

Έτσι θα σταματήσετε να ξεχνάτε. Με αυτόν τον πανεύκολο τρόπο


Τετάρτη, 13 Δεκεμβρίου, 2017
Έχετε σκεφτεί πόσες φορές κοντοσταθήκατε πιάνοντας το κεφάλι σας στην προσπάθεια να θυμηθείτε κάτι; Πόσες φορές φτιάξατε μία φανταστική λίστα στο μυαλό σας με πράγματα που πρέπει να κάνετε και τελικά πάλι κάτι ξεχάσατε από αυτά; Πόσες φορές ξεχάσατε κάτι πραγματικά σημαντικό; Και όταν τελικά φτάσατε στο σημείο να σκεφτείτε όλα τα παραπάνω, δεν αναρωτηθήκατε τι θα μπορούσατε να κάνετε για να σταματήσετε να ξεχνάτε;
Σύμφωνα με μία δημοσίευση του Bradley Busch, ψυχολόγου, συγγραφέα και διευθυντή της Inner Drive, μίας εταιρείας εκπαίδευσης πνευματικών δεξιοτήτων, στο Reasearch Digest της Βρετανική Ψυχολογικής Εταιρείας, ο μόνος τρόπος να μην ξεχνάτε είναι να πείτε αυτό που θέλετε να κάνετε δυνατά. Ο Busch για να υποστηρίξει τη μέθοδο αυτή αναφέρεται σε μία έρευνα που δημοσιεύθηκε πρόσφατα στο περιοδικό Memory στην οποία οι συμμετέχοντες σε ένα τεστ μνήμης έκαναν χρήση τεσσάρων μεθόδων. Μερικοί διάβαζαν δυνατά, άλλοι διάβαζαν σιγανά στον εαυτό τους, και μερικοί άκουγαν ηχογραφημένη τη δική τους φωνή ή κάποια άλλη να διαβάζει.
Όταν ήρθε η στιγμή της αλήθειας, εκείνοι που διάβαζαν δυνατά είχαν τη μεγαλύτερη επιτυχία, ενώ τα χειρότερα αποτελέσματα είχαν όσοι διάβαζαν σιγανά.
Γιατί όμως συμβαίνει αυτό; Σύμφωνα με τη μελέτη η δυνατή ανάγνωση περιλαμβάνει τρεις διανοητικές διεργασίες που είναι: η οπτική (βλέπεις τις πληροφορίες), η κινητήρια (χρησιμοποιείς το στόμα σου για να σχηματίσεις και να πεις δλύνατά τις λέξεις) και η αυτο-αναφορική (ακούς τον εαυτό σου να διαβάζει).
Σύμφωνα με το The Cut, η μελέτη περιγράφει την όλη παραπάνω διαδικασία και το αποτέλεσμά της ως «production effect» καθώς όση περισσότερη προσπάθεια καταβάλλει κάποιος στην παραγωγή μίας πληροφορίες, τόσο περισσότερο εμπλουτίζει τη μνήμη του.
Πηγή: huffingtonpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου