Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου 2017

Ανάστατη η Παμακεδονική Ομοσπονδία για το όνομα της Δημοκρατίας των Σκοπίων

Δευτέρα, 11 Δεκεμβρίου, 2017
Η Μακεδονία είναι μία και αυτή είναι Ελληνική


Κινητοποιήσεις ετοιμάζουν τα Μακεδονικά Σωματεία και η Παμακεδονική Ένωση Αμερικής μετά τις τελευταίες εξελίξεις στο θέμα της ονομασίας του κράτους των Σκοπίων.
Από ότι φαίνεται δρομολογείται ένα όνομα που θα περιέχει το “Μακεδονία” όπως “Βόρεια Μακεδονία”. Κάτι που οι Έλληνες δεν θέλουν γιατί βλέπουν ότι σε βάθος χρόνου αυτό θα δημιουργήσει προβλήματα αφού υπάρχει περίπτωση οι Σκοπιανοί να διεκδικήσουν εδάφη και να θέλουν να βγουν στο Αιγαίο.
Στη χθεσινή συνεδρίαση του Κυβερνείου της Παμακεδονικής Νέας Αγγλίας που έγινε στη Βοστώνη και συμμετείχαν αξιωματούχοι της Παμακεδονικής και αξιωματούχοι Σωματείων της αναφέρθηκε στο γεγονός ότι η σημερινή ηγεσία των Σκοπίων έχει αλλάξει ρώτα ΄με την αλλαγή του ονόματος του αεροδρομίου (από Μέγας Αλέξανδρος) και μετακίνηση αγαλμάτων του Μεγάλου Έλληνα Στρατηλάτη αλλά μπορεί όλα αυτά να είναι “στάχτη στα μάτια” μέχρι να λάβουν το όνομα έστω και σύνθετο με τον όρο Μακεδονία.
Αναφέρθηκαν ότι η Παμακεδονική είχε συνάντηση για το θέμα αυτό με τον υπουργό εξωτερικών της Ελλάδας κ. Νίκο Κοτζιά και τον πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα. 

 Δεν ικανοποιήθηκαν από ότι φαίνεται από τα λόγια των Ελλήνων κυβερνητικών αξιωματούχων και καλούν την Ομογένεια και όλο τον Ελληνισμό να μένει άγρυπνος για νέες κινητοποιήσεις ενημέρωσης και όχι μόνο.
Στη χθεσινή συνεδρίαση ήταν και ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνο-Αμερικανικών Σωματείων κ. Βασίλειος Καυκάς ο οποίος εξέφρασε την αμέριστη συμπαράσταση στην Παμακεδονική και κάλεσε την οργάνωση να καταθέσουν υπόμνημα στην Ομοσπονδία Νέας Αγγλίας με το αίτημά τους.

Τις επόμενες ημέρες και εβδομάδες θα γίνουν συναντήσεις από την Παμακεδονική με παράγοντες στην Ουάσιγκτον και στη Νέα Υόρκη.
Όπως πληροφορούμεθα ο Αμερικάνος διαμεσολαβητής κ. Νίμιτς θα καταθέσει το νέο όνομα της Δημοκρατίας των Σκοπίων στις αρχές του 2018 με χρονοδιάγραμμα μέχρι έξι μήνες να το δεχτεί ή Δημοκρατία των Σκοπίων με Δημοψήφισμα και μετά θα δοθεί στην Ελληνική Κυβέρνηση για να υπογραφεί.

Η Παμακεδονική αναφέρει ότι επί ουδενί λόγο θα δεχτεί τον όρο Μακεδονία και ζητάει να γίνει δημοψήφισμα και στην Ελλάδα και όχι να αποφασίσει η Ελληνική Κυβέρνηση. Συζητήθηκε και η στάση που έχει κρατηθεί στο παρελθόν από κυβερνητικούς παράγοντες της Ελλάδας στο θέμα του ονόματος, όχι μόνο από την σημερινή κυβέρνηση αλλά και από προηγούμενες με το “κερασάκι στη τούρτα” τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης κ Μπουτάρ η ο οποίος ευρισκόμενος πρόσφατα στα Σκόπια αναφέρθηκε στη Δημοκρατία των Σκοπίων “Μακεδονία”.
Φώτος: 1) Ο κ. Δημήτρης Χατζής, πρώην Πρόεδρος της Παμακεδονικής ενημερώνει το ακροατήριο για το θέμα του ονόματος της Δημοκρατίας των Σκοπίων.  Στη φωτογραφία επίσης ο κ. Γιάννης Κατσαρός στέλεχος της Παμακεδονικής και ο ιερέας του Αγίου Νεκταρίου Βοστώνης π. Βασίλειος Μπέμπης.
2) Από αριστερά ο κ. Γιάννης Κατσαρός, η Κυβερνήτης Νέας Αγγλίας της Παμακεδονικής κ. Στέλλα Γώγου, ο κ. Δημήτρης Χατζής, πρώην Πρόεδρος Παμακεδονικής και ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνο-Αμερικανικών Σωματείων κ. Βασίλειος Καυκάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου