Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Τρίτη, 5 Δεκεμβρίου 2017

Νέος πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών ο Δημήτρης Βερβεσός


Με ποσοστό 57,62%

Νέος πρόεδρος του ΔΣΑ ο Δημήτρης Βερβεσός
Με ποσοστό 57,62% και ψήφους 4742, ο Δημήτρης Βερβεσός εκλέχθηκε νέος πρόεδρος στο ΔΣΑ, αφήνοντας πίσω του τον Δημήτρη Αναστασόπουλο με ποσοστό 42,38% και 3488 ψήφους
Νέος πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών εξελέγη την Δευτέρα το βράδυ ο Δημήτρης Βερβεσός. 

Με ποσοστό 57,62% και ψήφους 4742, ο Δημήτρης Βερβεσός εκλέχθηκε νέος πρόεδρος στο ΔΣΑ, αφήνοντας πίσω του τον Δημήτρη Αναστασόπουλο με ποσοστό 42,38% και 3488 ψήφους.
Πρωταγωνιστής στο δεύτερο γύρο και αυτών των εκλογών αναδεικνύεται η αποχή , που έσπασε το φράγμα του 57 %. Μόλις 8.888 από τους 20.990 δικηγόρους της Αθήνας προσήλθαν στις κάλπες για να ψηφίσουν το νέο πρόεδρο τους. 

Το ποσοστό συμμετοχής ήταν μόλις 42,34%.
Ο Δημήτρης Βερβεσός, ο οποίος διεκδικούσε για τέταρτη φορά την προεδρία του ΔΣΑ προέρχεται από τον κεντρώο χώρο και συμμετείχε στις εκλογές ως μεμονωμένος υποψήφιος.
Ο Δημήτρης Ανασυασόπουλος συμμετείχε για πρώτη φορά σε εκλογές του ΔΣΑ ως υποψήφιος πρόεδρος και προέρχεται από το χώρο της Νέας Δημοκρατίας. 

Βερβεσός: Νίκησαν οι δικηγόροι της Αθήνας

Σε δήλωση του ο Δ. Βερβεσός, μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων αναφέρει: «Σήμερα νίκησαν οι δικηγόροι της Αθήνας. Αποφάσισαν με την ψήφο τους να προχωρήσουμε μπροστά, όλοι μαζί, ενωμένοι, μακριά από κομματικές επιταγές και διαχωριστικές γραμμές. Η σημερινή νίκη δεν είναι μόνο δική μου, είναι νίκη όλων των δικηγόρων της Αθήνας. Τους ευχαριστώ από την καρδιά μου. Ευχαριστώ όλους όσους με υποστήριξαν σε αυτή την πολύ δύσκολη συγκυρία για τον κλάδο. Ιδίως ευχαριστώ όλους εκείνους που στάθηκαν κοντά μου σε όλη την μακρά συνδικαλιστική μου διαδρομή.

Συγχαίρω τον Δημήτρη Αναστασόπουλο για τον έντιμο και πολιτισμένο αγώνα που έδωσε. Όπως είπα πολλές φορές η δύναμη του ΔΣΑ είναι η ιστορία του, οι παραδόσεις του και η ενότητά του. Το σημερινό αποτέλεσμα είναι μια εντολή ευθύνης την οποία αναλαμβάνω και αποδέχομαι.

Σήμερα ξεκινάει μια νέα σελίδα. Τα προβλήματα μας είναι πολλά και δύσκολα και το επόμενο διάστημα κρίσιμο. Προσδοκώ στη συνεργασία όλων. Ξεκινάμε δουλειά για να εξασφαλίσουμε ένα καλύτερο αύριο για το σύνολο των δικηγόρων της Ελλάδας.

Ποιος είναι ο Δημήτρης Βερβεσός

Ο Δημήτρης Βερβεσός, του Κωνσταντίνου και της Μαριγώς, γεννήθηκε στην Αθήνα, στις 20 Νοεμβρίου του 1964.
Αποφοίτησε από τη Βαρβάκειο Πρότυπο Σχολή το 1982 και εισήχθη στη Νομική Σχολή από την οποία πήρε πτυχίο το 1987.

Το κοινωνικοασφαλιστικό και το εργατικό Δίκαιο είναι η φύση των υποθέσεων που κυρίως χειρίζεται.
Από το 1993 έως το 2005 ήταν διευθυντής και εκδότης του δικηγορικού-νομικού περιοδικού «ERGA OMNES» και αργότερα μέλος της συντακτικής ομάδας της δικηγορικής εφημερίδας «ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ».

Εξελέγη για πρώτη φορά σύμβουλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών το 1993 και είναι ιδρυτικό μέλος της Ένωσης Ασκουμένων Νέων Δικηγόρων Αθηνών.

Το 2002 εξελέγη γενικός γραμματέας του ΔΣΑ και επανεξελέγη σ’ αυτή τη θέση το 2005. Το 2008 εξελέγη αντιπρόεδρος του Συλλόγου.

Είναι παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών.

Συγχαρητήρια Αναστασόπουλου στον νέο πρόεδρο

Ο ηττηθείς Δημήτρης Αναστασόπουλος ευχαρίστησε «τους χιλιάδες συναδέλφους που προσήλθαν στην εκλογική διαδικασία» και συνεχάρη τον Δημήτρη Βερβεσό: 
«Θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς τους χιλιάδες συναδέλφους που προσήλθαν στην εκλογική διαδικασία. Ευχαριστούμε ολόψυχα για την στήριξη στην προσπάθειά μας για ανανέωση και αλλαγή.
Συγχαρητήρια στον Δημήτρη Βερβεσό τον οποίον οι συνάδελφοι επέλεξαν νέο πρόεδρο του ΔΣΑ.
Δεσμευόμαστε από την πλευρά μας ότι θα εργαστούμε από αύριο κιόλας για τις θέσεις και απόψεις μας. Μεθοδικά σε πνεύμα ενότητας, θα εργαστούμε για το αύριο του δικηγόρου. Ολοι εμείς μαζί!» δήλωσε ο κ. Αναστασόπουλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου