Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου 2017

Καλιφόρνια: Ο πύρινος όλεθρος θα είναι η νέα κανονικότητα

Δευτέρα, 11 Δεκεμβρίου, 2017Εκκενώνονται εύπορες παράλιες περιοχές

Καλιφόρνια: Ο πύρινος όλεθρος θα είναι η νέα κανονικότητα
Αυτό το μέτωπο, το μεγαλύτερο από τα έξι που καταστρέφουν τη νότια Καλιφόρνια εδώ και μία εβδομάδα, έχει ήδη μετατρέψει σε στάχτη 627.260 στρέμματα γης, έχει κάψει εκατοντάδες σπίτια και έχει βυθίσει στο σκοτάδι σχεδόν 90.000 κατοικίες και επιχειρήσεις.Πηγή: (RΕUΤΕRS)
Το μεγαλύτερο μέτωπο των πυρκαγιών που κατακαίουν την Καλιφόρνια διευρύνεται προς τις εύπορες παράκτιες πόλεις, με αποτέλεσμα οι αρχές να εκδώσουν νέες εντολές για εκκένωσή τους, την ώρα που οι πυροσβεστικές δυνάμεις δίνουν σκληρή μάχη για να θέσουν υπό έλεγχο τις φλόγες με τους ισχυρούς ανέμους που πνέουν να μην βοηθούν το έργο τους.
Οι αρχές διέταξαν τους κατοίκους περιοχών της Καρπιντέρια και του Μοντεσίτο να εγκαταλείψουν τις εστίες τους χθες Κυριακή, καθώς η φωτιά Thomas Fire προσεγγίζει την πόλη της Σάντα Μπάρμπαρα, σε απόσταση 160 χλμ βορειοδυτικά του Λος Αντζελες.
Αυτό το μέτωπο, το μεγαλύτερο από τα έξι που καταστρέφουν τη νότια Καλιφόρνια εδώ και μία εβδομάδα, έχει ήδη μετατρέψει σε στάχτη 627.260 στρέμματα γης, έχει κάψει εκατοντάδες σπίτια και έχει βυθίσει στο σκοτάδι σχεδόν 90.000 κατοικίες και επιχειρήσεις.
Ο συνδυασμός των ισχυρών ανέμων και του δύσβατου εδάφους στα βουνά που διασχίζουν τις κομητείες της Σάντα Μπάρμπαρα και της Βεντούρα δυσχεραίνει το έργο των πυροσβεστών. Μόλις το 15% της Thomas Fire έχει τεθεί υπό έλεγχο.
Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία προειδοποιεί ότι οι άνεμοι, ταχύτητας έως 88 χλμ την ώρα, αναμένεται να ενισχυθούν στην περιοχή.
Οι φωτιές που σαρώνουν τη Νότια Καλιφόρνια ανάγκασαν 200.000 ανθρώπους να εγκαταλείψουν τις εστίες τους ενώ κατέστρεψαν 800 κτίρια.

Καταστροφικές πυρκαγιές, μήνα Δεκέμβριο...
Ο κυβερνήτης Τζέρι Μπράουν, ο οποίος επισκέφθηκε τη Βεντούρα το Σάββατο, επισήμανε ότι οι καταστροφικές πυρκαγιές, μήνα Δεκέμβριο, θα μπορούσαν να είναι «η νέα κανονικότητα» για την πολιτεία, καθώς η κλιματική αλλαγή επιδεινώνει τις συνθήκες ξηρασίας, πυροδοτώντας τέτοιου είδους ολέθρια φαινόμενα.
Στη Βεντούρα, πολλοί απ’ όσους έφυγαν άρον-άρον από τα σπίτια τους κοιμούνται σε αυτοσχέδια κρεβάτια.
Η 78χρονη Πέγκι Σίσονς έφθασε στο καταφύγιο την περασμένη Τετάρτη, αφού έλαβε εντολή να εγκαταλείψει το τροχόσπιτό της. Αυτήν τη στιγμή δεν γνωρίζει εάν έχει στέγη.

«Δεν γνωρίζω τι θα συμβεί στη συνέχεια ή εάν θα μπορέσω να επιστρέψω στο σπίτι μου» είπε η ηλικιωμένη.
«Θα ήταν αλλιώς εάν ήμουν 40 ή 50 ετών, είμαι όμως 78 ετών. Τί θα κάνω;».
Γυναίκα, 70 χρονών, έχασε τη ζωή της, την Τετάρτη, σε τροχαίο δυστύχημα, ενώ επιχειρούσε να ξεφύγει από τις φλόγες στην κομητεία Βεντούρα.
Ορισμένα από τα άλλα μέτωπα, στο Σαν Ντιέγκο και το Λος Αντζελες, έχουν τεθεί στο μεγαλύτερο μέρος τους υπό έλεγχο.

Τόσο η φωτιά Creek όσο και η φωτιά Rye στην κομητεία του Λος Αντζελες περιορίστηκαν σε ποσοστό 90% έως την Κυριακή το πρωί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου