Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου 2017

Απεβίωσε ο καρδινάλιος Bernard Law το “σύμβολο” σεξουαλικών παρενοχλήσεων στη Βοστώνη


Cardinal Bernard Francis Law looks on as Pope Francis celebrates Mass in 2016 in Vatican City.Τετάρτη, 20 Δεκεμβρίου, 2017

Ο πρώην αρχιεπίσκοπος των καθολικών Βοστώνης Μπέρναντ Λο απεβίωσε σήμερα στο Βατικανό. 

 Ο καρδινάλιος Λο πριν γίνει αρχιεπίσκοπος Βοστώνης χαρακτηριζόταν σαν “προστάτης των φτωχών”.
Το 2002 και μετά από τη κατακραυγή των καθολικών για τους ιερείς της αρχιεπισκοπής του που είχαν δημοσίως κατηγορηθεί για σεξουαλικά σκάνδαλα.
Λέγετε ότι ο Λο αντί να οδηγήσει τους ιερείς στη δικαιοσύνη ως όφειλε τους άλλαζε από ενορία σε ενορία. Ένας από αυτούς τους ιερείς κατηγορήθηκε για 186 σεξουαλικές “παρενοχλήσεις” σε αγόρια. Ο ιερέας αυτός δεν ήταν ο μόνος αφού και άλλοι καθολικοί ιερείς κατηγορήθηκαν και πολλοί δικάστηκαν για παιδεραστία!
Αντί λοιπόν να λογοδοτήσει ο αρχιεπίσκοπος Λο και λίγες ώρες πριν τον συλλάβουν οι αρχές μπήκε στο αεροπλάνο και κατέφυγε στο Βατικανό όπου του δόθηκε θέση. Η κοινή γνώμη και τα θύματα των καθολικών ιερέων που κακομεταχειρίστηκαν βγήκαν στα μέσα ενημέρωσης και κατηγόρησαν τον Λο όπως και το Βατικανό που το περιέθαλψε.

Η Σύνταξη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου