Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου 2017

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Τετάρτη, 6 Δεκεμβρίου, 2017

  • Συναγερμός στην ΕΛ.ΑΣ και την αντιτρομοκρατική σήμανε λίγο μετά τη 1 το βράδυ, όταν υπήρξε ενημέρωση για χειροβομβίδα που εντοπίστηκε έξω από σπίτι στα Βριλήσσια το οποίο ανήκει σε εκδότη
  • Στεφάνι στον Αγνωστο Στρατιώτη θα καταθέσει ο Ταγίπ Ερντογάν αμέσως μετά την άφιξή του στην Αθήνα. Δεν ήταν μια απλή διαδικασία για το τουρκικό πρωτόκολλο η κατάθεση στεφάνου στον Αγνωστο Στρατιώτη.
  • Την ανησυχία του για την ραγδαία μείωση των δημόσιων δαπανών για τη φυσικοθεραπεία στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση, που χρηματοδοτείται από τα Ευρωπαϊκά Προγράμματα – Ε.Σ.Π.Α., εξέφρασαν οι εκπρόσωποι του Πανελληνίου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών (Π.Σ.Φ.) με επιστολή τους στον υπουργό Παιδείας, κ. Κώστα Γαβρόγλου.
  • Αρκεί η όχι το «σωσίβιο» που προσέφερε στην κυβέρνηση η σημερινή αναστολή των πλειστηριασμών από τους συμβολαιογράφους; Η απάντηση είναι μάλλον αρνητική και τα μέτωπα ξεπηδούν για την κυβέρνηση όπως τα κεφάλια της Λερναίας Ύδρας.

Κόσμος

  • Σχέδιο για τη δολοφονία της συντηρητικής πρωθυπουργού της Βρετανίας, Τερέζας Μέι, απετράπη από τις αρχές, μετέδωσε την Τρίτη το τηλεοπτικό δίκτυο Sky News, επικαλούμενο πηγές τις οποίες δεν κατονόμασε.
  • Λιγότερα από 3.000 μέλη της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ) απομένουν επί του πεδίου στο Ιράκ και τη Συρία, εκτίμησε την Τρίτη ο εκπρόσωπος του διεθνούς συνασπισμού υπό την ηγεσία των ΗΠΑ που δρα εναντίον των τζιχαντιστών, συνταγματάρχης Ράιαν Ντίλον.
  • Τουρκικό δικαστήριο ανέβαλε για τέσσερις μήνες τη δίκη δέκα πανεπιστημιακών που είχαν υπογράψει πέρυσι μια επιστολή προς την τουρκική κυβέρνηση με την οποία την καλούσαν να σταματήσει τη βία σε βάρος των Κούρδων της Τουρκίας.
  • Ο Λευκός Οίκος διαβεβαίωσε ότι ο ειδικός εισαγγελέας που έχει αναλάβει την έρευνα στην υπόθεση ανάμειξης της Ρωσίας στις αμερικανικές εκλογές, Ρόμπερτ Μιούλερ, δεν ζήτησε ποτέ από την Deutsche Bank πληροφορίες σχετικά με τις οικονομικές συναλλαγές του αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.
  • Περίπου 50 άνθρωποι τραυματίστηκαν το βράδυ της Τρίτης όταν δύο αμαξοστοιχίες συγκρούστηκαν κοντά στο Ντίσελντορφ, στη δυτική Γερμανία, ανακοίνωσε η ομοσπονδιακή αστυνομία.

Οικονομία

  • «Προνομιακό πεδίο» για την επιβίωση της ΔΕΗ διαβλέπει ο πρόεδρος της εταιρείας κ. Μανώλης Παναγιωτάκης, αλλά στην …άλλη πλευρά του Αιγαίου.
  • Το ευρωπαϊκό hedge fund, Brevan Howard, ετοιμάζει δύο funds, ύψους 500 εκατ. δολαρίων, που θα επενδύουν αποκλειστικά σε ελληνικά στοιχεία ενεργητικού, θέτοντας στοίχημα για την ανάκαμψη μιας οικονομίας, που έχει σχεδόν καταρρεύσει μετά από μια δεκαετία οικονομικής κρίσης, μεταδίδει το Βloomberg. Στο θέμα αναφέρενται και οι FT λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «με την υπερβολική έμφαση στις διαπραγματεύσεις για το Brexit, μπορεί να συγχωρεθεί κανείς που «έχασε» την οικονομική ανάπτυξη της Ελλάδας, η οποία αποκτά δυναμική».
  • Τα ελληνικά ομόλογα σημειώνουν ράλι σε επίπεδα προ του προγράμματος διάσωσης, καθώς η χώρα πέτυχε συμφωνία με τους δανειστές της και ολοκλήρωσε την ανταλλαγή ομολόγων την προηγούμενη εβδομάδα, μεταδίδει το πρακτορείο Bloomberg. Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου υποχώρησε κάτω του 5%, επίπεδο που είχε να αγγίξει από τον Νοέμβριο του 2009, οπότε άρχισε η κρίση χρέους της χώρας.
  • «Σε αντίθεση με όσα σκοπίμως διακινούνται ως υποτιθέμενα γεγονότα, η προστασία της πρώτης κατοικίας για τους δανειολήπτες που έχουν ενταχθεί στο νόμο Κατσέλη-Σταθάκη ή πρόκειται να ενταχτούν είναι απόλυτη και διασφαλισμένη και θα παραμένει σε ένα καθεστώς πλήρους προστασίας έως την 31/12/2018», τόνισε μιλώντας στο 7ο Περιφερειακό Συνέδριο για την παραγωγική ανασυγκρότηση στην Κέρκυρα, ο υπουργός Δικαιοσύνης, Στ.Κοντονής.
  • Τη χρηματοδότηση των εργασιών αποκατάστασης οκτώ σχολικών μονάδων στην Λέσβο, οι οποίες υπέστησαν σημαντικές βλάβες από τον σεισμό της 12ης Ιουνίου 2017, υπέγραψε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξης Χαρίτσης.

Αθλητισμός

  • Τα φαβορί προκρίθηκαν στους «16» του Champions League από το σημερινό «πρώτο πιάτο» της 6ης και τελευταίας αγωνιστικής των ομίλων. Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Βασιλεία από το πρώτο γκρουπ, η Ρόμα από το 3ο, ενώ ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Ατλέτικο Μαδρίτης και Σέλτικ θα συνεχίσουν στο Europa League.
  • Με απολογισμό μια ισοπαλία, αυτή με την Μπαρτσελόνα, και πέντε ήττες, ολοκλήρωσε ο Ολυμπιακός την παρουσία του στο Champions League, καθώς την 6η και τελευταία αγωνιστική ηττήθηκε στο γήπεδο Καραϊσκάκη με 2-0 από τη Γιουβέντους, χάρη σε γκολ του Κουαδράδο στο 15' και του Μπερναρντέσκι στο 90'. Έτσι, από τον 4ο όμιλο, όπου η ελληνική ομάδα πήρε την 4η θέση, η Γιουβέντους προκρίθηκε ως 2η, πίσω από τον Μπαρτσελόνα.
  • Αποφασισμένοι να τελειώσουν με το θέμα Τσάβες… μία και καλή είναι οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού. Οι διοικούντες δεν είναι διατεθειμένοι να περιμένουν για πολύ ακόμη τον Αργεντινό κι έτσι στέλεχος της ΠΑΕ θα μεταβεί στην χώρα της Λατινικής Αμερικής, προκειμένου να έχει άμεση επαφή με τον παίκτη.
  • Ο Ούρος Τσόσιτς δεν κατάφερε να ξεπεράσει το πρόβλημα τραυματισμού που αντιμετωπίζει και έτσι τέθηκε εκτός μάχης για το παιχνίδι με την Αούστρια Βιέννης. Ο Μανόλο Χιμένεθ ανακοίνωσε την αποστολή για το παιχνίδι της Πέμπτης, χωρίς να συμπεριλάβει μεταξύ των 21 ονομάτων εκείνο του Σέρβου στόπερ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου