Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 3 Δεκεμβρίου 2017

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Κυριακή, 3 Δεκεμβρίου, 2017

  • Σε επανακατάληψη του κτιρίου της οδού Καλλιδρομίου 74 στα Εξάρχεια προχώρησε το Σάββατο η ομάδα των αντιεξουσιαστών που αφέθηκαν ελεύθεροι μετά τη σύλληψή τους την προηγούμενη Κυριακή.
  • Την απόφασή του να μην περιλαμβάνεται κανένα μέλος της οικογένειάς του στο υπουργικό συμβούλιο μιας κυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας καθιστά γνωστή ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σημειώνοντας ότι είναι μεν άδικο κάτι τέτοιο για την Ντόρα Μπακογιάννη, αλλά το επιβάλλουν οι συγκυρίες.
  • Τοπικές βροχές ή καταιγίδες κυρίως στα δυτικά και βόρεια αναμένονται την Κυριακή, ενώ παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα βόρεια ορεινά και από τη νύχτα πρόσκαιρα σε ημιορεινές περιοχές της βορειοδυτικής χώρας.
  • Μια απόφαση που προκάλεσε έκπληξη, έλαβε προ ημερών η ηγεσία του ΚΚΕ, συρρικνώνοντας την κυριακάτικη έκδοση του ιστορικού «Ριζοσπάστη» και εντάσσοντάς την στην σαββατιάτικη έκδοσή του.
  • Την ονομάτισαν μεταστροφή, κωλοτούμπα, ρεαλιστική στροφή, πολιτική ενηλικίωση. Η σημερινή πολιτική διακυβέρνηση της συριζαϊκής Αριστεράς ομολογουμένως σηκώνει και χωράει πολλές ερμηνείες και εν πολλοίς φωτίζει τις αντιφάσεις και την δραματικότητα του σημερινού πολιτικού τοπίου. Το σκηνικό βίας, αυταρχισμού και χημικών την περασμένη Τετάρτη, όμως, στο Ειρηνοδικείο Αθηνών, αποτέλεσε μια ποιοτική τομή για τις κυβερνητικές μέρες.

Κόσμος

  • Ο διευθυντής της CIA, Μάικ Πομπέο, δήλωσε το Σάββατο ότι απηύθυνε επιστολή στον ιρανό υποστράτηγο Κασέμ Σολεϊμανί και άλλους ηγέτες του Ιράν προκειμένου να εκφράσει την ανησυχία του για την «όλο και πιο απειλητική συμπεριφορά του Ιράν στο έδαφος του Ιράκ».
  • Την απόφαση του αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ να αποσύρει τις ΗΠΑ από το Παγκόσμιο Σύμφωνο του ΟΗΕ που είχε στόχο την καλύτερη διαχείριση της κρίσης των μεταναστών και των προσφύγων, ανακοίνωσε η αμερικανική αντιπροσωπεία στα Ηνωμένα Έθνη, καθώς ο Τραμπ κρίνει ότι είναι «ασύμβατο» με την πολιτική του στο μεταναστευτικό ζήτημα.
  • Το Ισραήλ δεν θα επιτρέψει στο Ιράν να έχει στρατιωτική παρουσία στη Συρία ή να αποκτήσει πυρηνικό οπλοστάσιο, διεμήνυσε ο ισραηλινός πρωθυπουργός Βενιαμίν Νετανιάχου σε ένα βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα λίγες ώρες έπειτα από ένα φερόμενο ισραηλινό πλήγμα εναντίον μιας στρατιωτικής θέσης στη Συρία.
  • Στο Βέλγιο θα παραμείνουν και μετά τις εκλογές της 21ης Δεκεμβρίου στην Καταλονία ο Κάρλες Πουτζδεμόντ και οι υπουργοί του, την έκδοση των οποίων έχει ζητήσει η ισπανική δικαιοσύνη. Αυτό, τουλάχιστον, θα συμβεί μέχρι να εξεταστούν οι προσφυγές εναντίον της έκδοσής τους, όπως δήλωσε το Σάββατο ο δικηγόρος του.
  • Ο πρώην πρωθυπουργός της Αιγύπτου Αχμέντ Σαφίκ, ο οποίος ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα τα σχέδιά του να είναι υποψήφιος για την προεδρία, απελάθηκε από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, ανακοίνωσε η οικογένειά του, και βρίσκεται εδώ και λίγες ώρες στο Κάιρο.

Οικονομία

  • Ως «εξαιρετικά νέα» χαρακτήρισε ο Ευρωπαίος επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί την επίτευξη συμφωνίας σε τεχνικό επίπεδο για την ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης.
  • Την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων των στελεχών της ελληνικής κυβέρνησης με τους εκπροσώπους των θεσμών για την τεχνική συμφωνία Staff Level Agreement ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος.
  • Συνολικά 883.540 είναι οι εγκεκριμένες αιτήσεις για το κοινωνικό μέρισμα, ποσοστό 43,23%, όπως προκύπτει από τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία (02/12/2017, 09:30 π.μ.) που έδωσε στη δημοσιότητα η Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφάλισης ΑΕ (ΗΔΙΚΑ ΑΕ).
  • «Κλείδωσε» στη σημερινή συνάντηση του υπουργείου Εργασίας με τους επικεφαλής των θεσμών η συμφωνία για τα οικογενειακά επιδόματα.
  • Έως τα τέλη Δεκεμβρίου έχουν προθεσμία οι 5,5 εκατομμύρια ιδιοκτήτες οχημάτων μα καταβάλουν τα τέλη κυκλοφορίας του 2018. Ήδη τα ειδοποιητήρια έχουν αναρτηθεί στο gsis.gr και το σύστημα TAXISnet - gsis της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ).

Αθλητισμός

  • Την τέταρτη σερί νίκη της στην Premier League και δεύτερη διαδοδική εκτός έδρας πέτυχε η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, κόντρα στην Άρσεναλ με 1-3.
  • Με δύο τέρματα του Καρίμ Ανσαριφάρντ στο τελευταίο δεκάλεπτο της αναμέτρησης, ο Ολυμπιακός επικράτησε με 3-1 του Απόλλωνα Σμύρνης στο «Στάδιο Γ. Καραϊσκάκης» και ανέβηκε στην κορυφή της βαθμολογίας.
  • Την πρώτη του εκτός έδρας νίκη στο πρωτάθλημα πανηγύρισε στα Πηγάδια της Ξάνθης ο ΠΑΟΚ, που κέρδισε με 0-3.
  • Οι «Αρκάδες» ήταν καλύτεροι από τους αντιπάλους τους και καθάρισαν το παιχνίδι από το πρώτο ημίχρονο, όταν και προηγήθηκαν με τρία τέρματα.
  • Την επέκταση της συνεργασίας του Κώστα Μανωλά με τη Ρόμα για τα τρία ακόμα χρόνια ανακοίνωσε η ιταλική ομάδα, με τον παίκτη να κερδίζει περίπου τρία εκατ. ευρώ κάθε χρόνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου