Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου 2017

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Παρασκευή, 22 Δεκεμβρίου, 2017

  • Ισχυρή έκρηξη βόμβας που σημειώθηκε στο Εφετείο Αθηνών, στην οδό Λουκάρεως, συγκλόνισε την πρωτεύουσα αφού ακούστηκε σε πολύ μεγάλη ακτίνα, ενώ ανάγκασε αρκετούς από του περιοίκους να πεταχτούν από τα κρεβάτια τους.
  • Χιόνια, βροχές και χιονόνερο αναμένονται την Παρασκευή, σε όλη τη χώρα. Ειδικότερα, στα βόρεια θα σημειωθούν πρόσκαιρες, τοπικές, χιονοπτώσεις, στα ηπειρωτικά με εξασθένηση, στα κεντρικά και νότια βροχές, και χιονοπτώσεις σε ορεινά και ημιορεινά. Τα φαινόμενα βαθμιαία θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν καταιγίδες, στα νότια ισχυρές. Πού εντοπίζονται προβλήματα από τη χιονόπτωση.
  • Υπερψηφίστηκε από την Ολομέλεια της Βουλής η τροπολογία του υπουργείου Δικαιοσύνης για τους πλειστηριασμούς. Σε αλλαγές της τελευταίας στιγμής, ο Σταύρος Κοντονής απέσυρε την επίμαχη παράγραφο, με αποτέλεσμα να μην απειλούνται με αυτεπάγγελτη δίωξη όσοι απειλούν συμβολαιογράφους και να απαιτείται έγκληση από το θύμα. Από την ονομαστική ψηφοφορία, πάντως, απουσίασε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Μιχελογιαννάκης, ο οποίος νωρίτερα είχε ζητήσει την απόσυρση της τροπολογίας.
  • Ένα άτομο εντόπισαν απανθρακωμένο μέσα σε ΙΧ αυτοκίνητο οι πυροσβέστες στη Γλυφάδα, με τα στοιχεία να δείχνουν πως πρόκειται για αυτοκτονία. 
  • Με την φράση «είναι μια κλασική χειμωνιάτικη ημέρα» περιέγραψε την εικόνα των καιρικών συνθηκών σε ολόκληρη τη χώρα ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Γιάννης Καπάκης.

Κόσμος

  • Χαρούμενα Χριστούγεννα θα κάνει ο Εμανουέλ Μακρόν. Σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις, η δημοτικότητά του βρίσκεται σε άνοδο ύστερα από την βουτιά που είχε κάνει το καλοκαίρι. ημοσκόπηση της BVA του πρόσθεσε έξι μονάδες. Αν αναλυθούν τα στοιχεία ανάλογα με τους ψηφοφόρους κάθε κόμματος.
  • Η Ευρωπαϊκή Ενωση «δεν θα αλλάξει» θέση για το ζήτημα της Καταλονίας μετά τις τοπικές εκλογές της Πέμπτης, κατά τις οποίες οι αυτονομιστές θριάμβευσαν αφού κέρδισαν ξανά την απόλυτη πλειοψηφία στο τοπικό κοινοβούλιο, τόνισε εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο.
  • Τα κόμματα που τάσσονται υπέρ της αυτονομίας της Καταλονίας εμφανίζονται να εξασφαλίζουν την απόλυτη πλειοψηφία στις περιφερειακές εκλογές, σύμφωνα με τα επίσημα αποτελέσματα σχεδόν στο σύνολο των ψήφων, διαμορφώνοντας νέο τοπίο αντιπαράθεσης με την κεντρική κυβέρνηση της Ισπανίας.
  • Στη σύλληψη ενός 42χρονου τραυματιοφορέα στην Κατάνη της Σικελίας προχώρησαν οι ιταλικές αρχές με την κατηγορία ότι δολοφόνησε τουλάχιστον τρεις ασθενείς, εισάγοντας αέρα στις φλέβες τους με ένεση, για να εξασφαλίσει τριακόσια ευρώ για κάθε κηδεία, από τα γραφεία τελετών.
  • Ο ειδικός απεσταλμένος του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν για τη Συρία, ο Αλεξάντερ Λαβρέντιεφ δήλωσε σήμερα πως δεν συντρέχουν λόγοι οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις να παραμένουν στη Συρία και χαρακτήρισε αβάσιμους τους λόγους που έχει διατυπώσει η Ουάσιγκτον για τη διατήρηση της στρατιωτικής της παρουσίας στη χώρα.

Οικονομία

  • Το ευρώ υποχωρεί κατά τις πρώτες συναλλαγές στις αγορές συναλλάγματος οι οποίες έχουν ανοίξει στην Ασία, μετά το αποτέλεσμα των εκλογών στην Καταλονία και τη νίκη των αυτονομιστικών κομμάτων που σηματοδοτεί βαρύ πλήγμα για τη Μαδρίτη.
  • Δρομολογήθηκε η χρηματική ενίσχυση των πλημμυροπαθών της Δυτικής Αττικής από το Κοινοβούλιο. Μετά την ομόφωνη απόφαση που έλαβε στις 17 Νοεμβρίου 2017 η Ολομέλεια, ο πρόεδρος της Βουλής Νίκοε Βούτσης ενέκρινε σήμερα τη μεταφορά του ποσού του ενός εκατομμυρίου ευρώ.
  • Υπεγράφη η συμφωνία πώλησης του ΟΛΘ μεταξύ ΤΑΙΠΕΔ και South Europe Gateway Thessaloniki Limited.
  • Ένα νέο αυτοκινούμενο σύστημα ελέγχου φορτηγών και εμπορευματοκιβωτίων με ακτίνες x (x-ray) τελευταίας τεχνολογίας, εγκαινίασε το πρωί, στο Γ ́ Τελωνείο Πειραιά, ο Διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, Γιώργιος Πιτσιλής.
  • Σούπερ κλήρωση προγραμμίζει το υπουργείο Οικονομικών, με την φορο-λοταρία να μοιράζει από 1.000 ευρώ σε 10.000 τυχερούς φορολογούμενους.

Αθλητισμός

  • Άλλη μία μάχη που δίνει με τον χρόνο, προκειμένου να βρει χρήματα και να «μπαλώσει» τις... τρύπες που υπάρχουν σε όλα τα μέτωπα, κέρδισε ο Παναθηναϊκός. Οι ενέργειες των ανθρώπων που «τρέχουν» την ΠΑΕ το τελευταίο διάστημα απέφεραν καρπούς και στις υποθέσεις των προσφυγών των Λέτο, Εσιέν και Τοτσέ, με αποτέλεσμα, μετά και τη σύμφωνη γνώμη του νομικού εκπροσώπου των πρώην παικτών του «τριφυλλιού», το Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ να αναβάλλει την εκδίκαση των υποθέσεων, με την αθηναϊκή ομάδα να κερδίζει πολύτιμο χρόνο.
  • Την έκπληξη πραγματοποίησε η Λαμία, η οποία συνέτριψε τον Παναθηναϊκό (Λαμία - Παναθηναϊκός 4-1) στο πλαίσιο του πρώτου μεταξύ τους αγώνα για τους «16» του Κυπέλλου Ελλάδος. Προβάδισμα πρόκρισης πήραν από τον πρώτο αγώνα και ο Πανιώνιος με τη Λάρισα. Ο Πανιώνιος επικράτησε σκοράροντας σε δύο λεπτά απέναντι στον ΟΦΗ (Πανιώνιος - ΟΦΗ 2-0), ενώ η Λάρισα «χόρευε στο χιόνι» απέναντι στη Ξάνθη (Λάρισα - Ξάνθη 3-0). Τέλος, ο Λεβαδειακός πήρε προβάδισμα απέναντι στον ΠΑΣ (Λεβαδειακός - ΠΑΣ Γιάννινα 1-0).
  • Προβάδισμα πρόκρισης για τα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας πήρε ο Λεβαδειακός, μετά τη νίκη του επί του ΠΑΣ Γιάννινα με 1-0 (89΄ Φαβάρο) στην πρωτεύουσα της Βοιωτίας, στον πρώτο μεταξύ τους αγώνα για τη φάση των «16» του Κυπέλλου Ελλάδας.
  • Ο ΑΟΧ Κισσαμικός απομακρύνθηκε από τις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας στη Football League, καθώς νίκησε σήμερα 2-0 τον Πανσερραϊκό στα Περιβόλια, στο πλαίσιο της 9ης αγωνιστικής. Αναβλήθηκε η αναμέτρηση της Αναγέννησης Καρδίτσας με τη Σπάρτη, καθώς στο γήπεδο είχε πέσει από το πρωί χιόνι και ο διαιτητής Τάσης από το σύνδεσμο Ηπείρου αποφάσισε την αναβολή της συνάντησης. Απέτυχε να πάρει τη δεύτερη εφετινή της νίκη η Καλλιθέα στο «Ελ Πάσο», όπου παραχώρησε ισοπαλία με σκορ 1-1 στην ΑΕ Καραϊσκάκης.
  • Βαριά ήττα από τη Λαμία γνώρισε ο Παναθηναϊκός, για τον πρώτο αγώνα στους «16» του Κυπέλλου Ελλάδας. Οι νεοφώτιστοι διέσυραν τους «πράσινους» με 4-1 και πλέον βρίσκονται μια ανάσα από ιστορική πρόκριση στα προημιτελικά του θεσμού. Ο Πίτι ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής και με δύο γκολ στο 5' και στο 45' οδήγησε την ομάδα του στο θρίαμβο. Ενδιάμεσα είχε σκοράρει στο 42' ο Παντελιάδης, ενώ στο 90' ο Μπλάζιτς έβαλε το κερασάκι στην τούρτα για τη Λαμία. Η ομάδα του Ουζουνίδη μείωσε στο 82' με τον Μολίνς, αλλά πλέον πολύ δύσκολα θα καταφέρει να πάρει την πρόκριση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου