Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 19 Δεκεμβρίου 2017

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Τετάρτη, 20 Δεκεμβρίου, 2017

  • Σοβαρά επεισόδια ξέσπασαν αργά το βράδυ της Τρίτης στον καταυλισμό υποδοχής μεταναστών και προσφύγων στη Μόρια με βίαιες συγκρούσεις μεταξύ αράβων, αφγανών και ιρακινών μεταναστών.
  • Τα θετικά αποτελέσματα που μπορεί να έχει η επικοινωνία με την Τουρκία, ώστε να μειωθεί η πίεση στο Αιγαίο, σημείωσαν πηγές του ΓΕΕΘΑ, τονίζοντας ότι δεν θα πρέπει να εκληφθεί ως υπαναχώρηση εθνικών θέσεων.
  • Εγκρίθηκε με 153 ψήφους από την Ολομέλεια της Βουλής, το βράδυ της Τρίτης, ο κρατικός Προϋπολογισμός του 2018. Υπερψήφισε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και η ανεξάρτητη βουλευτής Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου, ενώ καταψήφισε σύσσωμη η αντιπολίτευση. Νωρίτερα, κατά τη διάρκεια της συζήτησης κυριάρχησαν υψηλοί τόνοι, ενώ το θερμόμετρο ανέβηκε πολύ κατά τη «σύγκρουση» κορυφής μεταξύ Τσίπρα – Μητσοτάκη. «Αποτύχατε δύο φορές με την εκλογή σας. Τρίτη ευκαιρία ο λαός δεν θα σας δώσει» είπε ο πρόεδρος της ΝΔ. «Σας έριξε ο λαός και ήττα θα υποστείτε και τον Σεπτέμβριο του 2019» η απάντηση Τσίπρα.
  • Θετική ήταν η ψήφος της πρώην βουλευτού της Ένωσης Κεντρώων και νυν ανεξάρτητης, Θεοδώρας Μεγαλοοικονόμου, στην ονομαστική ψηφοφορία στην Ολομέλεια της Βουλής για την κύρωση του προϋπολογισμού του 2018.
  • Στιγμές αγωνίας ζει η οικογένεια ενός 49χρονου ερασιτέχνη ψαρά από τον δήμο Αλεξανδρούπολης, ο οποίος πήγε για ψάρεμα στο Δέλτα του ποταμού Έβρου το απόγευμα της Δευτέρας και έκτοτε δεν έχει δώσει σημεία ζωής.

Κόσμος

  • Η αμερικανική Βουλή των Αντιπροσώπων θα χρειαστεί να ξαναψηφίσει για να εγκρίνει στο σύνολό του το νομοσχέδιο για τη μεταρρύθμιση του φορολογικού κώδικα, αφού οι Δημοκρατικοί στη Γερουσία αποκάλυψαν, κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή, διαδικαστικό κώλυμα.
  • Την ώρα που η Άνγκελα Μέρκελ τάσσεται υπέρ της σύστασης μεγάλου συνασπισμού, παρακάμπτοντας τις ενδοοικογενειακές τριβές στους κόλπους του κόμματός της, νέα καθυστέρηση αναμένεται να σημειωθεί στην διαδικασία σχηματισμού γερμανικής κυβέρνησης. Το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD) σκοπεύει να μεταθέσει το έκτακτο συνέδριό του, στο οποίο θα αποφασιστεί η συμμετοχή ή όχι σε διαπραγματεύσεις για τον σχηματισμό κυβέρνησης.
  • Πολλοί την χαρακτηρίζουν «παρία» στο θέμα της διπλωματίας. Μοιάζει απομονωμένη από τη διεθνή κοινότητα, χωρίς καθόλου συμμάχους. Η άποψη αυτή, ωστόσο, φαίνεται να χάνει τον ισχύ της εάν σκεφτεί κανείς ότι η Βόρειος Κορέα έχει διπλωματικές διασυνδέσεις με σχεδόν 50 χώρες.
  • Τουλάχιστον 11 άνθρωποι, ανάμεσά τους αρκετοί ξένοι τουρίστες, σκοτώθηκαν όταν ανετράπη τουριστικό λεωφορείο που ταξίδευε προς αρχαιολογική περιοχή στην Πολιτεία Κιντάνα Ρου, στις ακτές στην Καραϊβική Θάλασσα.
  • Με τις σφοδρές επικρίσεις και τις υποψίες για αποστασία ορισμένων Ρεπουμπλικάνων, η ψήφιση του νομοσχεδίου για τη φορολογική μεταρρύθμιση, που πολλοί χαρακτηρίζουν δώρο στους επιχειρηματίες, δεν έμοιαζε μέχρι τελευταία σίγουρη. Εγκρίθηκε, ωστόσο, την Τρίτη το νομοσχέδιο από τη Βουλή των Αντιπροσώπων. Σε αυτό περιλαμβάνονται σαρωτικές φορολογικές περικοπές.

Οικονομία

  • Κατατέθηκε στη Βουλή η τροπολογία του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, με την οποία εξομαλύνονται οι χρεώσεις για τις Υπηρεσίες Κοινής Ωφέλειας στους λογαριασμούς ηλεκτρικής ενέργειας και επέρχονται μειώσεις για τους καταναλωτές που υπερβαίνουν τα εκάστοτε κλιμάκια κατανάλωσης.
  • Για εντυπωσιακό επίπεδο υποκρισίας κατηγόρησε τη ΝΔ ο Ευ.Τσακαλώτος, λέγοντας ότι δεν στηρίζει τα συμφέροντα της Ελλάδας σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Την κατηγόρησε για έλλειψη αξιόπιστου σχεδίου, αλλά και ότι δεν λέει «καθαρές κουβέντες» σε ότι αφορά το πρόγραμμά της. Αίσθηση προκάλεσε η αναφορά του στις 10 πληγές του Φαραώ... ενώ καταλήγοντας κάλεσε τη ΝΔ να συνεχίσει την καταστροφολογία και ακριβώς ό,τι κάνει γιατί «βολεύει την κυβέρνηση». Ερμήνευσε δε αλλιώς τις δημοσκοπήσεις αν και όπως είπε στο πνεύμα των Χριστουγέννων αφήνει τη ΝΔ να τις διαβάζει όπως θέλει.
  • Την είσοδό της στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας με προσφορά ενεργειακών «πακέτων» ρεύματος και φυσικού αερίου σε όλη τη χώρα, ανακοίνωσε η Εταιρία Παροχής Αερίου Αττικής.
  • Στις 6 Απριλίου του 2018 αναμένεται να λήξει τελικά η περίοδος της διαιτησίας, σε σχέση με την τεχνική μελέτη της μονάδας μεταλλουργίας της «Ελληνικός Χρυσός» στην περιοχή του Μαδέμ Λάκκου στο Στρατώνι Χαλκιδικής, καθώς ύστερα από αίτημα της διαιτητικής επιτροπής, η διαδικασία πήρε παράταση κατά 60 ημέρες.
  • «Κανένα μέτρο και καμία ρύθμιση δεν μπορεί να αντισταθμίσει και να εξισορροπήσει τις βαριά αρνητικές συνέπειες που έχει για την οικονομική και κοινωνική ζωή των νησιών μας η κατάργηση του μειωμένου ΦΠΑ. Οι επιλογές προσωρινότητας και μάλιστα 6μηνης, καθώς και η υπόσχεση αντισταθμιστικών επιδομάτων όχι μόνο δεν λύνει το ζήτημα, αλλά αντίθετα το επιβαρύνει» τονίζει η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Χριστιάνα Καλογήρου και ζητά επανεξέταση του ζητήματος.

Αθλητισμός

  • Την πρόκριση από το πρώτο κι όλας παιχνίδι εξασφάλισε ο ΠΑΟΚ συντρίβοντας τα Τρίκαλα στην έδρα τους με 5-1. Οι Θεσσαλονικείς είχαν κυριαρχικό ρόλο στο Β' ημίχρονο και με 4 γκολ στο διάστημα αυτό πέτυχαν τη μεγάλη και εύκολη νίκη τους στο αποχαιρετιστήριο παιχνίδι τους για το 2017.
  • Χωρίς τέσσερις βασικούς ποδοσφαιριστές θα αγωνιστεί την Τετάρτη απέναντι στον Παναιτωλικό η ΑΕΚ, για το πρώτο από τα δύο ματς των δύο ομάδων, στα πλαίσια της φάσης των 16 του Κυπέλλου. Οι Ούρος Τσόσιτς και Ογκνιέν Βράνιες αποκλείστηκαν από την αποστολή του αγώνα, αφού και σήμερα προπονήθηκαν κανονικά, ενός εκτός έμεινε και ο Αντρέ Σιμόες που έχει υποστεί μια θλάση β’ βαθμού στον δεξιό τετρακέφαλο.
  • Καταγγελία στη FIFA κατά της Μπαρτσελόνα έκανε η Ατλέτικο Μαδρίτης, την οποία κατηγορεί ότι προσέγγισε παράνομα τον ποδοσφαιριστή της, Αντουάν Γκριζμάν, με στόχο την μεταγραφή του. Τα ισπανικά ΜΜΕ έγραψαν ότι, σύμφωνα με τον διευθυντή της Μπαρτσελόνα, Γκιγέρμο Αμόρ, ο πρόεδρος των Καταλανών, Γιόσεπ Μαρία Μπαρτομέου, έχει ήδη προχωρήσει σε συζητήσεις με την οικογένεια του Γάλλου επιθετικού για το ενδεχόμενο μετακίνησής του.
  • Ο Σοζέι Μασούντ ολοκλήρωσε τις προπονήσεις του με την Λας Πάλμας και σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν στην Ισπανία, ετοιμάζεται να επιστρέψει στην Ελλάδα. Μιας και εδώ, όπως φαίνεται, θα βρει τον επόμενο σταθμό στην καριέρα του, μετά την αποχώρησή του από τον Πανιώνιο. Για τον Ιρανό άσο υπάρχει δεδομένο ενδιαφέρον από πλευράς ΑΕΚ, ωστόσο σύμφωνα με τα όσα ανέφερε στο twitter ο ρεπόρτερ της Λας Πάλμας, Λίτο Χιμένεθ, για τον παίκτη κινείται και ο Παναθηναϊκός.
  • Ο Ολυμπιακός κοντράρεται την Τετάρτη το απόγευμα με τον Πλατανιά στην Κρήτη, για τη φάση των 16 του Κυπέλλου. Είναι το πρώτο ματς των δύο ομάδων και γίνεται εύκολα αντιληπτό πως οι «ερυθρόλευκοι» θέλουν να βάλουν τις βάσεις πρόκρισης στην προημιτελική φάση της διοργάνωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου