Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 2 Δεκεμβρίου 2017

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Σάββατο, 2 Δεκεμβρίου, 2017

  • Σε επιφυλακή βρίσκεται η υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Έβρου, μετά τη ρηματική διακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών της Βουλγαρίας, σύμφωνα με την οποία θα εισέλθουν από τη γείτονα μεγάλες ποσότητες νερού στους ποταμούς Έβρο, Άρδα και Τούντζα.
  • Τη σημασία όχι μόνο της εξόδου από τα μνημόνια αλλά και της εφαρμογής κοινωνικά φιλικών πολιτικών αμέσως μετά την έξοδο από αυτά, υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας, παραπέμποντας στο παράδειγμα της Πορτογαλίας, με τον Αντόνιο Κόστα να αναδεικνύει ουσιαστικά την αναγκαιότητα και τη σημασία των συμμαχιών ως προς αυτό, με τη φράση προς τον Έλληνα πρωθυπουργό πως «χρειαζόμαστε παρέα».
  • Στο νοσοκομείο μεταφέρθηκαν εσπευσμένα την Παρασκευή το βράδυ η Πόλα Ρούπα και ο Νίκος Μαζιώτης που κάνουν απεργία πείνας εδώ και 21 ημέρες με σειρά αιτημάτων που αφορούν τη βελτίωση των συνθηκών κράτησής τους, όπως την έξοδο από την απομόνωση του Νίκου Μαζιώτη, την απόσυρση διατάξεων του νέου σωφρονιστικού κώδικα και την διεύρυνση ωραρίου των επισκεπτηρίων μεταξύ τους όσο και με το ανήλικο παιδί τους.
  • Καταργείται με τον νέο ΚΟΚ η υφιστάμενη ρύθμιση για έκπτωση 50% όταν πληρώνονται οι κλήσεις της τροχαίας εντός 10ημέρου. Παράλληλα, με τον νέο ΚΟΚ τα πρόστιμα θα κλιμακώνονται ανάλογα με το εισόδημα, σύμφωνα με τον υπουργό Υποδομών, Χρήστο Σπίρτζη, ο οποίος ενημέρωσε το απόγευμα της Παρασκευής τους επικεφαλής των θεσμών για τις ρυθμίσεις που σχεδιάζει.
  • Εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Εσωτερικών αναφέρει ότι από τις 12 Νοεμβρίου και στο πλαίσιο των συνοριακών ελέγχων απετράπησαν άλλες 360 παράνομες αφίξεις στη Γερμανία από την Ελλάδα.

Κόσμος

  • Τουλάχιστον ένας διαδηλωτής σκοτώθηκε και πάνω από 20 άλλοι άνθρωποι τραυματίστηκαν στην Ονδούρα την Πέμπτη, όπου η καθυστέρηση στην καταμέτρηση των ψήφων μετά τις προεδρικές και βουλευτικές εκλογές της περασμένης Κυριακής πυροδότησε ταραχές κι εξώθησε την αντιπολίτευση να καταγγείλει νοθεία.
  • Ο υπουργός Εξωτερικών της Σαουδικής Αραβίας Αντελ αλ Τζουμπέιρ κατήγγειλε την Παρασκευή ότι η Χεζμπολάχ έχει κάνει «πειρατεία» στον Λίβανο και πρόσθεσε ότι η χώρα αυτή θα μπορέσει να «επιβιώσει» μόνο εάν το σιιτικό πολιτικοστρατιωτικό κίνημα, το οποίο υποστηρίζεται από το Ιράν, αφοπλιστεί.
  • Ανοιχτή επιστολή προς την καγκελάριο Μέρκελ απευθύνουν συγγενείς των 12 θυμάτων της τρομοκρατικής επίθεσης του περσινού Δεκεμβρίου στη χριστουγεννιάτικη αγορά του Βερολίνου, με την οποία την κατηγορούν για «αποτυχία» στην αντιμετώπιση της τρομοκρατίας.
  • Κροτίδα, χωρίς κάποιου είδους πυροκροτητή, ήταν τελικά το περιεχόμενο του ύποπτου πακέτου που έφτασε νωρίς το απόγευμα της Παρασκευής σε φαρμακείο στο κέντρο του Πότσνταμ και οδήγησε σε εκκένωση της υπαίθριας χριστουγεννιάτικης αγοράς και της ευρύτερης περιοχής, σε ακτίνα 500 μέτρων από το σημείο.
  • «Καταγέλαστες» χαρακτήρισε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Ρεξ Τίλερσον, τις εικασίες για την επικείμενη αντικατάστασή του από τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ. Πράλληλα, ο Ντόναλντ Τραμπ διαβεβαίωσε πως ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας, Ρεξ Τίλερσον, «δεν ετοιμάζεται να αποχωρήσει», διαψεύδοντας τις πληροφορίες σχετικά με επικείμενο ανασχηματισμό, τις οποίες ο ίδιος τροφοδότησε.

Οικονομία

  • Αναλυτικές απαντήσεις στις επτά συχνότερες ερωτήσεις που θέτουν όσοι διαθέτουν α' κατοικία και ανησυχούν ότι μπορεί να βγει σε πλειστηριασμό, δίνει η αντιπροεδρία της κυβέρνησης. Το περιβάλλον Δραγασάκη με διευκρινίσεις για το νόμο Κατσέλη-Σταθάκη που ισχύει έως 31/12/2018 και «προστατεύει αποτελεσματικά την πρώτη κατοικία των πολιτών που βρίσκονται σε οικονομική αδυναμία» αναλαμβάνει να καθησυχάσει, ενώ οι φήμες ότι το θέμα ανησυχεί και δημιουργεί εσωτερικούς τριγμούς στην κυβέρνηση επιμένουν.
  • Την επίτευξη συμφωνίας για τα ενεργειακά (λιγνιτικές μονάδες ΔΕΗ, αγορά φυσικού αερίου κλπ) ανακοίνωσε ο αρμόδιος υπουργός Γ.Σταθάκης, μετά την ολοκλήρωση της μαραθώνιας διαπραγμάτευσης με το κουαρτέτο. Το μεσημέρι του Σαββάτου, ξεκινά ο τελευταίος γύρος επαφών, όπου θα επιχειρηθεί να κλείσουν όλες οι εκκρεμότητες που απομένουν, όπως το ζήτημα των επιδομάτων και το ΦΠΑ στα 32 νησιά, ώστε να καθαρογραφεί το κείμενο της συμφωνίας σε τεχνικό επίπεδο (staff level agreement).
  • Τα πάνω κάτω στη λειτουργία των καζίνων στη χώρα μας φέρνει το νομοσχέδιο του υπουργείου οικονομικών «Αδειοδότηση και Λειτουργία Επιχειρήσεων Καζίνο και Άλλες Διατάξεις». Το νομοσχέδιο αναρτήθηκε στη σελίδα της διαύγειας για διαβούλευση μέχρι τις 11 Δεκεμβρίου.
  • Οι διατάξεις του Kώδικα Φορολογικής Διαδικασίας (ΚΦΔ) για 20ετή παραγραφή είναι εφαρμοστέες σε εκκρεμείς υποθέσεις ελέγχου που αφορούν στις χρήσεις των ετών 2012 και 2013 και όχι σε προγενέστερες του έτους 2012, ορίζει εγκύκλιος του επικεφαλής της ΑΑΔΕ. Κοινώς αυτό σημαίνει ότι χιλιάδες ανέλεγκτες υποθέσεις «κλείνουν», αφού η Εφορία δεν μπορεί να ανοίξει μια υπόθεση του 2011 ή προγενέστερη.
  • Πτώση κατέγραψε το χρηματιστήριο της Γουολ Στριτ μετά την ομολογία ενοχής από τον πρώην σύμβουλο του Ντόναλντ Τραμπ, Μάικλ Φλιν. Παραδέχτηκε ότι έδωσε ψευδή κατάθεση στο FBI.

Αθλητισμός

  • Το παρών στην κλήρωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2018 έδωσαν πολλοί παλαίμαχοι αστέρες του ποδοσφαίρου, όπως ο Γκόρντον Μπανκς, ο Λοράν Μπλαν, ο Καφού, ο Ντιέγκο Φορλάν, ο Φάμπιο Καναβάρο, ο Κάρλες Πουγιόλ και ο 91χρονος Νικίτα Σιμονιάν, ωστόσο αυτοί που έκλεψαν την παράσταση ήταν ο Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα και ο Πελέ.
  • Χαμηλούς τόνους κράτησαν στη πλειοψηφία τους οι παράγοντες, οι προπονητές των ομάδων, αλλά και τα ΜΜΕ των χωρών, που συμμετέχουν στην τελική φάση του παγκοσμίου κυπέλλου της Ρωσίας. Λίγη ώρα μετά την κλήρωση που διεξήχθη στη Μόσχα έγιναν γνωστές οι πρώτες αντιδράσεις για το αποτέλεσμα της διαδικασίας, με τους εκπροσώπους των φαβορί να δείχνουν πως υπολογίζουν τους θεωρητικά «ασθενέστερους» αντιπάλους.
  • Παρουσία του προέδρου της Ρωσίας, Βλάντιμιρ Πούτιν, πραγματοποιήθηκε στη Μόσχα, σε αίθουσα του Κρεμλίνου, η κλήρωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2018. Ο Ρώσος πρόεδρος άνοιξε τη διαδικασία, συνοδευόμενος από τον πρόεδρο της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο.
  • Η Ιντερνασιονάλ δεν εγκαταλείπει την προσπάθεια για την απόκτηση του Ροντρίγκο Μολέδο και αναμένονται άμεσα εξελίξεις στο θέμα του έμπειρου κεντρικού αμυντικού. Μάλιστα αυτό που πρέπει να σημειωθεί είναι ότι η βραζιλιάνικη ιστοσελίδα UOL, ανέφερε ότι οι «πράσινοι» ζήτησαν 500.000 ευρώ για να παραχωρήσουν τον παίκτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου