Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου 2017

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Τρίτη, 19 Δεκεμβρίου, 2017

  • Κανείς δεν γνωρίζει επακριβώς τι συνέβη στο διαμέρισμα του δεύτερου ορόφου στην οδό Ευριπίδου 25, ωστόσο όλοι ήξεραν για τις διαμάχες του δράστη και αυτόχειρα με την πεθερά του για το σπίτι που έμενε η ίδια, στον πρώτο όροφο.
  • «Να δούμε στο τέλος ποιος θα κουραστεί πρώτος», ανέφεραν κύκλοι του Μεγάρου Μαξίμου, σχολιάζοντας την απόφαση του ΣτΕ με την οποία ακυρώνεται η διαδικασία για την υποβολή πόθεν έσχες. «Η κυβέρνηση θα επιμείνει στη διαφάνεια και τον έλεγχο» τόνισε ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής.
  • Τα μέλη της αναρχικής ομάδας «Μαυροπράσινοι Εμπρηστές» υποστηρίζουν ότι θα επανατοποθετήσουν σε ράφια σούπερ μάρκετ αναψυκτικά, γάλα και αλλαντικά δηλητηριασμένα με υδροχλωρικό οξύ.
  • Τα επιπλέον μέτρα λιτότητας που θα επιβάλλει η κυβέρνηση μέσω του Προϋπολογισμού για το 2018 σημειώνει η Νέα Δημοκρατία με non paper που εξέδωσε.
  • Ο χιονιάς που επικρατεί στη Μακεδονία, τη Θράκη και τις περιοχές της ηπειρωτικής Ελλάδας με υψόμετρο πάνω από τα 300 μέτρα θα συνεχιστεί και την Τρίτη, όπως προβλέπει η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Κόσμος

  • Ο αντιπρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής Μάικ Πενς αποφάσισε να αναβάλει το αμφιλεγόμενο ταξίδι του στη Μέση Ανατολή, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος, εν μέσω της κλιμακούμενης έντασης στην περιοχή και κρίσιμης ψηφοφορίας στο Κογκρέσο.
  • Ο πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ εξαπέλυσε δριμεία επίθεση εναντίον της Γαλλίας, κατηγορώντας το Παρίσι ότι «στηρίζει την τρομοκρατία» κι εκτιμώντας ότι δεν «έχει δικαίωμα να μιλά για την ειρήνη» στη Συρία.
  • Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι συμφώνησαν κατά τη διάρκεια μιας τηλεφωνικής συνδιάλεξης που είχαν την Δευτέρα ότι η διεθνής κοινότητα πρέπει να καταβάλει «έντονες προσπάθειες» προκειμένου να επιλυθεί το θέμα με την Ιερουσαλήμ, έγινε γνωστό από πηγές της τουρκικής προεδρίας.
  • Xωρίς να ανακοινώνει ανατρεπτική απόφαση, όπως ορισμένοι ανέμεναν, ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ παρουσίασε σε επιθετικό τόνο το νέο σχέδιο ασφαλείας των ΗΠΑ. Τον λόγο του ξεκίνησε εξαπολύοντας πυρά για την πολιτική προηγούμενων αμερικανών προέδρων, ενώ ως απειλή αντιμετώπισε την στάση Ρωσίας και Κίνας για τα συμφέροντα των ΗΠΑ. «Είναι αντίπαλοί μας» τόνισε συγκεκριμένα.
  • Η παλαιστινιακή προεδρία χαρακτήρισε «απαράδεκτη» την άσκηση βέτο από τις ΗΠΑ στο σχέδιο ψηφίσματος για την ανάκληση της απόφασης του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ να αναγνωρίσει μονομερώς την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών.

Οικονομία

  • O πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης και ένας Γερμανός ευρωβουλευτής μηνύουν την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα για να αποκτήσουν πρόσβαση σε έγγραφο για την απόφαση της ΕΚΤ να «παγώσει» τη χρηματοδότηση στις ελληνικές τράπεζες το 2015.
  • «Ο Προϋπολογισμός που συζητάμε, δεν θα είναι ο τελευταίος μνημονιακός Προϋπολογισμός» τόνισε ο Χρ.Σταϊκούρας της ΝΔ, επισημαίνοντας πως η κυβέρνηση έχει δεσμευθεί σε μνημονιακές πολιτικές και για μετά το 2018, ενώ έχει υποθηκεύσει τη δημόσια περιουσία για 99 έτη. Σημειώνοντας ότι η ρύθμιση του χρέους μπορεί να συνοδευτεί από μηχανισμό εποπτείας τόνισε ότι «είναι προφανές ότι η ρητορική περί δήθεν καθαρής εξόδου από τα μνημόνια, αποτελεί ή ένα ακόμη συνειδητό ψεύδος ή μία ακόμη αυταπάτη».
  • Ικανοποιημένοι από το αποτέλεσμα της εκδήλωσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, με αντικείμενο τη δημιουργία πλατφόρμας μετάβασης των ανθρακοφόρων περιοχών της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε διαφορετικό αναπτυξιακό μοντέλο, δηλώνουν ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, Θόδωρος Καρυπίδης και οι δήμαρχοι Κοζάνης Λευτέρης Ιωαννίδης και Εορδαίας, Σάββας Ζαμανίδης. Ο οδικός χάρτης για τη Δ.Μακεδονία.
  • «Σίγουρα δεν κινδυνεύει με κατάρρευση η ΔΕΗ», δήλωσε στη Βουλή ο υπουργός Ενέργειας Γ.Σταθάκης, ενώ επιτέθηκε στη ΝΔ κατηγορώντας την ότι κινδυνολογεί επαναφέροντας αυτό το σενάριο, γιατί δεν της βγήκε, ούτε η κατάρρευση του νέου Προϋπολογισμού, ούτε της οικονομίας. Ο υπουργός υπεραμύνθηκε της συμφωνίας για τη ΔΕΗ, ενώ αντέκρουσε τις κατηγορίες της Αντιπολίτευσης σχετικά με τη στάση της κυβέρνησης για τις επενδύσεις.
  • Επιδίωξη της κυβέρνησης, στο βαθμό που αυτό είναι εφικτό, είναι η μείωση των φόρων τόνισε ο Γ.Χουλιαράκης και προς επίρρωση αυτού ανακοίνωσε μείωση του ΦΠΑ από το 24% στο 13% για τις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων, τους οίκους ευγηρίας, τις μονάδες παροχής υπηρεσιών φροντίδας στα άτομα με αναπηρία, κλπ. Τα φορολογικά βάρη θα μειώνονται όσο εμπεδώνεται η αξιοπιστία, είπε, επαναλαμβάνοντας ότι το 2018 είναι το τελευταίο έτος δημοσιονομικής προσαρμογής.

Αθλητισμός

  • Κρίσιμη είναι η εβδομάδα που ξεκίνησε για τον Παναθηναϊκό, καθώς γι΄ αύριο Τρίτη (19/12) είναι προγραμματισμένη η εκδίκαση της προσφυγής του Ράσμους Τελάντερ, την Τετάρτη πρόκειται να πάρει σειρά η υπόθεση του Γενς Βέμερ, ενώ μία ημέρα μετά θα ακολουθήσουν οι υποθέσεις των Λέτο, Τοτσέ και Εσιέν.
  • Η αυλαία στον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος έκλεισε με ένα πολύ ωραίο παιχνίδι στην πρωτεύουσα της Βοιωτίας, όπου ο Λεβαδειακός επιβλήθηκε με ανατροπή 2-1 του Πανιωνίου και επέστρεψε στις επιτυχίες ύστερα από επτά αγωνιστικές (σ.σ. Παναιτωλικός-Λεβαδειακός 0-1 στις 15 Οκτωβρίου), στη διάρκεια των οποίων μέτρησε πέντε ήττες και δύο ισοπαλίες. Οι «κυανέρυθροι» προηγήθηκαν στο 58΄ με τον Μασούρα, αλλά οι Λεονάρντο στο 60΄ και Γιακουμάκης στο 77΄ έδωσαν τους τρεις βαθμούς στους γηπεδούχους.
  • Τη λύση της συνεργασίας της με τον Ιγκόρ Τούντορ ανακοίνωσε η Γαλατασαράι, μετά την υποχώρηση της ομάδας στην δεύτερη θέση της βαθμολογίας του τουρκικού πρωταθλήματος. Η 4η ήττα της «Γαλατά» στη σεζόν ήταν η «σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι» για τον Κροάτη τεχνικό.
  • Στον Ολυμπιακό επιστρέφει ο Τάσος Καραμάνος, καθώς η Ρίο Άβε δεν σκοπεύει να επεκτείνει τον δανεισμό του. Σύμφωνα με την «A Bola» ο 27χρονος μεσοεπιθετικός θα επιστρέψει μετά από 2,5 χρόνια στους «ερυθρόλευκους», ωστόσο δεν πρόκειται να παραμείνει. Πολύ περισσότερο που πρόθεση του Τάκη Λεμονή είναι να μικρύνει το ρόστερ της ομάδας και όχι να μεγαλώσει. Άλλωστε το καλοκαίρι ολοκληρώνεται το συμβόλαιό του με τον Ολυμπιακό, στον οποίο δεν έχει αγωνιστεί ούτε μια φορά.
  • Χωρίς τους Αντρέ Σιμόες, Ούρος Τσόσιτς και Ογκνιέν Βράνιες θα παραταχθεί την Τετάρτη στο Αγρίνιο η ΑΕΚ, για το ματς Κυπέλλου απέναντι στον Παναιτωλικό. Οι τρεις παίκτες της Ένωσης έμειναν εκτός της προπόνησης της Δευτέρας, με τον Πορτογάλο μέσο να ακολουθεί πρόγραμμα θεραπείας και τους δύο στόπερ, ατομικό

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου