Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 17 Δεκεμβρίου 2017

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Δευτέρα, 18 Δεκεμβρίου, 2017

  • Βαριές κουβέντες αντάλλαξαν ο υπουργός Εσωτερικών Π.Σκουρλέτης με το ΚΚΕ, με αφορμή την παρέμβαση του ΠΑΜΕ στο Περιφερειακό Συνέδριο για την ανάπτυξη της Δ.Αττικής της κυβέρνησης. Για «ολισθηρό δρόμο» που έχει πάρει το ΚΚΕ μίλησε ο υπουργός. Άμεση η απάντηση από τον Περισσό «πάει πολύ υπουργοί της κυβέρνησης, η οποία ετοιμάζεται να χτυπήσει το δικαίωμα στην απεργία, να εγκαλούν το ΚΚΕ για τις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας του εργατικού - λαϊκού κινήματος ενάντια στην «αναπτυξιακή» φιέστα της κυβέρνησης στη Δυτική Αττική».
  • Βρέθηκαν από ομάδες διάσωσης της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και της ΕΜΑΚ οι δύο ορειβάτες που είχαν χάσει τον προσανατολισμό τους στον Όλυμπο στην περιοχή Άγιος Αντώνιος σε ύψος 2.800 μέτρων. Και οι δύο ορειβάτες είναι καλά στην υγεία τους.
  • Σε ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη, στο κάτω μέρος λεωφορείου, είχαν βάλει έξι παράτυπους μετανάστες, προκειμένου να τους μεταφέρουν στο εσωτερικό της χώρας.
  • Ο λογιστής της Τεκτονικής Αδελφότητας - Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος κατέθεσε στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου, μήνυση κατά 6 τεκτόνων που κατέχουν πολύ σημαντικά αξιώματα στην τεκτονική ιεραρχία. Τους μηνύει για σύσταση εγκληματικής συμμορίας, η οποία με απειλές και εκβιασμούς, τον ενέπλεξε σε οικονομικό σκάνδαλο καταχρήσεων άνω των 2.000.000 ευρώ.
  • Στην ανάγκη «να σχεδιάσουμε σωστά την επόμενη ημέρα» και να μην αφήσουμε τα πράγματα στον αυτόματο πιλότο, αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός στο Συνέδριο για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση στη Δυτική Αττική. Δεν πρέπει να επιστρέψουμε στις παθογένειες του παρελθόντος, τόνισε, χωρίς να παραλείψει να επιτεθεί στη ΝΔ. Ειδικά για τη Δ.Αττική ανέλυσε τα μέτρα που λαμβάνονται για την αντιμετώπιση των άμεσων συνεπειών της καταστροφής από τις πλημμύρες, αλλά και το νέο μοντέλο ανάπτυξης που προωθείται. Τι είπε για βωξίτη, Θριάσιο και Πανεπιστήμιο Δ.Αττικής.

Κόσμος

  • Βραδιά ανατροπών αλλά και αναμενόμενων αποτελεσμάτων θα μπορούσε να χαρακτηρίσει κανείς εκείνη της 17ης Δεκεμβρίου. Παρόλο που στην πρώτη θέση βρέθηκε το φαβορί, νέος αέρας θα φυσήξει από Δευτέρα στη Χιλή. Τις εκλογές κέρδισε ο Σεμπαστιάν Πινιέρα με ποσοστό 54,57%, αφήνοντας πίσω του τον κεντροαριστεροό αντίπαλό του Αλεχάντρο Γκιγιέ (45,43%) και διαψεύδοντας τις εκτιμήσεις όσων πίστευαν ότι θα διεξαχθεί μάχη στήθος με στήθος.
  • Αποφασισμένος να προχωρήσει στις μεταρρυθμίσεις για τις οποίες δεσμεύτηκε προεκλογικά εμφανίστηκε ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν σε συνέντευξη που μεταδόθηκε την Κυριακή από το τηλεοπτικό δίκτυο France 2.
  • Το υπουργείο Οικονομικών σκοπεύει να διεκδικήσει το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD), εφόσον προσχωρήσει σε «μεγάλο» συνασπισμό με την Χριστιανική Ένωση (CDU/CSU), φέρεται να δήλωσε ο αρχηγός του κόμματος Μάρτιν Σουλτς. «Στόχος είναι το υπουργείο Οικονομικών», δήλωσε σύμφωνα με πληροφορίες της «Handelsblatt», επισημαίνοντας ότι το εν λόγω υπουργείο, εκτός από τις άλλες αρμοδιότητες, καθορίζει εν πολλοίς και την ευρωπαϊκή πολιτική του Βερολίνου.
  • Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν επέκρινε τους «μεμψίμοιρους» που ερμήνευσαν ως «μοναρχικό σύμβολο» το Σαββατοκύριακο που πέρασε κοντά στο Μέγαρο Σαμπόρ, την πρώην κατοικία του βασιλιά Φραγκίσκου Α', όπου γιόρτασε οικογενειακώς «πρόωρα Χριστούγεννα».
  • Ενισχυμένη φαίνεται η συνεργασία ανάμεσα σε ΗΠΑ και Ρωσία στο θέμα της καταπολέμησης της τρομοκρατίας. Πληροφορίες που δόθηκαν από την CIA βοήθησαν τις ρωσικές υπηρεσίες ασφαλείας να αποτρέψουν τρομοκρατική επίθεση Ρωσία, όπως μεταδίδουν ρωσικά πρακτορεία επικαλούμενα πηγές του Κρεμλίνου.

Οικονομία

  • Στις 8 Ιανουαρίου θα υπογραφεί η σύμβαση παραχώρησης του εμπορευματικού κέντρου στο Θριάσιο που έχει κατατεθεί στο Ελεγκτικό Συνέδριο ανακοίνωσε ο υπουργός Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης μιλώντας στο Περιφερειακό Αναπτυξιακό Συνέδριο για τη Δυτική Αττική, αφού υπενθύμισε ότι προηγήθηκαν 11 διαγωνισμοί που ακυρώθηκαν.
  • Η πορεία εξόδου από το μνημόνιο δεν έχει ακόμη «κλειδώσει» λέει με ειλικρίνεια ο Γ.Σταθάκης, χωρίς να υποτιμά τις θετικές εξελίξεις στις αγορές για τα ελληνικά ομόλογα, γεγονός που δείχνει ότι «οι αγορές προεξοφλούν» την έξοδο. Ωστόσο, τονίζει, προκειμένου αυτή να διασφαλιστεί «χρειάζεται να συνεχίσουμε την προσπάθεια και να επιμείνουμε στην επίτευξη των στόχων που θέσαμε». Ακόμη, διαβεβαιώνει ότι η συντριπτική πλειοψηφία δεν έχει να φοβηθεί τίποτα από τους πλειστηριασμούς και υπεραμύνεται της συμφωνίας για την πώληση λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ.
  • Ικανοποιητική είναι η κίνηση στα καταστήματα τη πρώτη Κυριακή πριν από τα Χριστούγεννα, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις τις Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας η οποία - και με βάση την κίνηση στην αγορά τις πρώτες ημέρες του εορταστικού ωραρίου - εκτιμά ότι ο τζίρος των Χριστουγέννων θα κινηθεί στα ίδια και ίσως κατά 2% καλύτερα, από τα περυσινά επίπεδα.
  • Τη σειρά πρωτοβουλιών που ανέλαβε το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, για την ενίσχυση των πληγέντων πολιτών από τις καταστροφικές πλημμύρες, παρουσίασε η αρμόδια υπουργός Έφη Αχτσιόγλου, στο πλαίσιο της ομιλίας της στο 8ο Περιφερειακό Συνέδριο για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση: «Η Ανάταξη της Δυτικής Αττικής».
  • Η ελληνική οικονομία βρίσκεται σε ανοδική τροχιά. Όμως ο γερμανός αναλυτής Ρόμπερτ Χάλβερ παραμένει πεπεισμένος ότι μόνο χωρίς ευρώ και με διαγραφή ολόκληρου του δημοσίου χρέους η Ελλάδα θα καταφέρει να ορθοποδήσει.

Αθλητισμός

  • Ακόμη κι αν έκανε ίσως το καλύτερο 20λεπτό του στο φετινό πρωτάθλημα, ο Παναθηναϊκός δεν κατάφερε ούτε αυτή τη φορά να πετύχει εκτός έδρας νίκη και ολοκλήρωσε τον πρώτο γύρο της Super League χωρίς «διπλό». Οι «πράσινοι» προηγήθηκαν στην Ξάνθη με τον Αλτμαν στο 18΄ και είχαν ευκαιρίες να διευρύνουν το προβάδισμά τους, όμως στο β' μέρος οι «ακρίτες» ανέβηκαν και κατάφεραν να φτάσουν στην ισοφάριση στο 79΄ με τον Γέντρισεκ. Η ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη συμπλήρωσε έξι ματς χωρίς νίκη και βρίσκεται στη 10η θέση της βαθμολογίας.
  • Τον άτυπο τίτλο του πρωταθλητή χειμώνα κατέκτησε ο Ολυμπιακός, ο οποίος νίκησε, με γκολ του Μάριν, τον ΠΑΣ (Ολυμπιακός - ΠΑΣ Γιάννινα 1-0) στο «Γ.Καραϊσκάκης», για την 15η και τελευταία αγωνιστική του πρώτου γύρου της Σούπερ Λιγκ. Ο Παναθηναϊκός έμεινε για έκτο ματς χωρίς νίκη αφού αναδείχθηκε ισόπαλος με τη Ξάνθη στα Πηγάδια (Ξάνθη - Παναθηναϊκός 1-1). Ο Παναιτωλικός πήρε βαθμό στην Τρίπολη σταματώντας το σερί του Αστέρας (Αστέρας Τρίπολης - Παναιτωλικός 0-0) ενώ η Λάρισα πήρε «διπλό» στη Λαμία (Λαμία - Λάρισα 0-2). Η αγωνιστική ολοκληρώνεται τη Δευτέρα με τον αγώνα Λεβαδειακός - Πανιώνιος (19:30).
  • Σε ένα ματς θρίλερ, όπου οι άμυνες είχαν πάει... περίπατο, Ανόβερο και Λεβερκούζεν ήρθαν ισόπαλες 4-4 (!), στο πλαίσιο της 17ης αγωνιστικής του γερμανικού πρωταθλήματος. Ο Παναγιώτης Ρέτσος αγωνίστηκε σε όλο το 90λεπτο για τη Μπάγερ, η οποία έχασε την ευκαιρία να πιάσει τη Σάλκε στη δεύτερη θέση της κατάταξης, δεχόμενη το γκολ της ισοφάρισης στο 85΄ (κι ενώ είχε «γυρίσει» το 3-2 του ημιχρόνου σε 3-4). Νέα γκέλα για την Λειψία που έχασε στην έδρα της 3-2 από την Χέρτα Βερολίνου.
  • Την δεύτερη σερί νίκη της, μετά το «χαστούκι» από την Μάντσεστερ Σίτι στο μεγάλο ντέρμπι της 16ης αγωνιστικής, πέτυχε η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Οι «μπέμπηδες» έφυγαν με το «τρίποντο» και από την έδρα της Γουέστ Μπρομ με 2-1. «Διαστημική» ήταν η Λίβερπουλ που επικράτησε εκτός έδρας με 4-0 της Μπόρνμουθ.
  • Σε ένα παιχνίδι που θύμιζε Superleague Αρης και ΟΦΗ έμειναν στο 0-0 στο ντέρμπι της 8ης αγωνιστικής της Football League. Οι δύο ομάδες είχαν από ένα ημίχρονο και οι περίπου 15.000 φίλοι του Αρη απόλαυσαν ένα μεγάλο παιχνίδι από το ένδοξο παρελθόν. Αυτή ήταν η πρώτη απώλεια βαθμών του Άρη. Στο άλλο παιχνίδι η Παναχαϊκή εκμεταλλεύτηκε το στραβοπάτημα των "κιτρίνων" και μείωσαν στους 3 βαθμούς. Οι "ροσονέρι" επικράτησαν με 2-0 του Παναιγιάλειου με γκολ των 69′ Λουμπαρδέα (69') και Φωτάκη (89').

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου