Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου 2017

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Παρασκευή, 15 Δεκεμβρίου, 2017

  • Για έβδομη συνεχή χρονιά ο ιδιοκτήτης της Capital Group Ευάγγελος Μαρινάκης περιλαμβάνεται στη λίστα των Lloyd's με τους 100 ανθρώπους που ασκούν τη μεγαλύτερη επιρροή στο χώρο της ναυτιλίας.
  • Στα σχέδια κατασκευής ενός καναλιού που θα συνδέει τον Δούναβη με το Αιγαίο και τη Θεσσαλονίκη αναφέρεται μερίδα του γερμανικού Τύπου. Η TAZ επιρρίπτει στη γερμανική κυβέρνηση αδιαφορία απέναντι στην Ελλάδα.
  • Αναστάτωση επικράτησε το απόγευμα της Πέμπτης στην περιοχή της Χανιόπορτας στην Κρήτη, όταν άγνωστοι πυροβόλησαν κατά γνωστού γιατρού του Ηρακλείου.
  • Μπαράζ παραβιάσεων πραγματοποίησαν τα τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη στο Αιγαίο την Πέμπτη.
  • Μεταβολή με ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα παρουσιάσει ο καιρός το Σαββατοκύριακο σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης που εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Κόσμος

  • Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον ρώσο ομόλογό του Βλαντιμίρ Πούτιν, μετά τα μεσάνυχτα της Πέμπτης, στη διάρκεια της οποίας συζήτησαν διμερή θέματα αλλά και την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην Κορεατική Χερσόνησο.
  • Αεροσκάφος της εταιρείας West Wind Aviation, με 25 άτομα επιβάτες και πλήρωμα, κατέπεσε νωρίς το πρωί της Πέμπτης κοντά στο αεροδρόμιο της καναδικής πόλης Φοντ Ντου Λακ. Όπως μεταδίδουν τα ξένα μέσα ενημέρωσης, πολλοί ήταν εκείνοι που τραυματίστηκαν, ορισμένοι από τους οποίους μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο σε σοβαρή κατάσταση.
  • Επίθεση με μαχαίρι σημειώθηκε το βράδυ της Πέμπτης στην πόλη του Μάαστριχτ της Ολλανδίας. Σύμφωνα με πληροφορίες, ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και αρκετοί τραυματίστηκαν.
  • Τραγικό δυστύχημα σημειώθηκε στην πόλη Περπινιάν της νοτιανατολικής Γαλλίας, όταν τρένο συγκρούστηκε με σχολικό λεωφορείο. Εξαιτίας της σύγκρουσης τέσσερα, τουλάχιστον, παιδιά σκοτώθηκαν, ενώ ο αριθμός των τραυματιών ανέρχεται στους 20.
  • Δύο μαχητικά αεροσκάφη των ΗΠΑ τύπου F-22 εξαπέλυσαν προειδοποιητικά πυρά, την Τετάρτη, μετά την είσοδο δύο ρωσικών Su-25 σε περιοχή πράσινης ζώνης, στον εναέριο χώρο ανατολικά του ποταμού Ευφράτη στη Συρία, όπως ανακοίνωσε το Πεντάγωνο.

Οικονομία

  • Η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για την καταβολή του κοινωνικού μερίσματος ολοκληρώθηκε με επιτυχία την Τρίτη 12 Δεκεμβρίου και η καταβολή του μερίσματος στους δικαιούχους θα γίνει σήμερα Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου.
  • Δημοσιεύτηκαν από την Ευρωπαϊκή Αρχή Τραπεζών (ΕΑΤ - European Banking Authority) τα υποδείγματα για υποβολή δεδομένων από τις τράπεζες, σχετικά με τις πωλήσεις Μη Εξυπηρετούμενων Ανοιγμάτων (ΜΕΑ), σύμφωνα με ανακοίνωση της ΤτΕ. Στόχος είναι τα υποδείγματα αυτά να αποτελέσουν κοινό πρότυπο πληροφόρησης για την αγορά, σχετικά με τις πωλήσεις ΜΕΑ σε ολόκληρη την ΕΕ.
  • Σημαντική άνοδο 2,38% κατέγραψε το Χρηματιστήριο Αθηνών την Πέμπτη πλησιάζοντας σε απόσταση αναπνοής τις 770 μονάδες, επηρεασμένο από την ισχυρή βελτίωση στην αγορά ελληνικών ομολόγων. Στο τιμόνι της ανόδου, που συνοδεύθηκε και από αύξηση τζίρου, βρέθηκαν οι τραπεζικές μετοχές.
  • Τη πάγια θέση του ΔΝΤ ότι αν δεν υπάρξει ρύθμιση του χρέους δεν μπορεί να ενεργοποιηθεί το πρόγραμμα του Ταμείου για την Ελλάδα, επανέλαβε εκπρόσωπός του, κληθείς να σχολιάσει τη δήλωση Σεντένο ότι υπάρχουν ακόμη βήματα μέχρι να ξεκινήσει η συζήτηση. Υποστήριξε πάντως ότι θα μπορούσε να υπάρξει γρήγορα συμφωνία για το ζήτημα. Επίσης ξεκαθάρισε ότι εξακολουθεί να ισχύει απολύτως ότι το ζήτημα των τραπεζών θα βρεθεί στο επίκεντρο της αξιολόγησής του.
  • Σε περαιτέρω μείωση του ορίου παροχής έκτακτης ενίσχυσης σε ρευστότητα προς τις ελληνικές τράπεζες (ELA) κατά 1 δισ. ευρώ συμφώνησε η ΕΚΤ, το οποίο πλέον διαμορφώνεται στα 24,8 δισ. ευρώ. Η μείωση του ανώτατου ορίου αντανακλά τη βελτίωση της ρευστότητας των ελληνικών τραπεζών σημειώνει η ΤτΕ.

Αθλητισμός

  • Οριστικά χωρίς τους Βράνιες και Τσόσιτς θα αγωνιστεί η ΑΕΚ απέναντι στον Απόλλωνα Σμύρνης το ερχόμενο Σάββατο στο ΟΑΚΑ. Οι δύο παίκτες δεν κατάφεραν να ξεπεράσουν τους τραυματισμούς τους και έτσι ακολούθησαν και την Πέμπτη θεραπεία, γεγονός που τους αφήνει εκτός ομάδας.
  • Αρνητικός σε κάθε συζήτηση για την παραχώρηση του Οτζίτζα Οφόε είναι ο Ολυμπιακός, όπως ξεκαθαρίζουν στην Πλατεία Αλεξάνδρας, έπειτα από τις φήμες που θέλουν την Σπόρτινγκ Λισσαβόνας να ετοιμάζει πρόταση για τον βέλγο μέσο εν όψει της μεταγραφικής περιόδου του Ιανουαρίου.
  • Το τρένο της Μάντσεστερ Σίτι συνεχίζει και φαίνεται ότι δεν μπορεί να σταματήσει πουθενά. Η αρμάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα επικράτησε με 4-0 εκτός έδρας της Σουόνσι κι έγραψε ιστορία. Η 15η συνεχόμενη νίκη που σημείωσε στην Premier League αποτελεί ρεκόρ στην κορυφαία κατηγορία του αγγλικού πρωταθλήματος.
  • Το πρώτο μεγάλο ντέρμπι για τα προημιτελικά του Κυπέλλου Ιταλίας βγήκε από την Τετάρτη. Η Ιντερ που την Τρίτη πήρε δύσκολη πρόκριση στη φάση των "16" στα πέναλτι (5-4, 0-0 κ.α.) επί της Πορντενόνε, θα αντιμετωπίσει τη Μίλαν. Οι "ροσονέρι" επικράτησαν την Τετάρτη με 3-0 της Βερόνα και ετοιμάζονται για το ντέρμπι του Μιλάνου. Στο άλλο παιχνίδι της ημέρας η Φιορεντίνα επικράτησε με 3-2 της Σαμπντόρια και θα αντιμετωπίσει το νικητή της αναμέτρησης Λάτσιο-Τσιταντέλα.
  • Με σκόρερ τον Λεβαντόφσκι η Μπάγερν Μονάχου επικράτησε με 1-0 της Κολωνίας για την 16η αγωνιστική του γερμανικού πρωταθλήματος και προηγείται με 9 βαθμούς από τη δεύτερη Σάλκε. Στο πιο συναρπαστικό ματς της ημέρας, η Σάλκε τα βρήκε σκούρα απέναντι στην Άουγκσμπουργκ, αλλά επικράτησε με 3-2. Με γκολ του Ουθ στο 82' η Χοφενχάιμ έκαμψε την αντίσταση της Στουτγκάρδης και επικράτησε με 1-0.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου