Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου 2017

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Πέμπτη, 14 Δεκεμβρίου, 2017

  • Τις μέχρι τώρα επιλογές της κυβέρνησης υπερασπίστηκε σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ3 ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, υποστηρίζοντας πως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ θα καταφέρει να βγάλει τη χώρα από τα μνημόνια τον Αύγουστο του 2018.
  • Αστοχη, άκαιρη και άσκοπη χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας την παρέμβαση του προέδρου της ΕΕ Ντ.Τουσκ για κατάργηση της ισομερούς κατανομής προσφύγων στην ΕΕ. Πρόκειται για πρόταση που δεν έχει πολλές ελπίδες να υιοθετηθεί από τη Σύνοδο Κορυφής, πρόσθεσε ο πρωθυπουργός σε συνέντευξή του και τόνισε ότι η Ελλάδα δεν πρόκειται να δεχθεί να αλλάξει η υπάρχουσα συμφωνία.
  • Τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στη Λάρισα, κατέλαβε το βράδυ της Τετάρτης ομάδα αντιεξουσιαστών ως ένδειξη συμπαράστασης στους Μαζιώτη - Ρούπα.
  • Μια άκρως ενδιαφέρουσα συνάντηση με τον Παναγιώτη Λαφαζάνη φιλοξενούμενο μας, αυτή τη φορά, θα παρακολουθήσετε στο βίντεο που ακολουθεί. Μιλάει για όλους και για όλα, με τον δικό του, χαρακτηριστικό, όσο και αποκαλυπτικό, τρόπο στο μπαρ... «Δραχμή».
  • Ομάδα από περίπου 150 περίπου ατόμων επιτέθηκε εναντίον των αστυνομικών του αστυνομικού τμήματος Φυλής μετά τον αιφνίδιο θάνατο ενός 62χρονου που κρατούνταν στο τμήμα.

Κόσμος

  • Ο υπουργός Πληροφοριών του Ισραήλ επιβεβαίωσε την Πέμπτη ότι η ισραηλινή κυβέρνηση προσκάλεσε τον πρίγκιπα διάδοχο της Σαουδικής Αραβίας Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν να επισκεφθεί τη χώρα παρά το γεγονός ότι τα δύο κράτη δεν διατηρούν διπλωματικές σχέσεις.
  • Την Παρασκευή θα αποφασίσει το Προεδρείο των Σοσιαλδημοκρατών (SPD) εάν θα ξεκινήσει διερευνητικές συνομιλίες με τη Χριστιανική Ενωση (CDU/CSU), μετά τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη το βράδυ ανάμεσα στην καγκελάριο Ανγκελα Μέρκελ και τον αρχηγό του SPD Μάρτιν Σουλτς.
  • Η αμερικανίδα πρεσβευτής στον ΟΗΕ Νίκι Χέιλι θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου σήμερα Πέμπτη στις 18:30 (ώρα Ελλάδας) στην Ουάσιγκτον προκειμένου να παρουσιάσει «αδιάψευστες αποδείξεις» για την παραβίαση αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας από το Ιράν, κυρίως στη Μέση Ανατολή, ανακοίνωσαν οι υπηρεσίες της την Τετάρτη.
  • Ενόψει της αυριανής ευρωπαϊκής Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες η γερμανική κυβέρνηση επισημαίνει ότι η αλληλεγγύη στο προσφυγικό συνιστά «ακρογωνιαίο λίθο» της ΕΕ.
  • Ένα σχέδιο ψηφίσματος κατά της αναγνώρισης από την Ουάσινγκτον της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσας του Ισραήλ προετοιμάζεται στον ΟΗΕ με στόχο να καταδειχθεί η απομόνωση των ΗΠΑ στο Συμβούλιο Ασφαλείας, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, το οποίο επικαλείται διπλωματικές πηγές των Παλαιστινίων, χωρών της Δύσης και αραβικών κρατών.

Οικονομία

  • Την εισαγωγή ιδιωτικοοικονομικών κριτηρίων λειτουργίας και διαχείρισης στον ΕΟΠΠΥ και στα νοσοκομεία προτείνει ο ΣΕΒ. «Αυτό που απαιτείται να γίνει είναι να συμπιεσθούν περαιτέρω τα ελλείμματα, κυρίως στα νοσοκομεία, τα οποία θα μπορούσαν να αυξήσουν τα ίδια έσοδα τους προσφέροντας καλύτερες υπηρεσίες και χρεώνοντας κάποιες υπηρεσίες υγείας στους ασθενείς που προσφεύγουν σήμερα στα ιδιωτικά νοσοκομεία», αναφέρει. Κριτική ασκεί και για τη διανομή του κοινωνικού μερίσματος.
  • Σφοδρή επίθεση σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ εξαπέλυσε η υφυπουργός Οικονομικών Κ.Παπανάτσιου, κατηγορώντας τα δύο κόμματα για καταστροφολογία και τονίζοντας ότι με τις αδιέξοδες πολιτικές τους, προκάλεσαν την κρίση του 2009 και με την ύφεση που προκάλεσαν διέλυσαν τη μεσαία τάξη. Σε ό,τι αφορά δε τις κατηγορίες του για υπερφορολόγηση από την κυβέρνηση είπε «επειδή τα σενάρια της καταστροφολογίας και της αριστερής παρένθεσης καταρρίφθηκαν, τώρα ανακαλύψατε την υπερφορολόγηση».
  • Από τις 15 Ιανουαρίου μόνο όσοι επιβάτες έχουν προτεραιότητα επιβίβασης θα μπορούν να μεταφέρουν δεύτερη χειραποσκευή στην καμπίνα του αεροσκάφους, σύμφωνα με τη νέα πολιτική αποσκευών της εταιρείας.
  • Την ετήσια αύξηση της απασχόλησης κατά 2% στο γ' τρίμηνο 2017 επιβεβαιώνει η Eurostat. Ωστόσο τα ποιοτικά στοιχεία δείχνουν ότι ακριβώς αντίθετη πορεία ακολουθεί η ποιότητα των θέσεων εργασίας με τις ευέλικτες μορφές να κυριαρχούν, ενώ ραγδαία επιδείνωση εμφανίζουν και οι συνθήκες εργασίας.
  • Την Παρασκευή και στην Αθήνα θα υπογραφεί τελικά η Σύμβαση Αγοραπωλησίας Μετοχών για το 67% του ΟΛΘ, παρουσία, μεταξύ άλλων, του υπουργού Ναυτιλίας. Με την υπογραφή ανοίγει ο δρόμος για τα επόμενα στάδια της διαδικασίας, με τη νέα διοίκηση να αναμένεται να αναλάβει το τιμόνι τον Φεβρουάριο 2018. Την ίδια ώρα πάντως οι εργαζόμενοι δηλώνουν αποφασισμένοι για αγώνα μέχρι τέλους με προσφυγές στη Δικαιοσύνη. Ίσως αυτός να είναι και ο λόγος που η «τελετή» δεν θα γίνει στη Θεσσαλονίκη.

Αθλητισμός

  • Το τρένο της Μάντσεστερ Σίτι συνεχίζει και φαίνεται ότι δεν μπορεί να σταματήσει πουθενά. Η αρμάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα επικράτησε με 4-0 εκτός έδρας της Σουόνσι κι έγραψε ιστορία. Η 15η συνεχόμενη νίκη που σημείωσε στην Premier League αποτελεί ρεκόρ στην κορυφαία κατηγορία του αγγλικού πρωταθλήματος.
  • Το πρώτο μεγάλο ντέρμπι για τα προημιτελικά του Κυπέλλου Ιταλίας βγήκε από την Τετάρτη. Η Ιντερ που την Τρίτη πήρε δύσκολη πρόκριση στη φάση των "16" στα πέναλτι (5-4, 0-0 κ.α.) επί της Πορντενόνε, θα αντιμετωπίσει τη Μίλαν. Οι "ροσονέρι" επικράτησαν την Τετάρτη με 3-0 της Βερόνα και ετοιμάζονται για το ντέρμπι του Μιλάνου. Στο άλλο παιχνίδι της ημέρας η Φιορεντίνα επικράτησε με 3-2 της Σαμπντόρια και θα αντιμετωπίσει το νικητή της αναμέτρησης Λάτσιο-Τσιταντέλα.
  • Με σκόρερ τον Λεβαντόφσκι η Μπάγερν Μονάχου επικράτησε με 1-0 της Κολωνίας για την 16η αγωνιστική του γερμανικού πρωταθλήματος και προηγείται με 9 βαθμούς από τη δεύτερη Σάλκε. Στο πιο συναρπαστικό ματς της ημέρας, η Σάλκε τα βρήκε σκούρα απέναντι στην Άουγκσμπουργκ, αλλά επικράτησε με 3-2. Με γκολ του Ουθ στο 82' η Χοφενχάιμ έκαμψε την αντίσταση της Στουτγκάρδης και επικράτησε με 1-0.
  • Σοβαρά επεισόδια με τουλάχιστον 12 τραυματίες, μεταξύ των οποίων ένα περιστατικό στο οποίο υπάρχει απειλή για τη ζωή του θύματος, έλαβαν χώρα στο Βελιγράδι, κατά τη διάρκεια του ντέρμπι του σερβικού πρωταθλήματος Παρτιζάν-Ερυθρός Αστέρας. Κατά τα λοιπά η συνάντηση διεξήχθη κανονικά και έληξε ισόπαλη 1-1, αφήνοντας τον Ερυθρό Αστέρα πρώτο στη βαθμολογία πριν τη χειμερινή διακοπή του πρωταθλήματος (θα ξαναρχίσει τον Φεβρουάριο), με 9 βαθμούς διαφορά από την Παρτιζάν.
  • Η Ρεάλ Μαδρίτης υποτίμησε την Αλ Τζαζίρα και παραλίγο να το πληρώσει, χρειάστηκε δε η πλήρης ενεργοποίηση του κορυφαίου ποδοσφαιριστή της για να φτάσει στην ανατροπή, να νικήσει με 2-1 τους διοργανωτές και να προκριθεί στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου Συλλόγων, που διεξάγεται στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και στην πόλη Αλ Αΐν. Οι «μπλάνκος» του Ζινεντίν Ζιντάν βρέθηκαν να κυνηγούν στο σκορ μετά το γκολ του Ρομαρίνιο στο 41΄, αλλά στο δεύτερο ημίχρονο σοβαρεύτηκαν και το «Zayed Sport City Stadium» πήρε... κλίση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου