Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου 2017

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Δευτέρα, 11 Δεκεμβρίου, 2017

  • Οι αρχές στη χώρα μας έχουν προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες με στόχο τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας, αναφέρει το υπουργείο Υγείας, με αφορμή ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών και Οικονομίας της Γαλλίας για ανάκληση παρτίδων προϊόντων βρεφικού γάλακτος του ομίλου Lactalis, λόγω της πιθανότητας να έχουν μολυνθεί με σαλμονέλα. Στον κατάλογο με τις διανεμηθείσες παρτίδες περιλαμβάνεται και η Ελλάδα.
  • Έχει περάσει σχεδόν ένας μήνας από τον τραυματισμό της δικηγόρου Αναστασίας Τσουκαλά που χτυπήθηκε από φωτοβολίδα, η οποία εκτοξεύτηκε με αυτοσχέδιο πυροσωλήνα, στη συμβολή των οδών Νοταρά και Κουντουριώτη, κατά τη διάρκεια επεισοδίων που σημειώθηκαν στα Εξάρχεια την 17η Νοεμβρίου.
  • Ολοκληρώθηκε η επιχείρηση διάσωσης ορειβατών στον Όλυμπο, με τους δύο τραυματισμένους ορειβάτες, μετά από πτώση σε γκρεμό στη θέση Λιβαδάκι, να μεταφέρονται από τους διασώστες στο καταφύγιο Πριόνια, από όπου τους παρέλαβε ασθενοφόρο για να τους μεταφέρει στο Νοσοκομείο Κατερίνης.
  • Η σκληρή αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και Δκαιοσύνης αναζωπυρώθηκε σήμερα στην 33η Σενική Συνέλευση της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος με αιχμή του δόρατος αυτή τη φορά το πόθεν έσχες των δικαστικών και εισαγγελικών λειτουργών, υπόθεση που βρισκεται σε εκκρεμότητα ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας.
  • Εφιάλτης έγινε η κυριακάτικη εξόρμηση για μια παρέα φίλων από την Αθήνα, που προσπάθησαν να περάσουν τους παγωμένους δρόμους στο χιονισμένα Βαρδούσια. Λίγο πριν από τις 7:00 το βράδυ μία παρέα με 4 τζιπ κόλλησαν κυριολεκτικά στον πάγο και εγκλωβίστηκαν στα χιόνια, χωρίς να μπορούν να προχωρήσουν.

Κόσμος

  • Ο Γενικός Γραμματέας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες χαρακτήρισε την Κυριακή «ηλίθιο» τον πόλεμο στην Υεμένη, ένοπλη σύρραξη η οποία, κατά την άποψή του, πλήττει τα συμφέροντα όλων των χωρών που έχουν εμπλακεί σε αυτήν, ενώ ο ίδιος εξέφρασε την ελπίδα η παρέμβαση του προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής Ντόναλντ Τραμπ να διευκολύνει τη διανομή ανθρωπιστικής βοήθειας.
  • Γυναίκα έχασε τη ζωή της και δυο ακόμη άνθρωποι τραυματίστηκαν εξαιτίας της κακοκαιρίας - σφοδροί άνεμοι και καταιγίδες κατά τόπους - που έπληξε την Κυριακή τη βόρεια Πορτογαλία, σύμφωνα με τον απολογισμό που έδωσε στη δημοσιότητα η Πολιτική Προστασία.
  • Mεγάλη ποσότητα πυρομαχικών βρέθηκε κοντά σε χριστουγεννιάτικη αγορά στο δυτικό Βερολίνο, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Reuters. Οι γερμανικές αρχές δεν πιστεύουν ότι δύο τσάντες με σφαίρες που βρέθηκαν το βράδυ της Κυριακής κοντά σε μια χριστουγεννιάτικη αγορά και σε ένα τέμενος στο δυτικό Βερολίνο σχετίζονται με την προετοιμασία τρομοκρατικής ενέργειας.
  • Αφού εκλέχθηκε πρόεδρος του κόμματος των Ρεπουμπλικάνων (LR) από τον πρώτο γύρο με ποσοστό σχεδόν 75%, ο Λοράν Βοκιέ είναι ο νέος επικεφαλής της γαλλικής κεντροδεξιάς, η οποία στοχεύει στην ανανέωση και την ανοικοδόμηση έπειτα από τις εκλογικές ήττες που υπέστη το 2017.
  • Ο αρχηγός του μεγαλύτερου κόμματος της αντιπολίτευσης VMRO-DPMNE, ο Νίκολα Γκρούεφσκι, υπέβαλε αμετάκλητη παραίτηση από το αξίωμα αυτό, στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος το βράδυ της Κυριακής στα Σκόπια.

Οικονομία

  • Περισσότερα από 80 προαπαιτούμενα για την ολοκλήρωση της τελευταίας αξιολόγησης του τρέχοντος προγράμματος πρέπει να υλοποιηθούν στο διάστημα Μαρτίου-Ιουνίου 2018 (οπότε θα ζητείται η ελάφρυνση του χρέους), σύμφωνα με το επικαιροποιημένο συμπληρωματικό μνημόνιο που συμφωνήθηκε μεταξύ κυβέρνησης-πιστωτών το περασμένο Σάββατο και αποκαλύπτει η «Καθημερινή». Τι αλλάζει σε νόμο Κατσέλη, αγορά εργασίας, αντικειμενικές αξίες. Το Μάιο κρίνεται αν θα έρθουν «μπροστά» οι περικοπές στο αφορολόγητο.
  • Πέντε χρόνια νωρίτερα έναντι του αρχικού προγραμματισμού τροφοδοτήθηκαν με φυσικό αέριο από την Εταιρεία Διανομής Αερίου Θεσσαλονίκης - Θεσσαλίας Α.Ε. (ΕΔΑΘΕΣΣ), οι περιοχές του δήμου Πυλαίας -Χορτιάτη, με τον αναπληρωτή υπουργό Ενέργειας και Περιβάλλοντος, Σωκράτη Φάμελλο να ανάβει συμβολικά τη φλόγα του φυσικού αερίου στο κοινοτικό κατάστημα Χορτιάτη, σε σχετική εκδήλωση.
  • Μέχρι την Τρίτη η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων θα έχει εκδώσει την απόφαση σχετικά με το έντυπο που πρέπει να υποβάλουν και τις διαδικασίες που πρέπει να ακολουθήσουν προκειμένου να απαλλαγούν από τον ΕΝΦΙΑ του 2017 και 2018 όσοι υπέστησαν ζημιές από τις σεισμούς στη Λέσβο και στην Κω. Όπως εξήγησε ο Γ.Πιτσιλής όσοι υπέστησαν ζημιές από τους σεισμούς στα δύο αυτά νησιά θα πρέπει να υποβάλουν αίτηση στην Δ.Ο.Υ μαζί με τα δικαιολογητικά που θα πιστοποιούν τη ζημιά των ακινήτων τους.
  •  Η κυβέρνηση έχει ήδη διαμορφώσει ένα ιδιαίτερα αυστηρό πλαίσιο προστασίας της πρώτης κατοικίας -το αυστηρότερο στην Ευρώπη- με αποτέλεσμα να έχει δημιουργηθεί μια ομπρέλα προστασίας μέχρι το τέλος του 2018, υποστηρίζει ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος, Γιώργος Σταθάκης.
  • «Χρειάζεται αναδιάρθρωση του χρέους ώστε το μέλλον της ελληνικής οικονομίας να μπορεί να είναι βιώσιμο», τονίζει η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ, στην ιταλική εφημερίδα Il Sole 24 Ore.

Αθλητισμός

  • Με απόλυτο πρωταγωνιστή τον Δημήτρη Πέλκα, ο ΠΑΟΚ διέλυσε 4-0 τον Παναθηναϊκό στο ντέρμπι της 14ης αγωνιστικής της Super League, πραγματοποιώντας την καλύτερη φετινή του εμφάνιση. Ο νεαρός άσος, που προέρχεται από τα «σπλάχνα» του ΠΑΟΚ, «καθάρισε» το ματς με δύο υπέροχα γκολ στο 8ο και το 51ο λεπτό πριν διαμορφώσουν το τελικό σκορ ο Κουλούρης με πέναλτι στο 68΄ και ο Πρίγιοβιτς στο 77΄. Πέμπτο ματς χωρίς νίκη για τον Παναθηναϊκό, που ... κατρακύλησε στην 12η θέση της κατάταξης.
  • Ο ΠΑΟΚ μετέτρεψε σε περίπατο το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στην Τούμπα (ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός 4-0) στο πλαίσιο της 14ης αγωνιστικής της Σούπερ Λιγκ. Νωρίτερα την Κυριακή, ο Αστέρας Τρίπολης νίκησε εύκολα τον Απόλλων Σμύρνης στη Ριζούπολη (Απόλλων Σμύρνης - Αστέρας Τρίπολης 1-3), ενώ ο Ατρόμητος νίκησε τον Λεβαδειακό (Ατρόμητος - Λεβαδειακός 1-0) και ανέβηκε στη 3η θέση της βαθμολογίας. Ισόπαλο έληξε το ματς στους Ζωσιμάδες (ΠΑΣ Γιάννινα - Λαμία 1-1). Η αγωνιστική ολοκληρώνεται τη Δευτέρα με τον αγώνα ΑΕΚ - Κέρκυρα (19:30).
  • Η Μάντσεστερ Σίτι επικράτησε 2-1 της Γιουνάιτεντ στο «Ολντ Τράφορντ» στο ντέρμπι κορυφής της 16ης αγωνιστικής, αύξησε στους 11 βαθμούς το προβάδισμά της και πέτυχε την 15η νίκη της. Χωρίς νικητή ολοκληρώθηκε το ντέρμπι του Μερσεϊσάιντ, αφού Λίβερπουλ και Έβερτον έμειναν στο 1-1 στο Άνφιλντ. Ο Ολιβιέ Ζιρού λύτρωσε την Άρσεναλ στο 88ο λεπτό της αναμέτρησης με την Σαουθάμπτον, αφού ισοφάρισε σε 1-1 την αντίπαλό της που είχε προηγηθεί μόλις στο 3ο λεπτό με τον Τσαρλ Όστιν.
  • Για έβδομο συνεχόμενο παιχνίδι η Λαμία έμεινε αήττητη, καθώς στάθηκε «όρθια» και στα Ιωάννινα, όπου απέσπασε ισοπαλία 1-1 από τον ΠΑΣ, για την 14η αγωνιστική της Super League. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν στο 64' με τον Μαυροπάνο, αλλά οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν στο 77' με τον Τσούκαλο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου