Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 2017

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Κυριακή, 10 Δεκεμβρίου, 2017

Άδοξο τέλος για τον 26χρονο που άφησε την τελευταία πνοή μετά από πτώση σε χαράδρα βάθους 150μ. news247. Δεκεμβρίου 09 2017 20:49. Νεκρός είναι ο ένας από τους δύο ορειβάτες, για τους οποίους είχε στηθεί νωρίτερα επιχείρηση απεγκλωβισμού στον Όλυμπο.
  • Με φαντασμαγορικά πυροτεχνήματα φωτίστηκε ο ουρανός της Λάρισας το βράδυ του Σαββάτου, όπου εγκαινιάστηκε το Χριστουγεννιάτικο «Πάρκο των Ευχών».
  • Η οριοθέτηση των θαλάσσιων ζωνών δεν είναι το μοναδικό ζήτημα για την Τουρκία στο Αιγαίο, ξεκαθαρίζει χωρίς περιστροφές στη συνέντευξη που παραχώρησε στο «Βήμα της Κυριακής» ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μετά την ολοκλήρωση των συναντήσεών του με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο. Εμφανίζεται όμως ανοιχτός για διάλογο, κάτι που οδηγεί, όπως φαίνεται, στην επανεκκίνηση των διερευνητικών επαφών.
  • Την ανάδειξη των θέσεων και των προτάσεων της ΝΔ, καθώς και την ανανέωση της ριζοσπαστικής φιλελεύθερης παράταξης προτάσσει ο Σίμος Κεδίκογλου ενόψει του 11ου συνεδρίου της ΝΔ, που θα πραγματοποιηθεί το επόμενο Σαββατοκύριακο. «Το σημαντικό είναι η ανάδειξη των θέσεών μας, των προτάσεών μας στη σημερινή δύσκολη συγκυρία για την πατρίδα μας. Οι ιδέες της Ν.Δ. έχουν δικαιωθεί διαχρονικά, όμως, τώρα πρέπει να αποδείξουμε ότι είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά τις προκλήσεις του σήμερα. Το ζητούμενο είναι η ανανέωση της ριζοσπαστικής φιλελεύθερης παράταξης» αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Κεδίκογλου σε συνέντευξή του στη Βραδυνή της Κυριακής.
  • Η γενική δέσμευση της κυβέρνησης για την προστασία της λαϊκής κατοικίας είναι απόλυτη και σε πλήρη ισχύ, διαμηνύει ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής σε συνέντευξή του στην εφημερίδα στη «Νέα Σελίδα». «Η δέσμευση της κυβέρνησης από την πρώτη στιγμή δεν άφηνε κανένα περιθώριο αμφισβήτησης: Καμία λαϊκή κατοικία δεν επρόκειτο να εκπλειστηριαστεί» σημειώνει ο κ. Κοντονής και τονίζει πως «οι μόνοι που έχουν να φοβούνται είναι οι μεγαλοοφειλέτες που λάμβαναν δάνεια, πολλές φορές με σκανδαλώδη τρόπο, και μέρος αυτών των δανείων διοχετευόταν κατά τρόπο προκλητικό και ανέλεγκτο σε καταθέσεις του εξωτερικού».
  • Νεκρός είναι ο ένας από τους δύο ορειβάτες, για τους οποίους είχε στηθεί νωρίτερα επιχείρηση απεγκλωβισμού στον Όλυμπο από άνδρες της Πυροσβεστικής.

Κόσμος

  • Η Σαουδική Αραβία κάλεσε τις ΗΠΑ να αναιρέσουν την απόφασή τους να αναγνωρίσουν την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ και να μεταφέρουν την πρεσβεία τους εκεί, όπως δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Άντελ αλ Τζουμπέιρ.
  • Όποια κι αν είναι η νέα γερμανική κυβέρνηση, το 2018 φέρνει μαζί του πολλές προκλήσεις: Ευρώπη, Brexit, προσφυγικό, εργασία, συνταξιοδοτικό, παιδεία είναι μερικά μόνο από τα ζητήματα που πιέζουν.
  • Δεκάδες άνθρωποι συμμετείχαν σήμερα σε μια σπάνια διαδήλωση, τη διεξαγωγή της οποίας επέτρεψαν οι αρχές, στην πόλη του Κουβέιτ κατά της απόφασης της Ουάσιγκτον να αναγνωρίσει την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ.
  • Χιλιάδες Ισραηλινοί κατέκλυσαν απόψε το κέντρο του Τελ Αβίβ για να διαμαρτυρηθούν για τη «διαφθορά της κυβέρνησης», όπως καταγγέλλουν.
  • Οι φλόγες συνεχίζουν να καίνε τα πάντα στο πέρασμά τους σήμερα στη νότια Καλιφόρνια, όπου η μικρή και σύντομη εξασθένιση των ανέμων ναι μεν διευκόλυνε το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων, ωστόσο χιλιάδες κατοικίες παραμένουν υπό απειλή.

Οικονομία

  • Νέα οικογενειακά επιδόματα θα ισχύσουν από 1η Ιανουαρίου μετά τη συμφωνία που επιτεύχθηκε μεταξύ κυβέρνησης και δανειστών. Κερδισμένοι όσοι έχουν 1 ή 2 παιδιά καθώς θα διαπιστώσουν ανάλογα το ετήσιο οικογενειακό εισόδημά τους (πραγματικό ή τεκμαρτό) αύξηση σε σύγκριση με τα ισχύοντα από 176 έως 360 ευρώ αν πρόκειται για 1 προστατευόμενο τέκνο και από 352 έως 720 ευρώ αν η οικογένεια έχει 2 προστατευόμενα τέκνα
  • Τα πάνω – κάτω έρχονται από την κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά, που τίθενται σε εφαρμογή από τις αρχές του νέου έτους. Την ίδια στιγμή, έντονες είναι οι αντιδράσεις των επιχειρηματιών του τουρισμού.
  • Τους καταναλωτές έξω από τα φυσικά καταστήματα ευελπιστούν να βγάλουν τα επόμενα χρόνια οι λιανεμπορικές επιχειρήσεις, καθώς η ψηφιοποίηση και η διείσδυση της τεχνολογίας με νέες εφαρμογές αλλάζει τα δεδομένα της αγοράς και παρέχει νέες δυνατότητες.
  • Πριν τα Χριστούγεννα αναμένεται να πληρωθεί η τέταρτη δόση από τον ΟΓΑ για τα οικογενειακά επιδόματα. Η πληρωμή αναμένεται να γίνει μέχρι τις 21 Δεκεμβρίου 2017
  • Απομένουν μόλις τρεις ημέρες για το τέλος των αιτήσεων για το κοινωνικό μέρισμα, ενώ η πληρωμή έχει προγραμματιστεί για τις 15 Δεκεμβρίου.

Αθλητισμός

  • Σπουδαία νίκη με 1-0 επί της συμπολίτισσάς της Τσέλσι σημείωσε η Γουέστ Χαμ για την 16η αγωνιστική του αγγλικού πρωταθλήματος και παράλληλα απέσπασε τρεις υπερπολύτιμους βαθμούς από το φαβορί της αναμέτρησης, στην προσπάθειά της να αποφύγει τον υποβιβασμό. Βαθιά ανάσα πήρε η Σουόνσι που νίκησε 1-0 τη Γουέστ Μπρομ, συνεχίζει να εντυπωσιάζει η Μπέρνλι που νίκησε 1-0 τη Γουότφορντ, ενώ «ξέσπασε» η Τότεναμ που πέτυχε τέσσερα γκολ μέσα σε 20 λεπτά στο β΄ ημίχρονο και συνέτριψε 5-1 τη Στόουκ.
  • Σε... γκέλα υπέπεσε η Ντόρτμουντ που ηττήθηκε εντός έδρας με 2-1 από την πρωτελευταία της βαθμολογίας, Βέρντερ Βρέμης, σε αναμέτρηση για την 15η αγωνιστική του γερμανικού πρωταθλήματος. Στους υπόλοιπους αγώνες η πρωτοπόρος Μπάγερν επικράτησε εκτός έδρας της Αϊντραχτ Φρανκφούρτης με 1-0, ενώ η Λειψία αναδείχθηκε ισόπαλη στην έδρας της 2-2 με την Μάιντς. Ενα αυτογκόλ στο 62ο λεπτό, στέρησε από τη Γκλάντμπαχ τη δυνατότητα να εκμεταλλευτεί την απώλεια της Λειψίας και να ανεβεί στη δεύτερη θέση της Μπουντεσγλίγκα. Η Μπορούσια παραχώρησε ισοπαλία 1-1 στη Σάλκε στο ντέρμπι της αγωνιστικής και παραμένει στην τέταρτη θέση, πίσω από τη σημερινή της αντίπαλο.
  • Ο Ολυμπιακός έφερε εις πέρας την αποστολή στο Αγρίνιο, επικρατώντας με 4-1 του Παναιτωλικού στο πλαίσιο της 14ης αγωνιστικής και σημειώνοντας την πέμπτη συνεχή νίκη στο πρωτάθλημα. Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν σε παραγωγικό βράδυ τον Κώστα Φορτούνη, που σκόραρε δις (6΄, 62΄) και ξανάδωσε προβάδισμα στον πρωταθλητή μετά το αυτογκόλ του Ένγκελς στο 27΄, ενώ ο Ανσαριφάρντ είναι πια πρώτος σκόρερ στη Super League με το τέρμα που σημείωσε στο 66΄. Το τελικό σκορ διαμόρφωσε ο Τζούρτζεβιτς στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων.
  • Ο Ολυμπιακός πέρασε σαν σίφουνας από το Αγρίνιο επικρατώντας του Παναιτωλικού (Παναιτωλικός - Ολυμπιακός 1-4) στο πλαίσιο της 14ης αγωνιστικής της Σούπερ Λιγκ και ανέβηκε στην κορυφή της βαθμολογίας, τουλάχιστον ως τη Δευτέρα που αγωνίζεται η ΑΕΚ. Η Λάρισα πήρε μεγάλη νίκη επί της Ξάνθης στις καθυστερήσεις, (Λάρισα - Ξάνθη 1-0), ενώ ο Πανιώνιος δυσκολεύτηκε αλλά νίκησε τελικά τον Πλατανιά στη Νέα Σμύρνη (Πανιώνιος - Πλατανιάς 2-1).
  • Σαν... αφιονισμένη μετά από καιρό η Ρεάλ Μαδρίτης, διέλυσε 5-0 τη Σεβίλη διαμορφώνοντας το τελικό σκορ από το πρώτο ημίχρονο. Από ένα βαθμό πήραν Χετάφε και Εϊμπάρ στον μεταξύ τους αγώνα για την 15η ημέρα του ισπανικού πρωταθλήματος, αφού έληξε ισόπαλος χωρίς τέρματα. Άτυχη θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η φιλοξενούμενη ομάδα, αφού στο 54΄ έχασε πέναλτι και την ευκαιρία να ανοίξει το σκορ με τον Τζοάν Τζόρνταν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου