Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου 2017

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Παρασκευή, 1η Δεκεμβρίου, 2017

«Έπεσε» προσωρινά η σελίδα της ΑΑΔΕ - Πάνω από 4,5 εκατ. φορολογούμενοι συμμετείχαν στην πρώτη λοταρία - Η πλήρης λίστα με τους αριθμούς των τυχερών λαχνών. ​Λίγα λεπτά μετά τις 19:30 διενεργήθηκε η κλήρωση στην πρώτη λοταρία του υπουργείου Οικονομικών ...  Μου θυμίζει τον αείμνηστο Ώθωνα στην Αμαλιάδα "λαχείο είναι η ζωή" έλεγε.  Και να λοιπόν οι ιθύνοντες παίζουν με την τύχη του κόσμου!!! Ελλάς το μεγαλείο σου.  Και οι Έλληνες...zzzzzzzz
  • Εργαστήριο παραγωγής και εμφιάλωσης λαθραίων αλκοολούχων ποτών είχαν στην κατοχή τους τα τέσσερα άτομα (τρεις Έλληνες και ένας Βούλγαρος) που συνελήφθησαν στη Θεσσαλονίκη για λαθρεμπόριο από την υποδιεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος.
  • Στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ) ετοιμάζεται να προσφύγει το ομόφυλο ζευγάρι που παντρεύτηκε με πολιτικό γάμο στην Τήλο, αλλά η όλη διαδικασία ακυρώθηκε και με τη «βούλα» του Αρείου Πάγου.
  • Σοβαρά προβλήματα αντιμετωπίζουν περιοχές των νοτίων προαστίων της Αθήνας, ύστερα από διακοπές της ηλεκτροδότησης, οι οποίες διαρκούν για αρκετό χρονικό διάστημα.
  • Ο υποψηφιος για την προεδρία του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, Φώτης Κωτσής με τον συνδυασμό «Δικηγόροι Μπροστά» και ο υποψήφιος σύμβουλος Νικόλαος Κουτκιάς του συνδυασμού ΠΥΞΙΔΑ, που δεν κατάφεραν να περάσουν στον δεύτερο γύρο των εκλογών, με ανακοίνωση τους στηρίζουν τον Δημήτρη Αναστασόπουλο ο οποίος θα αναμετρηθεί με τον Δημήτρη Βερβεσό την ερχόμενη Κυριακή και Δευτέρα.
  • Δεν είδαν όλα τα απόρρητα έγγραφα στο ΥΠΕΞ που αφορούν στην πώληση στρατιωτικού υλικού στη Σαουδική Αραβία, υποστηρίζουν τόσο ο τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ, Γιώργος Κουμουτσάκος, όσο και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Ανδρέας Λοβέρδος.

Κόσμος

  • Ο Hwasong-15, τον οποίο δοκίμασε η Βόρεια Κορέα την Τετάρτη, είναι διηπειρωτικός βαλλιστικός πύραυλος (ICBM) νέου τύπου, ο οποίος μπορεί να διανύσει πάνω από 13.000 χιλιόμετρα, δήλωσε σήμερα αξιωματούχος του υπουργείου Αμυνας της Νότιας Κορέας στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters.
  • Ολοκληρώθηκε έπειτα από 135 λεπτά η συνάντηση του ομοσπονδιακού προέδρου Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ με τους αρχηγούς της Χριστιανικής Ενωσης (CDU/CSU) και του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD).
  • Ο Ράσελ Σίμονς, ένας από τους σημαντικότερους παραγωγούς της αμερικανικής χιπ χοπ και ραπ μουσικής κι από τους ισχυρότερους επιχειρηματίες των ΗΠΑ, ο οποίος συνέβαλε στην προώθηση των ειδών αυτών μουσικής μέσω της εταιρείας του Def Jam Recordings, ανακοίνωσε ότι παραιτείται από τις επιχειρήσεις του μετά τις κατηγορίες σε βάρος του περί σεξουαλικής επίθεσης.
  • Ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας Ρεξ Τίλερσον αγαπάει τη δουλειά του και προτίθεται να παραμείνει στην ηγεσία του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, επιβεβαίωσε την Πέμπτη η εκπρόσωπος τύπου Χίδερ Νάουερτ μετά τις φήμες που κυκλοφόρησαν ότι ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ σκέφτεται να τον αντικαταστήσει.
  • Η… λάθος Τερέζα Μέι, μια Βρετανίδα που διαθέτει λογαριασμό στο Twitter και την οποία ο Ντόναλντ Τραμπ μπέρδεψε με την πρωθυπουργό της Βρετανίας, κατήγγειλε την Πέμπτη αυτήν την «απίστευτη» περιφρόνηση προς το πρόσωπό της και αναμένει «συγγνώμη» από τον Λευκό Οίκο.

Οικονομία

  • Oι 725 εργαζόμενοι που απολύθηκαν στην Ελλάδα από εννέα εταιρείες θα λάβουν ευρωπαϊκή βοήθεια ύψους 2,95 εκατ. ευρώ μετά την υπερψήφιση της πρότασης από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
  • Τέσσερις είναι τελικά οι Ευρωπαίοι υπουργοί Οικονομικών οι οποίοι διεκδικούν την προεδρία του Eurogroup, σύμφωνα με ανακοίνωση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.
  • Η αύξηση της χρήσης του πλαστικού χρήματος (πιστωτικές, χρεωστικές, προπληρωμένες κάρτες, συναλλαγές e-banking) οδήγησαν στα πρώτα αποτελέσματα στην μάχη κατά της φοροδιαφυγής, καθώς τα έσοδα από ΦΠΑ στο εννιάμηνο του 2017 αυξήθηκαν κατά 20% σε σχέση με την αντίστοιχη χρονική περίοδο του 2015 (ή κατά δύο δισ. ευρώ), ανέφερε η υφυπουργός Οικονομικών, Κατερίνα Παπανάτσιου, σε δηλώσεις της με την ευκαιρία της ολοκλήρωσης της πρώτης δημόσιας κλήρωσης.
  • Έργο για γερά νεύρα αποτελεί λίγες ώρες μετά την πρώτη φορολοταρία η είσοδος στην σελίδα της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) για να διαπιστώσετε εάν είστε στους τυχερούς. Το sansimera.gr μετά από πολλά και συντονισμένα enter κατάφερε να εξασφαλίσει τον κατάλογο των τυχερών και αναπληρωματικών λαχνών. Ωστόσο μόνο όσοι ήξεραν εκ των προτέρων ποιους λαχνούς διαθέτουν μπορούν να δουν αν κέρδισαν. Βήμα-βήμα η διαδικασία στην οθόνη του υπολογιστή για να μάθετε εάν είστε κατά 1000 ευρώ πλουσιότεροι.
  • «Φαίνεται ότι θα έχουμε συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο (Staff Level Agreement) το Σάββατο», δήλωσε αξιωματούχος του υπουργείου Οικονομικών μετά από την ολοκλήρωση της συνάντησης με το κουαρτέτο με αντικείμενο τα δημοσιονομικά μεγέθη. Δημοσιονομικό περιθώριο 320 εκατ. ευρώ διαπιστώνουν για το 2018 κυβέρνηση και θεσμοί, γεγονός που δημιουργεί αισιοδοξία για αναστολή της αύξησης του ΦΠΑ στα 32 νησιά και προστασία επιδομάτων. Κρίσιμες και οι επαφές της Παρασκευής, με το μενού να περιλαμβάνει συντάξεις, επιδόματα, ΔΕΗ και ιδιωτικοποιήσεις.

Αθλητισμός


  • Η Ιντερνασιονάλ δεν εγκαταλείπει την προσπάθεια για την απόκτηση του Ροντρίγκο Μολέδο και αναμένονται άμεσα εξελίξεις στο θέμα του έμπειρου κεντρικού αμυντικού. Μάλιστα αυτό που πρέπει να σημειωθεί είναι ότι η βραζιλιάνικη ιστοσελίδα UOL, ανέφερε ότι οι «πράσινοι» ζήτησαν 500.000 ευρώ για να παραχωρήσουν τον παίκτη.
  • Ο προπονητής των «ερυθρόλευκων», είχε κάθε λόγο να χαμογελά βλέποντας τον Μπεν, όχι απλά να επιστρέφει στις αγωνιστικές υποχρεώσεις των Πειραιωτών, αλλά να βγάζει και μια καλή εικόνα.
  • Ο Ολυμπιακός αναδείχθηκε ισόπαλος με 1-1 στα Χανιά με τον Κισσαμικό, με τους Ερυθρόλευκους να παίρνουν την πρόκριση στους «16» του Κυπέλλου Ελλάδος, ως πρώτοι στον 5ο όμιλο. Ο Παναθηναϊκός πήρε με δυσκολία τον βαθμό που χρειαζόταν για να περάσει απέναντι στην Παναχαϊκή με την οποία αναδείχθηκε ισόπαλη με 1-1, ενώ ο ΠΑΟΚ «ξέσπασε» πάνω στον Αιγινιακό, τον οποίο συνέτριψε με 5-0 στο Καυτανζόγλειο και προκρίθηκε. Τα Τρίκαλα άφησαν εκτός συνέχειας την Κέρκυρα, κρατώντας την στο 0-0, ενώ η Λάρισα πέρασε στην επόμενη φάση με «Χ», 0-0 με την Αναγέννηση στην Καρδίτσα.
  • Μακραίνει η λίστα των ποδοσφαιριστών που αγωνίζονται στο ισπανικό πρωτάθλημα και κατηγορούνται για φορολογική απάτη. Ο μέσος της Ρεάλ Μαδρίτης, Λούκα Μόντριτς είναι το νέο... κελεπούρι που ανακάλυψαν οι ισπανικές Αρχές, με τον κροάτη διεθνή να κατηγορείται για φορολογικές ατασθαλείες 870.728 ευρώ για τα δικαιώματα της εικόνας του τη διετία 2013-14.
  • Με θετικό τρόπο για τον Παναθηναϊκό ολοκληρώθηκε το απόγευμα της Τετάρτης η συνάντηση των διοικούντων την ΠΑΕ με τον εκπρόσωπο του Ροντρίγκο Μολέδο. Όπως έγινε και με την περίπτωση του Ράσμους Τελάντερ, λίγες ώρες νωρίτερα και ο Δανός αμυντικός απέσυρε την προσφυγή του, έτσι και ο Βραζιλιάνος στόπερ δεσμεύτηκε μέσω του ατζέντη του ότι δεν πρόκειται να κινηθεί νομικά κατά της ΠΑΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου