Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 1 Νοεμβρίου 2017

Μανχάταν, New York: Οχημα παρέσυρε πεζούς και ποδηλάτες - οκτώ οι νεκροί

Οχημα έπεσε πάνω σε πεζούς και ποδηλάτες, σε ποδηλατόδρομο παραπλεύρως του ποταμού Χάντσον στο Μανχάταν, το απόγευμα της Τρίτης (τοπική ώρα), με τον δήμαρχο της Νεάς Υόρκης, Μπιλ Ντε Μπλάζιο, να κάνει λόγο για οκτώ νεκρούς και τουλάχιστον 12 τραυματίες.
Οπως ανέφερε, πρόκειται για «μια θρασύδειλη τρομοκρατική ενέργεια, με στόχο αθώους πολίτες».
Το όχημα φέρεται συγκρούστηκε με σχολικό λεωφορείο, ο ύποπτος βγήκε από αυτό κρατώντας δύο μικρά αεροβόλα όπλα. Αστυνομικός που βρισκόταν στην περιοχή πυροβόλησε τον δράστη στην κοιλιακή χώρα και τον συνέλαβε. Ο 29χρονος δράστης μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.
Μάλιστα, μαρτυρίες δύο αστυνομικών που επικαλούνται οι New York Times, αναφέρουν ότι ο δράστης, βγαίνοντας από το όχημα φώναξε στα αραβικά «Allahu Akbar» (Ο Θεός είναι μεγάλος). 
Λίγη ώρα αργότερα, το CBS κοινοποίησε φωτογραφία και το όνομα του δράστη. 

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, το περιστατικό αντιμετωπίζεται ως «τρομοκρατική επίθεση». Στις έρευνες, εκτός της αστυνομίας της Νέας Υόρκης, έχει εμπλακεί και το FBI. 
Λίγο πριν τα μεσάνυχτα, ώρα Ελλάδος, ο επικεφαλής της Αστυνομίας της Νέας Υόρκης, Τζέιμς Ο Νιλ, σε συνέντευξη τύπου, χαρακτήρισε το περιστατικό ως «λήξαν». Οι τοπικές αρχές θα βρίσκονται σε αυξημένη επιφυλακή λόγω και του Χάλοουιν, ωστόσο σύμφωνα με αστυνομικές πηγές δεν υπάρχει ανησυχία για νέες επιθέσεις. Twitter Ads info and privacy

«Πολύ άρρωστο» και «διαταραγμένο» χαρακτήρισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, με μήνυμά του στο Twitter, τον δράστη της επίθεσης.
«Οι δυνάμεις της τάξης το παρακολουθούν στενά. ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΗΠΑ!» ανέφερε το μήνυμα του Ρεπουμπλικανού προέδρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου