Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 9 Νοεμβρίου 2017

NEA - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Πέμπτη, 9 Νοεμβρίου, 2017

  • Εκοιμήθη, σε ηλικία 84 ετών, ο μητροπολίτης Μάνης Χρυσόστομος, ο οποίος υπέστη ανακοπή καρδιάς το πρωί της Τετάρτης, κατά τη διάρκεια της Λειτουργίας, στον ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών Αρεόπολης.
  • Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε απο το βήμα της Βουλής ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης για το μείζον θέμα της πώλησης οπλικών συστημάτων στην Σαουδική Αραβία που εμπλέκεται ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος.
  • Πυρά από τα κόμματα της αντιπολίτευσης δέχθηκε ο Αλέξης Τσίπρας, λίγη ώρα μετά την ομιλία του στα μέλη της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, όπου –μεταξύ άλλων– επιτέθηκε στη ΝΔ για θέματα διαφθοράς και για τις αποκαλύψεις στα Paradise Papers. Για «πρωθυπουργό της λάσπης και της συκοφαντίας» έκανε λόγο η Μ.Σπυράκη.
  • Την άμεση διερεύνηση της υπόθεσης που αφορά τον υπουργό Αμυνας Π. Καμμένο και τις σχέσεις του με μεσάζοντα στη σύμβαση των εξοπλιστικών με τη Σαουδική Αραβία, ζήτησε ο τομεάρχης Δικαιοσύνης της ΝΔ Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο οποίος μετέβη στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου.
  • Στην τελική συνέντευξη Τύπου πριν από τις εκλογές για την ανάδειξη του προέδρου του νέου φορέα της προοδευτικής παράταξης, τις εντυπώσεις έκλεψε το «μανιφέστο» του Νίκου Αλιβιζάτου για την Κεντροαριστερά.

Κόσμος

  • Στο στόχαστρο των επικρίσεων εισέρχονται και πάλι κινήσεις της Μαρίν Λεπέν. Το Γραφείο της Γαλλικής Εθνοσυνέλευσης αποφάσισε, έπειτα από δικαστικό αίτημα, να άρει τη βουλευτική ασυλία της βουλευτού του Εθνικού Μετώπου, η οποία είχε διανείμει μέσω του Twitter φωτογραφίες ενός θύματος της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.
  • Για την κατάσταση στη Συρία και τις μεταξύ τους σχέσεις θα συζητήσουν οι πρόεδροι της Ρωσίας και της Τουρκίας Βλαντίμιρ Πούτιν και Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στη συνάντηση τους που θα πραγματοποιηθεί στις 13 Νοεμβρίου στο Σότσι. Η επίσκεψη του τούρκου προέδρου στο Σότσι πραγματοποιείται εν μέσω πληροφοριών για ενδεχόμενα προβληματικά σημεία στη σχεδιαζόμενη αγορά εκ μέρους της Τουρκίας ενός ρωσικού πυραυλικού συστήματος επιφανείας-αέρος S-400.
  • Ο φονικότερος τυφώνας που έπληξε φέτος το Βιετνάμ, ο Ντάμρεϊ, στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 106 ανθρώπους, όπως έγινε γνωστό την Τετάρτη από την επιτροπή Έρευνας και Διάσωσης της χώρας. Άλλοι 25 άνθρωποι παραμένουν αγνοούμενοι ενώ οι τραυματίες ανέρχονται στους 197.
  • Τουλάχιστον 20 μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα υπογράψουν την επόμενη εβδομάδα μια νέα συμφωνία συνεργασίας στον αμυντικό τομέα, την οποία προωθούν η Γαλλία και η Γερμανία, για τη χρηματοδότηση και την ανάπτυξη κοινών στρατιωτικών εξοπλισμών, σε μια επίδειξη ενότητας, μετά την απόφαση της Βρετανίας να αποχωρήσει από την ΕΕ.
  • Στην Κίνα προσγειώθηκε ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, με σκοπό να συζητήσει με τον κινέζο ομόλογό του Σι Τζινπίνγκ. Το επίκεντρο των συζητήσεων αναμένεται να είναι η ένταση με τη Βόρεια Κορέα.

Οικονομία

  • Πώς επηρέασε πολίτες και επιχειρήσεις η επιβολή capital control εξετάζεται σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό της Τράπεζας της Ελλάδος. Η ίδια έρευνα αναφέρεται στους παράγοντες που θα επιτρέψουν την επιστροφή των καταθέσεων στις τράπεζες.
  • Την εγκύκλιο με την οποία παρατείνεται η προθεσμία για την οικειοθελή αποκάλυψη εισοδημάτων απέστειλε στις εφορίες το υπουργείο Οικονομικών.
  • Τα καινούργια αυτοκίνητα που κυκλοφόρησαν τον Οκτώβριο 2017 ανέρχονται σε 6.890 έναντι 5.485 που κυκλοφόρησαν τον αντίστοιχο μήνα του 2016, παρουσιάζοντας αύξηση 25,6%.
  • Μικρή πτώση καταγράφουν οι τιμές των μετοχών στο άνοιγμα της σημερινής συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου, με τον Γενικό Δείκτη Τιμών να διαμορφώνεται λίγο μετά τις 11:00 στις 745,79 μονάδες σημειώνοντας πτώση 0,35%.
  • Την ανάγκη να αυξηθούν οι κατώτατοι μισθοί στις χώρες της ΕΕ υπογραμμίζει η Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία Συνδικάτων (ETUC). Στην Ελλάδα ο κατώτατος μισθός βρίσκεται στο 48% του εθνικού ενδιάμεσου μισθού και θα πρέπει να αυξηθεί κατά 25%.

Αθλητισμός

  • Ο Μάρκο Λιβάγια της ΑΕΚ είναι το κεντρικό πρόσωπο της 10ης αγωνιστικής της Super League, καθώς αναδείχθηκε πολυτιμότερος παίκτης της αγωνιστικής, ενώ το βραβείο του καλύτερου γκολ της αγωνιστικής, στη σχετική ψηφοφορία που διοργανώνουν η Super League, ο ΠΣΑΠ και η NOVA, κέρδισε ο Αλμπέρτο Μποτία του Ολυμπιακού.
  • Ο ιδιοκτήτης της Τσέλσι, Ρομάν Αμπράμοβιτς, αντί να ικανοποιήσει τα αιτήματα του Αντόνιο Κόντε για ενίσχυση της πρωταθλήτριας Αγγλίας, φαίνεται πρόθυμος να τον αντικαταστήσει, τερματίζοντας πρόωρα την συνεργασία τους. Αυτό αναφέρουν τα ιταλικά ΜΜΕ και σύμφωνα με αυτά ο Αμπράμοβιτς έχει ήδη ζητήσει από τη διευθύντρια της Τσέλσι, Μαρίνα Γκρανόβσκαγια, να ξεκινήσει επαφές για τη διάδοχη κατάσταση στον πάγκο, στο τέλος της σεζόν. Από την πλευρά του ο Κόντε φέρεται αποφασισμένος να επιστρέψει στην Ιταλία και ήδη, λέγεται, πως είναι σ' επαφές με τη διοίκηση της Μίλαν.
  • Επίσημη καταγγελία για τα επεισόδια πριν από την έναρξη της αναμέτρησης ΑΕΚ-ΠΑΟΚ την Κυριακή στο ΟΑΚΑ έκαναν οι «ερυθρόλευκοι», ζητώντας την τιμωρία των γηπεδούχων.
  • Στην 28η θέση της βαθμολογίας συλλόγων της UEFA, με 59.560 βαθμούς, ανάμεσα σε 442 ομάδες, βρίσκεται ο Ολυμπιακός, υψηλότερα από κάθε άλλη ελληνική ομάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου